A Circle lépéseket tesz az USDC megerősítésére

-

A stablecoin kibocsátó Circle bejelentette, hogy szeptember 5-én elindítja USD coinját (USDC) a vezető Layer 2 (L2) hálózatokon, az Optimism (OP) és a Base hálózaton.

Az USDC bevezetése ezeken a hálózatokon része a Circle azon tervének, hogy az USDC elérhetőségét több blokkláncra is kiterjessze.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Még ebben a hónapban azt tervezi, hogy a stablecoin coint natívvá teszi a Cosmos hálózaton keresztül a Noble alkalmazásláncon keresztül, amely kifejezetten a láncon történő natív eszközkibocsátáshoz készült.

Az USDC márciusban a Silicon Valley Bank (SVB) váratlan összeomlását követően csapást szenvedett piaci részesedésére.

Március 11-én a Circle megerősítette, hogy az SVB-nél zárolt 40 milliárd dolláros USDC-tartalékból 3,3 milliárd dollárt nem tudott kivenni.

Ennek hatására a stablecoin azonnal elvesztette az 1 dolláros kötését, és március 12-én 0,96 dolláron kereskedtek vele, majd március 16-án visszanyerte a kötését.

A cikkírás idején 26,04 milliárd dolláron állt az USDC piaci kapitalizációja azóta 33%-kal csökkent a CoinMarketCap adatai szerint.

Az USDC kiemelkedik a tranzakciós volumen tekintetében

Az IntoTheBlock on-chain elemző cég által nyomon követett adatok szerint a piaci kapitalizációjának folyamatos csökkenése ellenére az USDC a teljes tranzakciós volumen tekintetében megelőzi a Tether USDT-t.

Az USDC-vel aktívabban kereskednek, mint az USDT-vel: a napi tranzakciós volumen meghaladja az 5,7 milliárd dollárt, szemben az USDT 4,5 milliárd dollárjával.

A Dune Analytics adatai alátámasztják ezt az álláspontot, mivel az USDC az elmúlt hónapban a teljes stablecoin-piacot vezette az átutalási volumen tekintetében.

Az elmúlt 30 nap 445 milliárd dolláros átutalási volumenével a stablecoinok 48%-át az USDC mozgatta ebben az időszakban. Az USDT kevesebb mint 40%-os átutalási volumen részesedéssel lemaradva követi.

Forrás: Dune Analytics

A méretek és az elfogadottság tekintetében azonban az USDT jelentősen meghaladja az USDC-t.

Az IntoTheBlock adatai szerint szeptember 4-én az USDC-t birtokló tárcacímek száma 1,73 millió volt.

Ugyanezen a napon az USDT 4,13 millió tárcacímmel büszkélkedhetett. Ez azt jelentette, hogy az USDT közel négyszer annyi aktív felhasználóval rendelkezett, mint az USDC.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Bár az USDC vezet a teljes tranzakciós volumen tekintetében, az USDT továbbra is magasabb napi tranzakciószámot produkál.

Az IntoTheBlock legfrissebb adatai szerint szeptember 4-én 97.000 USDT-t érintő tranzakciót hajtottak végre.

Ugyanezen a napon az USDC-n csak 34.000 tranzakciót bonyolítottak le.

Az USDC napi tranzakcióinak száma március 6. óta csökkenő tendenciát mutat, azóta 61%-kal zuhant.

USDC
Forrás: IntoTheBlock

Olvastad már? A Bitcoin küzd, miközben a Grayscale az ETF jóváhagyását szorgalmazza

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!