A Dogecoin már a negyedik legnépszerűbb kriptopénz a BitPay-kriptofizetésekben

-

A Dogecoin már a BitPay tranzakciós volumenének közel 13%-át teszi ki, és a negyedik legnépszerűbb fizetési lehetőséggé vált.
Elon Musk és Mark Cuban, a Dogecoin két leghíresebb rajongója nyilvánosan is azt hirdetik, hogy a mémtoken legitim fizetési segédeszközzé válik.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Musk a Dogecoin fejlesztőivel beszélgetett arról, hogyan lehetne a coint gyorsabbá tenni a mindennapi fizetésekhez.
Ross Nicoll, a Dogecoin fejlesztője a Decryptnek elmondta, miszerint Musk célja, hogy a Dogecoin elég egyszerű legyen ahhoz, hogy egy csésze kávét is ki lehessen vele fizetni.
Cuban eközben a hónap elején az Ethereal Virtual Summiton azt mondta, hogy a Dogecoin „inkább egy használati eszközzé válik majd valutaként”.
Cuban hozzátette, hogy „sokat beszélgetett a BitPayjel”, és hogy a kriptopénzfizetési szolgáltató azon van, hogy több eladót találjon a coin elfogadására.

„Folyamatosan bukkannak fel emberek, hogy kiskereskedők vagy kereskedők legyenek a Dogecoin számára” – mondta.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

A falra festett mém

A felvetés sokak számára abszurdnak hangzik, hiszen a Dogecoin 2013-ban pusztán viccből jött létre, és a GitHubon lévő kódjának fejlesztése is évekig stagnált.
A BitPay adatai azonban alátámasztják Cuban azon kijelentéseit, hogy a DOGE egyre elterjedtebb fizetési eszközzé válik.
A BitPay, amely lehetővé teszi a kereskedők számára, hogy kriptopénzeket fogadjanak el fizetőeszközként, azt állítja, hogy a Dogecoin jelenleg a negyedik legnépszerűbb kriptopénz a fizetések esetében (a Bitcoin, a Bitcoin Cash és az Ethereum után), és a tranzakciós volumenje 12,6%-ra duzzadt.
Két hónappal ezelőtt, márciusban a DOGE csupán a volumen 3,3%-át tette ki, áprilisban pedig a forgalom 7,8%-át.

„Nagyon gyorsan lényeges coinnná vált számunkra” – mondja Bill Zielke, a BitPay marketingvezetője. „Mivel olyan gyorsan növekedett a hálózatunkban, mint amilyen gyorsan emelkedett az árfolyama, látunk benne hasznot”.

Van egy olyan előnye is, amivel a Bitcoin vagy az Ethereum jelenleg nem feltétlenül rendelkezik:
A dogecoin alacsony díjakkal működik. És ha egy erős közösséget alacsony díjakkal kombinálsz, az egy nagyszerű recept. Arra számítok, hogy tovább fog nőni, és ez a hasznosság egyre nagyobb lesz.”

Sokan vannak, de nem mindenkit a DOGE vonz

A BitPayt használó nagynevű fogyasztói cégek közé tartozik a Microsoft, az AT&T, a Camping World és a WeWork.
De mielőtt a DOGE-tulajdonosok arra következtetnének, hogy ezek a nagy nevek mind a Dogecoinért rajonganak, ki kell ábrándítsuk, őket: a BitPayt elfogadó kereskedők közül ugyanis sokan nem kifejezetten a DOGE miatt választották a szolgáltatást; és Zielke szerint a BitPay-kereskedők többsége még mindig úgy dönt, hogy a kriptót azonnal átváltja fiat valutára. (A BitPay egy munkanapon belül elküldi nekik a fiat ellenértékét, többnyire dollárban vagy euróban).

„Ezek nagyvállalatok, és úgy gondoljuk, hogy a gondolkodásmódjuk az, hogy fiatot kapjanak kriptó helyett” – mondja Zielke. „A legtöbbjük nem akar egy ingadozó eszközt tartani a vagyonmérlegében. Most a kisebb márkák számára, különösen azokban az országokban, ahol a fiat valuta nem feltétlenül olyan stabil, a kriptó a népszerű opció.”

Ezen fenntartások ellenére Zielke azt mondja, hogy miután a BitPay engedélyezte, hogy Cuban Dallas Mavericks csapata legyen az első, amely elfogadja a dogecoint a BitPayen keresztül – ez a lépés lehetővé tette, hogy az összes meglévő BitPay-kereskedő is elfogadja a dogecoint – a céghez kereskedők „jöttek, akik kifejezetten a DOGE-t mint opciót akarták népszerűsíteni, ezért velük együtt dolgoztunk, hogy egy tudatossági kampányt hozzunk létre a kriptopénz körül”. (Erre a számítógépes kiegészítőket forgalmazó Newegg volt az egyik példa.)
Egyelőre a BitPay nem látott semmilyen említésre méltó kiugrást azon cégek körében, amelyek a kapott kriptót választják a fiat helyett.

„Bárcsak azt mondhatnám, hogy határozottan változást látunk ebben” – mondja Zielke – „de azt hiszem, ez a tendencia többnyire ugyanaz maradt”.

(Forrás: Decrypt)

Olvastad már? Még a bikapiac felénél járunk csak

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Cardano 1,7 milliárd dollárral növeli a piaci tőkeértéket

A Cardano, az egyik legmenőbb kriptovaluta, ma figyelemre méltó feltámadást tapasztalt, több mint 1,7 milliárd dollárral növelve piaci kapitalizációját. Ez a fellendülés a kriptopénzek piacán tapasztalható...

Három év börtönt kapott a biztonsági szakértő, aki két tőzsdét is meghekkelt

Ez az első eset, hogy az USA-ban börtönbüntetést kapott valaki azért, mert kihasználta egy okosszerződés kódhibáját, a bíróság ráadásul az ellopott 12 millió dollár visszafizetésére...

Az elemző masszív árrallyt jósol az altcoinok számára, amelyet a BTC feleződése vált ki, a SOL, DOT, TON, OP és BLP-re utalva

Vendégbejegyzés A kriptopiac egy izgalmas szakaszba lép, ahogy a Bitcoin következő feleződése közeledik. Az elemzők a kiválasztott altcoinok felé fordítják figyelmüket, jelentős értéknövekedést várva. Közülük a SOL, a...

Megsínylette a Solana a kriptopiaci zuhanást

A SOL token árfolyama 11%-ot esett a hétvégén, és a derivatíva-piacon ez hatalmas zuhanáshoz vezetett. A határidős kötések tömegével likvidálódtak, és egyetlen nap leforgása alatt...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!