Továbbra is magasak az Ethereum-tranzakciók költségei

-

A 2017-es bika piac során a bitcoin és az ether hatalmas tranzakciós költségeket tapasztalt.
Volt, hogy 50 dollárba került egy bitcoinutalás értelmes időkeretek között. Szintén több dollárba került, hogy megalkossunk egy „kriptomacskát” az Ethereum blokkláncán.
Azóta mindkét hálózat esett át technikai újításokon, de továbbra is előfordul, hogy magasak a költségek, mint ahogy azt az elmúlt hetekben is tapasztalhattuk.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Megoldás a magas költségekre

Májusban több elemző is észlelte, hogy egyre drágábbak lettek az etherutalások.
Egy elemző május 15-án elmondta, hogy egy etherutalás gas költsége 41 gweire növekedett, amely 300%-os gyarapodás egy hét alatt és több mint 1000%-os növekedés 2020 eleje óta.
https://twitter.com/ceterispar1bus/status/1261242250312462336?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1261242250312462336&ref_url=https%3A%2F%2Fbitcoinist.com%2Fethereum-transaction-fees-still-high%2F
Ez azóta is fennmaradt, a cikk írásakor 25-30 gwei egy utalás.
Su Zhu, a Three Arrow Capital befektetési igazgatója nemrég egy Twitter-üzenetben megírta: az elmúlt napok során több pénzt költöttem ethertranzakciókra, mint a kocsim megtankolására.”
A bitcoin esetén is magasabb tranzakciós költségeket tapasztalhatunk, ha megnövekedik a kereslet a kriptopénz iránt.
A megnövekedett költségek ismét felszínre hozták a skálázódás kérdését
A decentralizált 1inch.exchange tőzsde azt javasolta az etherbányászok számára, hogy növeljék meg a blokklimitet, hogy több tranzakció férjen a 14 másodpercenként létrejövő blokkokba. Jelenleg 10 millió gas a blokk limit, de a tőzsde akár 100 milliós korlátot javasol.
A megkérdezettek 26,5%-a növelné meg a blokklimitet 100 millióra, 6,2% 50 millióra és 17,6% 25 millióra növelné, míg a többiek nemmel szavaztak.


Több oka is lehet a magas tranzakciós költségeknek, de három tényező játszik meghatározó szerepet:

  • Nagy az igény a tőzsdék közötti utalásokra az árfolyam mozgékonysága miatt.
  • Egyre népszerűbbek az Ethereumra épülő Ponzi-csalások. Az egyik ilyen neve „ETH” és több tízezer dollárt költött tranzakciókra csak az elmúlt néhány nap során.
  • A stabilkoinok sikeresen elterjedtek az Ethereum hálózatán, több mint 7 milliárd dollárt zároltak a blokkláncon.
A bitcoin is hasonló problémával szembesül

A bitcoin hasonlóan magas tranzakciós költségekkel küzd.
Egyesek szerint azonban ez egyelőre nem jelent problémát, mivel a Bitcoint nem ugyanarra használják, mint az Ethereumot.
Mások szerint a magas költségek csak annak a mellékhatása, hogy nagyon erős és biztonságos a blokklánc.

Olvastad már? Egy vezető befektető szerint csökkenthet DeFi-piac fejlődési üteme

Forrás: bitcoinist.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 05.25.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) árfolyama új történelmi csúcsot készül elérni, miután korábban a 70.000 dolláros határon túlra szökött, és a piaci szereplők azon tűnődnek, hogy...

A Pepe és Meme AI bálnák beváltják a pénzt: A Raboo az újabb, aki 100-szoros profit előtt áll?

Vendégbejegyzés A kriptovilág zsong, ahogy a bálnák készpénzre váltják a Pepe és a Meme AI érméket, de a reflektorfény a Raboo-ra terelődik. A Raboo jelenleg az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!