A Dogecoin már a BitPay tranzakciós volumenének közel 13%-át teszi ki, és a negyedik legnépszerűbb fizetési lehetőséggé vált.

Elon Musk és Mark Cuban, a Dogecoin két leghíresebb rajongója nyilvánosan is azt hirdetik, hogy a mémtoken legitim fizetési segédeszközzé válik.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Musk a Dogecoin fejlesztőivel beszélgetett arról, hogyan lehetne a coint gyorsabbá tenni a mindennapi fizetésekhez.

Ross Nicoll, a Dogecoin fejlesztője a Decryptnek elmondta, miszerint Musk célja, hogy a Dogecoin elég egyszerű legyen ahhoz, hogy egy csésze kávét is ki lehessen vele fizetni.

Cuban eközben a hónap elején az Ethereal Virtual Summiton azt mondta, hogy a Dogecoin „inkább egy használati eszközzé válik majd valutaként”.

Cuban hozzátette, hogy „sokat beszélgetett a BitPayjel”, és hogy a kriptopénzfizetési szolgáltató azon van, hogy több eladót találjon a coin elfogadására.

„Folyamatosan bukkannak fel emberek, hogy kiskereskedők vagy kereskedők legyenek a Dogecoin számára” – mondta.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

A falra festett mém

A felvetés sokak számára abszurdnak hangzik, hiszen a Dogecoin 2013-ban pusztán viccből jött létre, és a GitHubon lévő kódjának fejlesztése is évekig stagnált.

A BitPay adatai azonban alátámasztják Cuban azon kijelentéseit, hogy a DOGE egyre elterjedtebb fizetési eszközzé válik.

A BitPay, amely lehetővé teszi a kereskedők számára, hogy kriptopénzeket fogadjanak el fizetőeszközként, azt állítja, hogy a Dogecoin jelenleg a negyedik legnépszerűbb kriptopénz a fizetések esetében (a Bitcoin, a Bitcoin Cash és az Ethereum után), és a tranzakciós volumenje 12,6%-ra duzzadt.

Két hónappal ezelőtt, márciusban a DOGE csupán a volumen 3,3%-át tette ki, áprilisban pedig a forgalom 7,8%-át.

„Nagyon gyorsan lényeges coinnná vált számunkra” – mondja Bill Zielke, a BitPay marketingvezetője. „Mivel olyan gyorsan növekedett a hálózatunkban, mint amilyen gyorsan emelkedett az árfolyama, látunk benne hasznot”.

Van egy olyan előnye is, amivel a Bitcoin vagy az Ethereum jelenleg nem feltétlenül rendelkezik:

A dogecoin alacsony díjakkal működik. És ha egy erős közösséget alacsony díjakkal kombinálsz, az egy nagyszerű recept. Arra számítok, hogy tovább fog nőni, és ez a hasznosság egyre nagyobb lesz.”

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

Sokan vannak, de nem mindenkit a DOGE vonz

A BitPayt használó nagynevű fogyasztói cégek közé tartozik a Microsoft, az AT&T, a Camping World és a WeWork.

De mielőtt a DOGE-tulajdonosok arra következtetnének, hogy ezek a nagy nevek mind a Dogecoinért rajonganak, ki kell ábrándítsuk, őket: a BitPayt elfogadó kereskedők közül ugyanis sokan nem kifejezetten a DOGE miatt választották a szolgáltatást; és Zielke szerint a BitPay-kereskedők többsége még mindig úgy dönt, hogy a kriptót azonnal átváltja fiat valutára. (A BitPay egy munkanapon belül elküldi nekik a fiat ellenértékét, többnyire dollárban vagy euróban).

„Ezek nagyvállalatok, és úgy gondoljuk, hogy a gondolkodásmódjuk az, hogy fiatot kapjanak kriptó helyett” – mondja Zielke. „A legtöbbjük nem akar egy ingadozó eszközt tartani a vagyonmérlegében. Most a kisebb márkák számára, különösen azokban az országokban, ahol a fiat valuta nem feltétlenül olyan stabil, a kriptó a népszerű opció.”

Ezen fenntartások ellenére Zielke azt mondja, hogy miután a BitPay engedélyezte, hogy Cuban Dallas Mavericks csapata legyen az első, amely elfogadja a dogecoint a BitPayen keresztül – ez a lépés lehetővé tette, hogy az összes meglévő BitPay-kereskedő is elfogadja a dogecoint – a céghez kereskedők „jöttek, akik kifejezetten a DOGE-t mint opciót akarták népszerűsíteni, ezért velük együtt dolgoztunk, hogy egy tudatossági kampányt hozzunk létre a kriptopénz körül”. (Erre a számítógépes kiegészítőket forgalmazó Newegg volt az egyik példa.)

Egyelőre a BitPay nem látott semmilyen említésre méltó kiugrást azon cégek körében, amelyek a kapott kriptót választják a fiat helyett.

„Bárcsak azt mondhatnám, hogy határozottan változást látunk ebben” – mondja Zielke – „de azt hiszem, ez a tendencia többnyire ugyanaz maradt”.

(Forrás: Decrypt)

Olvastad már? Még a bikapiac felénél járunk csak

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!