A hónap még csak nemrég kezdődött, de már most elárasztottak minket a kriptoadoptálások híre: A Wall Streettől Ausztráliáig, most pedig San Fransisco.

Az Egyesült Államok legnagyobb kriptobankja, a Coinbase bejelentette, hogy kiterjeszti kereskedelmi részlegét, hogy magába foglalja a Woo Commerce-t, egy Githubon keresztül letölthető bővítmény segítségével. Ez lehet az, amelyre az online kereskedőknek szükségük van a kriptopénzek adoptálásának megkönnyítéséhez.

A Coinbase arra törekszik, hogy milliók adoptálják a kriptopénzeket a kereskedelemben

Az online kereskedők több mint negyede használja a Woo Commerce-t. Ez a technológia egyik legnépszerűbb fizető platformja. Ezen a héten a Coinbase bejelentette, bevezeti a Woo Commerce bővítményt a saját Coinbase Commerce szolgáltatásuk kínálataként, amelyet egyébként a Githubról is le lehet tölteni.

Hand man and Stock market chart on mobile screen.

A Coinbase Commerce önmagában is egy fizetési megoldás, amelynek elsődleges célja, hogy minél több online kereskedőt bírjon rá a kriptopénz használatára. A Woo Commerce vállalkozásainak „ügyfelei világszerte mindenhonnan hozzáférhetnek majd a kriptopénz fizetésekhez” – emelte ki a Coinbase.

„Ez a megnövekedett hozzáférhetőség széleskörű adoptációhoz fog vezetni, végül pedig közelebb visz majd minket a célunk; egy nyílt piaci rendszer felé.”

Jelenleg az ethereumot és a bitcoin cash-t (BCH) még mindig tesztelik a platformon, azok a felhasználók azonban, akik bitcoinnal (BTC) vagy litecoinnal rendelkeznek, már igénybe vehetik a szolgáltatást. A csapat azon dolgozok, hogy hasonló platformot építsen a bitcoin cash és az ethereum számára is.

Nagy piac

Azoknak a kereskedőknek, akik a React fizetési gombot használják, most lehetőségük nyílik a Coinbase funkcióit is beépíteni. A San Fransiscó-i kriptobank olyan programozási nyelvekkel is dolgozik, mint a Python, de fontolgatják a Ruby bevezetését is. Úgy néz ki, az ötletet örömmel fogadták a kereskedők, mivel a rendszerben nincsenek tranzakciós díjak.

Ezek azonban csak kis lépések az vállalat éppen zajló projektjeihez képest. Jelenleg az intézményi befektetési eszközökben érdekeltek, illetve épp most indítanak el egy kriptoindex alapot. Ezen felül sorra vásárolják fel az olyan licenszeket, mint mondjuk a Bitlicense, megvették a Paradox váltót, és Japánba is kívánnak terjeszkedni.

A fizetésfeldolgozó piac elképesztően nagy. Elég csak a Kriptoworld.hu napokban megjelent cikkére gondolni, amelyben a BitPay forgalmáról számoltunk be. A tér ugyan egyre zsúfoltabbá válik, a Coinbase-nek azonban megvan az az előnye, hogy viszonylag hamar megjelent a piacon, illetve nagy elismertségnek és bizalomnak örvend bárki körében.

Forrás: news.bitcoin.com