A Dash kiad egy új platformot, amellyel egy decentralizált, felhőalapú kriptopénzzé alakul. Az új blokklánc támogatja a blokklánc által hitelesített felhasználói adatok támogatását és egy decentralizált alkalmazásprogramozási felületet (API).

A fizetésekre összpontosító Dash kriptopénz megkezdte új platformjának kiadását, amely lehetővé teszi, hogy egy decentralizált felhőben tároljanak adatokat.

A Dash Platform már régóta fejlesztés alatt áll, ez egészen a 2015-ös „Dash Evolution” bejelentéséiig vezethető vissza.

A Dash Platform négy különböző felhasználást integrál: egy Dash Drive, egy decentralizált API, felhasználónév réteg és a Dash platform protokoll, vagyis DPP.

Mark Mason elmondta, hogy mit értenek az alatt, hogy „a Dash decentralizált felhővé alakul.”

Mason szavai szerint a „Dash Platform egy alkalmazásfejlesztői platform, amely a Dash mestercsomópont hálózatával és a blokklánc segítségével alakítja decentralizált felhővé a peer-to-peer hálózatot.”

Az ügyfelek a decentralizált API-n keresztül integrálhatják alkalmazásaikat a Dash Platformon. Mindeközben a Dash Drive lehetővé teszi, hogy az ügyfelek tárolják, küldjék és visszaszerezzék alkalmazások adatait, mindezt egy egyszerű interfészen keresztül.

„A decentralizált API egyik előnye, hogy a fejlesztők a fenntartási költségek nélkül élvezhetik egy teljes csomópont hozzáférhetőségét és biztonságát.”

A Dash Platform kezdetben adatbázis-szolgáltatásként fog működni. Ehhez adatszerződéseket fog alkalmazni egyedi adatfelépítéssel, hogy az alkalmazások tárolhassák adataikat a Dash csomópont hálózatán. Ezek az adatok a Dash blokkláncán véglegesen tárolásra kerülnek.

Még több közösségi élményre vágysz? Gyere és mondd el véleményed egy cenzúrázatlan, barátságos környezetben!

Ryan Taylor, a Dash Core Group vezérigazgatója összefoglalta, hogy a platform „egyesíti egy centralizált megoldás felhasználói élményét és egy decentralizált, engedélyek nélküli hálózat előnyeit.”

A platform felhőszolgáltatásai egyesítik a hálózaton tárolt adatokat a felhasználó különböző eszközein, mint tabletek, számítógépek és okostelefonok.

Az új, emberileg is olvasható felhasználóneveket is támogatni fogja a platform a Dash Platform Name Service (DPNS) szolgáltatáson keresztül. A felhasználók saját felhasználóneveket adhatnak meg, barátként jelölhetnek meg más felhasználókat és DASH-t küldhetnek ezekre a címekre.

A Dash úgy véli, hogy az összetett, kriptográfiai azonosítóktól való eltávolodás még több felhasználót hozhat a kriptoipar számára, különösen ha integrálják az ismerős interfészeket és folyamatokat egy decentralizált rendszerbe.

Jelenleg is vannak zárt tárcarendszerek, melyekkel utalhatunk kriptopénzeket felhasználónevekre, de a Dash szerint ez egy egyedi szolgáltatás, mivel a blokkláncon működik.

Olvastad már? A forgalom alapján jelentős kereslet épül a bitcoin iránt

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂