A Consensys beperli a Tőzsdefelügyeletet az Ethereum szabályozása miatt

-

A Consensys, a MetaMask pénztárca fejlesztője, beperelte az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletet (SEC) az Ethereum szabályozása miatt.

A per célja, hogy megakadályozza az SEC MetaMask elleni fellépését, és jogi precedenst teremtsen az Ethereum natív tokenjének, az ethernek besorolására vonatkozóan.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Consensys vitatja a SEC álláspontját

A Consensys álláspontja szerint az SEC azon szándéka, hogy az Ethereumot értékpapírként szabályozza, veszélyezteti az Egyesült Államokban az Ethereum és hasonló blokklánc technológia használatának a lehetőségét, és az egész kriptoipart.

Ezért a cég szövetségi bírósági határozatot sürget, amely kimondja, hogy az ether nem számít értékpapírnak.

A Consensys érvelése szerint az ether értékpapírként történő bármilyen besorolása sértené a cég alkotmányos jogait.

A per azt is tisztázná, hogy a MetaMask pénztárca nem minősül pénzpiaci brókernek a szövetségi törvények értelmében, és a staking szolgáltatása nem sérti az értékpapír-törvényeket.

Akcióban a SEC

A Consensys április 10-én kapott egy úgynevezett Wells-értesítést az SEC-től, amely jelzi a hatóság szándékát, hogy jogi lépéseket tenne a cég ellen az értékpapír-törvények állítólagos megsértése miatt, a MetaMask pénztárcával kapcsolatban.

A panasz hivatkozik az SEC Ethereummal kapcsolatos korábbi álláspontjára is, idézve Bill Hinman volt igazgató 2018-as beszédét, amelyben az Ethereumot árucikknek minősítette.

A Consensys kiemelte az SEC indoklásában mutatkozó következetlenséget, és a Határidős Árukereskedelmi Bizottság (CFTC) Ethereum származékok feletti joghatóságára hivatkozik, mint további bizonyítékra az ether árucikk-státuszára.

A Consensys egy másik jogi elvre is hivatkozik, amely korlátozza a szövetségi szabályozókat abban, hogy túllépjék a kongresszusi megbízatásukkal járó hatáskört.

A cég figyelmeztet a súlyos következményekre, amelyekkel az Ethereum hálózat és a Consensys is szembesülhet, ha az SEC lépéseit nem fékezik meg.

Gensler kriptoellenes hivatalvezetőnek számít

A per Gary Gensler, az SEC elnöke agresszív fellépése ellen irányul a kriptoipari szereplők, mint a Coinbase és az Uniswap esetén tanúsított hozzáállása miatt.

Gensler tevékenysége magában foglalja az idézések egymást követő kiadását cégeknek és fejlesztőknek az Ethereum Alapítvánnyal való együttműködésükkel kapcsolatos dokumentumokért.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A kriptoipar szereplői felháborodtak Gensler taktikáján, és azt állítják, hogy az SEC nem biztosított egyértelmű szabályozási iránymutatásokat, amelyeket a blokklánc technológia egyedi jellemzőihez szabtak volna.

Gensler tagadja ezeket a kritikákat, azzal érvelve, hogy a meglévő értékpapír-törvények elégségesek, és a nem-betartásért a kriptoipar a felelős.

A Consensys által a texasi Északi Kerületben benyújtott per összhangban áll a Blockchain Association és a Legit Exchange cég által indított hasonló megelőző jogi lépésekkel.

Ezen jogi lépések ellenére Gensler továbbra is úgy véli, hogy az Ethereum staking funkciói miatt indokolt a szabályozói szigorúság.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? A Solana telefonjához kapott airdrop többet ért, mint maga a készülék

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb 3 Ethereum token, amivel 2024-ben kriptomilliomossá válhatsz

Az Ethereum tokenek hatalmasat emelkedtek a kriptopiacon az Ethereum ETF-ek jóváhagyásával kapcsolatos közelmúltbeli bejelentés miatt. A kriptoelemzők arra számítanak, hogy az Ethereum hálózat és az összes...

Top 5 altcoin, hogy egy kis befektetésből vagyont termeljünk

A kriptopiac 2024-ben is pezseg. Elérkezett lehet a pillanat, hogy felfedezzük az altcoinokat, amelyek hatalmas potenciális nyereséget kínálhatnak. Ez az útmutató öt olyan ígéretes lehetőségbe...

Tranzakciós adót vezetne be Törökország a kriptokereskedésre

Törökország új adók bevezetésére készül, beleértve a kriptopénz-kereskedelemre kivetett 0,03%-os tranzakciós adót, egy jelentős adóügyi reform részeként. A lépés célja az ország 2023-as földrengések okozta...

Mark Cuban szerint a „Gensler” miatt Biden elveszítheti az elnökséget, a DTX Exchange túlszárnyalhatja az olyan DeFi titánokat, mint a Chainlink és az Avalanche

Vendégbejegyzés Mark Cuban szerint a SEC elnöke, Gary Gensler nagyban befolyásolhatja a következő elnökválasztást. Cuban úgy véli, hogy szigorú politikája Joe Biden elnöki székébe kerülhet az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!