A Coinbase CEO a Binance megállapodás az iparág megújulásának esélyeként értékeli

-

Brian Armstrong, a Coinbase vezérigazgatója szerint a Binance megállapodás esélyt ad az iparágnak arra, hogy a megfelelőség és a szabályok tisztázása prioritást kapjon, hogy a szabályozó hatóságok ne szabjanak ki hatalmas bírságokat a vállalatokra.

Armstrong az X-en (Twitter) nem sokkal azután írt, hogy bejelentették a Binance és az Igazságügyi Minisztérium (DOJ) közötti egyezséget, és kifejtette a szabályoknak való megfelelés és a Coinbase 2012 óta tartó ütemtervének szükségességét.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A generációs vállalattá váláshoz kulcsfontosságú az átláthatóság és a teljes megfelelési rendszer, megjegyezte, hogy a tőzsde jogi csapatokkal biztosította a szabályok szigorú betartását.

„… (Mi) világossá tettük, hogy a márkánk az ügyfeleinkkel szembeni bizalomról és a szabályok betartásáról szól. Növelni akartuk az átláthatóságot, és magasabbra akartuk tenni a bizalom mércéjét, ezért 2021-ben részvénytársasággá váltunk”.

Szabályozás: A kriptográfia döntő tényezője

A Bloombergnek adott nemrégiben adott interjúban a vezérigazgató kijelentette, hogy a Coinbase a reklamációs megközelítés miatt nem tudott olyan gyorsan lépni, mint mások a terjeszkedés és az új termékek piacokra való bevezetése terén, kihangsúlyozta, hogy ez volt a helyes döntés.

Armstrong a szabályozó hatóságokat is azzal bízta meg, hogy hozzák meg a megfelelő szabályokat ahhoz, hogy az ágazat virágozhasson az Egyesült Államokban, ahelyett, hogy a folyamatos bírósági ügyek és a számos projektre kiszabott szankciók miatt.

Azt is hozzátette, az amerikaiaknak nem kellene, de máshol kell keresniük a kripto előnyeit a nem regisztrált tőzsdéken keresztül, mert az amerikai demokratikus gazdaságnak mindig helyesen kell cselekednie.

„Most lehetőségünk van arra, hogy új fejezetet kezdjünk ebben az iparágban. Rengeteg támpontot kaptunk az itt az USA-ban való működéshez a szabályozási tisztánlátás hiánya miatt, és remélem, hogy a jelenlegi hírek katalizátorként szolgálnak ahhoz, hogy ez végre megvalósuljon.” – mondta.

Az elmúlt hónapokban a Coinbase az amerikai bíróságokon és a kongresszusban a piacot ért újabb szabályozási támadást követően a szabályok tisztázását szorgalmazta.

A Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) vádat emelt a vállalat ellen be nem jegyzett értékpapír-brókerként való fellépés miatt, amit a vállalat tagadott, és ígéretet tett arra, hogy határozottan védekezni fog.

Armstrong nagyra értékeli az iparág növekedését

Armstrong pozitívan nyilatkozott, akárhogyan is alakul az ügy, mivel a szükséges egyértelmű szabályozást el fogja érni, miközben felszólította a többi résztvevőt, hogy összpontosítsanak a szükséges ágazati szabályok megalkotására.

Egy új CoinGecko jelentés szerint a Coinbase a piacvezető a washingtoni lobbitevékenységek tekintetében.

Ennek ellenére a tőzsde nagyobb globális terjeszkedésre törekszik, nemrég Írországot választotta európai központjául, és jelezte, hogy szélesebb körűen kívánja elérni az újonnan szabályozott piacokat több kontinensen.

Arra a kérdésre, hogy fontolóra veszi-e a Binance eszközeinek felvásárlását, azt mondta, hogy erre nem biztos, hogy szükség lesz, mert a Coinbase rendelkezik a szükséges technológiával, és a terjeszkedésre összpontosít.

A vezérigazgató támogatta az iparágat, lekicsinyelve a kriptók 1%-ának csalásra való felhasználásáról szóló híreket, összehasonlítva azt az amerikai dollár 4%-ával, amelyet illegális tevékenységekre használnak fel.

Végül méltatta az ágazat évek óta tartó növekedését, kiemelve a kulcsfontosságú piacok növekedését, mivel egyre több felhasználó alkalmazza a technológiát a digitális adatainak ellenőrzésére, a gazdasági szabadság megszerzésére, a web3-ra és így tovább.

Olvastad már? A Dogecoin elérheti az 1 dollárt, de más mém érméket is érdemes számba venni

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ezrek tolonganak az ingyen kriptóért

A Solana lánc egy újabb nyerő mém érmét készített a kriptó befektetőknek. A SMOG sárkányos érme lángnyelvei olyan messzire érnek, hogy már több ezernyi harcos...

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!