A brit kriptocégek nem képesek megfelelni a pénzmosásellenes irányelveknek

-

Mindössze öt kriptocég kapott FCA AML-regisztrációt, miután a hatóság tavaly a kriptovállalkozások hivatalos pénzmosás-ellenes felügyelőjévé vált.
Az Egyesült Királyságban a kriptopénzekkel foglalkozó vállalkozások egy magas rangú tisztviselő szerint nehezen teljesítik a Pénzügyi Felügyeleti Hatóság által meghatározott pénzmosás elleni előírásokat.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


John Glen, az Egyesült Királyság parlamenti képviselője és a pénzügyminisztérium gazdasági titkára pénteken hivatalos kommentárjában rámutatott a kriptocégek FCA AML-szabályozása szerinti regisztrációjának jelentős nehézségeire.
A tisztviselő szerint május 24-ig mindössze öt kriptovállalkozás kapott regisztrációt az FCA-tól, miután a hatóság 2020 januárjában a brit kriptoipar hivatalos AML-felügyelőjévé vált.

„Az eddig elbírált cégek több mint 90%-a visszavonta a kérelmét az FCA beavatkozását követően. Jelenleg 167, kriptoeszközöket forgalmazó vállalkozásnak van függőben lévő kérelme” – jegyezte meg Glen. Hozzátette, hogy 77 új kriptovállalkozásnak van teljes értékelésre váró kérelme.

A titkár megemlítette, hogy az FCA azért sem tudta feldolgozni és nyilvántartásba venni az összes kérvényt a korábbi határidőig, mert a cégek jelentős része nem fogadott el szilárd AML-ellenőrzési irányelveket, valamint nem alkalmazott megfelelő személyeket az ezzel kapcsolatos folyamatokra.
Ezért az FCA egy „ideiglenes regisztrációs rendszert” hozott létre, amely lehetővé teszi a kriptotársaságok számára, hogy 2021. július 9-ig, a döntés meghozataláig folytassák a kereskedést.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

Szoros együttműködés

Glen azt is kijelentette, hogy Őfelsége Pénzügyminisztériuma rendszeres kapcsolatban áll az FCA-val, valamint az iparági szövetségekkel, cégekkel és fogyasztói szervezetekkel a kriptóhoz kapcsolódó pénzügyi szolgáltatások körével kapcsolatos aggodalmakat illetően.
Megjegyezte, hogy a HM Kincstár idén januárban konzultációt tett közzé a kriptó szélesebb szabályozási keretéről, amelynek középpontjában a stabilcoinok állnak:

„A kormány által e konzultáció fényében a kriptoeszközökre vonatkozóan meghatározott bármely jövőbeli szabályozási rendszer célja az lesz, hogy egyensúlyt teremtsen a fogyasztókat illető potenciális kockázat és az iparágban a verseny és az innováció ösztönzésére irányuló törekvések között”.

Az FCA idén kibővítette a kriptoipar szabályozási felügyeletét. Márciusban a hatóság bejelentette, hogy tervei szerint a kriptotársaságoktól éves pénzügyi bűncselekményekről szóló jelentések benyújtását követeli meg.

Korábban a pénzügyi felügyelet megtiltotta az egyesült királyságbeli cégeknek, hogy kriptoderivatíva termékeket, köztük határidős és tőzsdén kereskedett szerződéseket kínáljanak a lakossági ügyfeleknek.
Forrás: Cointelegraph

Olvastad már? Nem ért még véget a bikafutam

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin ára eléri a 70.000 dollárt, amint BTC ETF vásárlása megugrik

Az elemzők szerint a Bitcoin árfolyama új csúcsok felé tart most, hogy a közelmúltbeli konszolidációs szakasz véget ért. A Bitcoin árfolyam a hőn áhított 70.000 dolláros...

Ez olyan, mintha 10 dollárért SOL-t vásárolnál: A szakértők ezeket az altcoinokat nevezik meg Solana jövőbeli versenytársaiként

A blokkláncplatformok versenyének birodalmában az altcoinok egy válogatott csoportja robusztus teljesítményével kelt hullámot, és a jól ismert Solana hálózat lehetséges riválisaiként pozícionálja őket. Mi teszi ezeket...

Vége a mémszezonnak? Mi vár a mémérmékre?

A mémérmék alig egy-két héttel ezelőtt voltak a csúcson, és jelentősen felülmúlták a többi altcoint az úgynevezett „mémszezon" alatt. Ez a trend azonban megfordult, és...

Mikor ér véget a Bitcoin bull run?

A Bitcoin 65.000 dollárra emelkedése reményt adott az instabil kriptopiacoknak. A Bitcoin visszatérését követően egyes altcoinok 10%-20%-kal megugrottak, így a befektetők kíváncsiak, hogy ez vajon...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!