A Disney megszünteti metaverse részlegét

-

A Walt Disney szórakoztatóipari vállalat a hírek szerint átszervezéseket hajt végre, hogy 5,5 milliárd dollárral csökkentse működési költségeit, és a következő két hónapban 7000 alkalmazott elbocsátását tervezi.

A The Wall Street Journal (WSJ) március 28-i cikke szerint a Disney a teljes metaverse részlegét felszámolja – mintegy 50 alkalmazottat hagyva új munkaszerződés nélkül, kivéve Michael White-ot, a vállalat fogyasztói termékekkel foglalkozó részlegének vezetőjét.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Disney 2022 közepén kezdte el kidolgozni metaverse stratégiáját, a Polygont választották a blokkláncnak.

Emellett ez az elkötelezettség 2022 szeptemberében tovább erősödött, amikor a vállalat állásajánlatot tett közzé egy NFT-kre és DeFi-re szakosodott házon belüli jogtanácsosi pozícióra.

E nyilvánvaló törekvés ellenére a következő évre a Disney Metaverse tervei továbbra is tisztázatlanok maradtak, amint arról a The Wall Street Journal beszámolt.

A Disney nemrégiben szabadalmaztatott egy „virtuális világ szimulátort”, amely megkönnyíti a headset nélküli kiterjesztett valóság (AR) attrakciókat a vidámparkjaiban, és amelyet 2021 végére terveztek megvalósítani.

A McKinsey & Company költségcsökkentési lehetőségeket kereső felmérését követően a Disney bejelentette, hogy a pénzügyi instabilitás és az egyre erősödő streamingverseny miatt csökkenteni kívánja a működési kiadásokat és a személyzet létszámát.

A korábbi és jelenlegi vezérigazgató, Bob Chapek és Robert Iger egyaránt pozitívan vélekedik a metaversumról, Chapek „a következő nagy mesemondó határának” nevezte azt, míg Iger korábban a Dapper Labs Flow blokkláncán futó digitális avatárplatformban, a Geniesben foglalt állást.

A legtöbb metaverse főszereplőt nagyjából érintetlenül maradtak a legutóbbi hírre.

A Decentraland MANA tokenje 1%-kal emelkedett az elmúlt órában, míg a Sandbox SAND tokenje nem szenvedett jelentős változást.

zeta

Olvastad már? 18 kriptopénz ATM-et foglaltak le az Egyesült Államokban

Kiemelt kép:

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Ezért indította el a Tottenham a digitális szurkolói tokent

A Chiliz és a Socios a Tottenham Hotspur-rel együttműködve elindította a SPURS Fan Tokent, amely a sport világszintű ökoszisztémáját bővíti. A szurkolói elkötelezettség erősítése felé tett...

A PEPE 4.negyedéve ígéretesen indul, folytatódik-e a növekedés?

Aligha volt unalmas fejezet a Pepe (PEPE) békás témájú termék rövid történetében. A mémcoint szeszélyes árfolyam-ingadozásai, amelyek egy portfóliót megalapozhatnak vagy megtörhetnek, sok kriptopénz megfigyelő érdeklődését...

Jövő héten kezdődik az FTX tőzsde alapítóinak a büntetőpere

Sam Bankman-Fried, a becsődölt FTX tőzsde alapítója és ügyvezetője a jövő héten áll a bíróság elé. A vádak között csalás, összeesküvés, értékpapír-csalás, és pénzmosás is...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!