A Grayscale nem csupán bitcoint vásárol

-

A Grayscale Investments kriptoalapkezelő 2020-as vásárlásainak 22 százalékát eddig az ether alkotja, összesen 110 millió dollárnyi felhalmozással.
Bár az utóbbi időben nagy figyelmet szenteltek a Grayscale-hez tartozó Bitcoin Investment Trust (BIT) jelentős felhalmozási tevékenységeinek, a kriptoalapkezelő ethertartalékát is agresszívan növeli.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Ray Sharif-Askary, Grayscale befektetői kapcsolatokért felelős igazgatója a Coinscrum podcastjának legutóbbi epizódjában felfedte, hogy a cég 2020-ban eddig 110 millió dollár értékben vásárolt ethert.

Az intézményi befektetők az etherrel teszik változatossá portfóliójukat

Az Ethereum piaci összértékének 0,4%-át az utóbbi öt hónapot tekintve a Grayscale vásárlásai alkotják.
Sharif-Askary továbbá megjegyezte, hogy a Grayscale jelenlegi ügyfeleinek több mint 38 százaléka több kriptográfiai eszközt is birtokol, jelentősen meghaladva a 12 hónappal ezelőtti mindössze 9 százalékot.

„Bátorító a befektetők számára, hogy […] változatossá tehetik a portfóliójukat a digitális valuták terén is, éppúgy, mint bármely más hagyományos vagyon esetében” – állította.

Ugyanebben az időszakban a Grayscale 390 millió dollárnyi bitcoint vásárolt, amely a piaci kapitalizáció 0,2 százalékának felelt meg.
A cég által megvásárolt bitcoin mennyisége állítólag a bányászat során létrehozott új bitcoinok másfélszeresének felel meg.

Kirobban a Grayscale Ethereum Trust

A cég etherfelhalmozása egybeesett a Grayscale Ethereum Trust részvényeinek drámai teljesítményével (ami az év eleje óta számított hozamot illeti).
Ezek majdnem 800%-kal növekedtek, miközben a piac legutóbbi nyilvántartott részvényértéke 210 dollár volt.
Az elmúlt 24 órában egy kis időre a 250 dollár került tesztelésre, amely 995 százalékos hozamot nyújtott azon befektetők számára, akik január elején vásároltak részvényeket.

A bizonytalanság közepette az intézmények inflációs fedezet után kutatnak

Sharif-Askary a Grayscale óriási kriptofelhalmozását az intézmények infláció elleni fedezeti ügyletek után történő kutatásának tulajdonította, amely egyfajta reakció az Egyesült Államok monetáris politikájára a COVID-19 válság közepette.

„Tágabb szemszögből nézve, a COVID-19 és különösen annak politikai következményei jelentősen meghatározták annak a helyzetnek a bekövetkezését, hogy a bitcoint érték-tárolónak tekintsék. […] Az intézményi befektetők termékeinken keresztül aktív long pozíciókat vesznek digitális eszközök segítségével – ez pedig azért van, mert olyan eszközt keresnek, amely ritka, és amely inflációs fedezeti eszközként használható ebben a mai világban, ahol példátlan pénzügyi stimulusokkal kell szembenéznünk.”

„Még soha nem tapasztaltunk ilyen keresletet a termékeink iránt” – tette hozzá.

Olvastad már? A Fed az egész világot kirabolta az amerikai elit megmentésére

Forrás: cointelegraph.com
Kiemelt kép: Bitcoin CrypTO
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Ez az új kripto előértékesítés közelít a 3 millió dollárhoz

Képzelj el egy kriptovalutát, amelyben egyesül az internet mém kutyák iránti megszállottsága és a mesterséges intelligencia (AI) világa. A WienerAI (WAI) csapata pontosan ezt hozta el...

A Bitcoin ára eléri a 70.000 dollárt, amint BTC ETF vásárlása megugrik

Az elemzők szerint a Bitcoin árfolyama új csúcsok felé tart most, hogy a közelmúltbeli konszolidációs szakasz véget ért. A Bitcoin árfolyam a hőn áhított 70.000 dolláros...

Ez olyan, mintha 10 dollárért SOL-t vásárolnál: A szakértők ezeket az altcoinokat nevezik meg Solana jövőbeli versenytársaiként

A blokkláncplatformok versenyének birodalmában az altcoinok egy válogatott csoportja robusztus teljesítményével kelt hullámot, és a jól ismert Solana hálózat lehetséges riválisaiként pozícionálja őket. Mi teszi ezeket...

Vége a mémszezonnak? Mi vár a mémérmékre?

A mémérmék alig egy-két héttel ezelőtt voltak a csúcson, és jelentősen felülmúlták a többi altcoint az úgynevezett „mémszezon" alatt. Ez a trend azonban megfordult, és...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!