Mélyponton a bitcoin megítélése, áremelkedés várható?

-

A bitcoin közösségi megítélése egy mutató, amely követi, hogy az emberek miként tekintenek rá a közösségi oldalakon és fórumokon. A Santiment kutatócég adatai alapján ez a mutató mélyponthoz ért.
A cég elmondása alapján általában áremelkedés várható, ha ez az érték ilyen mélyre zuhan.

Mélyponton a bitcoin megítélése

A Santiment elmondta, hogy a bitcoin szeptember 3-a óta először lépte át a 11.000 dollárt, de megítélése olyan téren, mint twitteres említések, hashtagek és kommentek „meglepő módon” mélypontra estek.
A cég sajátos módszerrel mérte fel a bitcoin említések forgalmát, majd az eredményt súlyozta pozitív és negatív kommentárokkal szemben.


A Santiment elmondta, hogy „a negatív kilátások rendkívül alacsony szinten vannak, amely áremelkedést jelenthet, ez az érték általában zuhanáskor áll magas értéken.” Ezek alapján áremelkedés várható, ha hihetünk a történelmi adatoknak.
Mindeközben a The TIE elemzőcég adatai is azt mutatják, hogy a bitcoin rövid és hosszú távon is tovább emelkedhet.
Az alábbi grafikon összeveti a bitcoin árfolyamát „hosszú távú megítélésével”, látszik, hogy az árfolyam csak most kezdte elérni a közösségi megítélés szintjét:

Forrás: TIE

A bitcoin megítélése még a hírhedt „fekete csütörtök” során is kitartott, amikor 45%-ot zuhant az árfolyam. Azóta jelentősen javult a kriptopénz megítélése és ezt az árfolyam is követte.
Az adatok alapján a bitcoin nem konvergált a hosszú távú megítélés mértékével. Továbbra is fennáll egy „űr”, így a bitcoin ebben a tekintetben alulértékelt.

Mindeközben több mutató is azt mutatja, hogy a Twitter közösségét egyre kevésbé érdekli a bitcoin árfolyama. A tweetdominancia az árfolyam-emelkedéssel csupán 42%-on áll.
Ez az Ethereum, a defi és a DEX-alapú altkoinok felemelkedésének tudható be, az elmúlt napokban olyan tokenek is megjelentek, melyek értéke 1000-szeres növekedést hozott.
A cikk írásakor 10.900 dolláron áll a bitcoin és tovább folytatja rövid távú növekedését. Értéke jelenleg követi az exponenciális mozgási átlagot, támaszszintje 10.500-10.600 $ között található.

Olvastad már? Újabb kampányokat hirdetett az OKEx – Zsebelj be akár 90 dollárt!

Forrás: cryptoslate.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 05.25.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) árfolyama új történelmi csúcsot készül elérni, miután korábban a 70.000 dolláros határon túlra szökött, és a piaci szereplők azon tűnődnek, hogy...

A Pepe és Meme AI bálnák beváltják a pénzt: A Raboo az újabb, aki 100-szoros profit előtt áll?

Vendégbejegyzés A kriptovilág zsong, ahogy a bálnák készpénzre váltják a Pepe és a Meme AI érméket, de a reflektorfény a Raboo-ra terelődik. A Raboo jelenleg az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!