A Circle lépéseket tesz az USDC megerősítésére

-

A stablecoin kibocsátó Circle bejelentette, hogy szeptember 5-én elindítja USD coinját (USDC) a vezető Layer 2 (L2) hálózatokon, az Optimism (OP) és a Base hálózaton.

Az USDC bevezetése ezeken a hálózatokon része a Circle azon tervének, hogy az USDC elérhetőségét több blokkláncra is kiterjessze.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Még ebben a hónapban azt tervezi, hogy a stablecoin coint natívvá teszi a Cosmos hálózaton keresztül a Noble alkalmazásláncon keresztül, amely kifejezetten a láncon történő natív eszközkibocsátáshoz készült.

Az USDC márciusban a Silicon Valley Bank (SVB) váratlan összeomlását követően csapást szenvedett piaci részesedésére.

Március 11-én a Circle megerősítette, hogy az SVB-nél zárolt 40 milliárd dolláros USDC-tartalékból 3,3 milliárd dollárt nem tudott kivenni.

Ennek hatására a stablecoin azonnal elvesztette az 1 dolláros kötését, és március 12-én 0,96 dolláron kereskedtek vele, majd március 16-án visszanyerte a kötését.

A cikkírás idején 26,04 milliárd dolláron állt az USDC piaci kapitalizációja azóta 33%-kal csökkent a CoinMarketCap adatai szerint.

Az USDC kiemelkedik a tranzakciós volumen tekintetében

Az IntoTheBlock on-chain elemző cég által nyomon követett adatok szerint a piaci kapitalizációjának folyamatos csökkenése ellenére az USDC a teljes tranzakciós volumen tekintetében megelőzi a Tether USDT-t.

Az USDC-vel aktívabban kereskednek, mint az USDT-vel: a napi tranzakciós volumen meghaladja az 5,7 milliárd dollárt, szemben az USDT 4,5 milliárd dollárjával.

A Dune Analytics adatai alátámasztják ezt az álláspontot, mivel az USDC az elmúlt hónapban a teljes stablecoin-piacot vezette az átutalási volumen tekintetében.

Az elmúlt 30 nap 445 milliárd dolláros átutalási volumenével a stablecoinok 48%-át az USDC mozgatta ebben az időszakban. Az USDT kevesebb mint 40%-os átutalási volumen részesedéssel lemaradva követi.

Forrás: Dune Analytics

A méretek és az elfogadottság tekintetében azonban az USDT jelentősen meghaladja az USDC-t.

Az IntoTheBlock adatai szerint szeptember 4-én az USDC-t birtokló tárcacímek száma 1,73 millió volt.

Ugyanezen a napon az USDT 4,13 millió tárcacímmel büszkélkedhetett. Ez azt jelentette, hogy az USDT közel négyszer annyi aktív felhasználóval rendelkezett, mint az USDC.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Bár az USDC vezet a teljes tranzakciós volumen tekintetében, az USDT továbbra is magasabb napi tranzakciószámot produkál.

Az IntoTheBlock legfrissebb adatai szerint szeptember 4-én 97.000 USDT-t érintő tranzakciót hajtottak végre.

Ugyanezen a napon az USDC-n csak 34.000 tranzakciót bonyolítottak le.

Az USDC napi tranzakcióinak száma március 6. óta csökkenő tendenciát mutat, azóta 61%-kal zuhant.

USDC
Forrás: IntoTheBlock

Olvastad már? A Bitcoin küzd, miközben a Grayscale az ETF jóváhagyását szorgalmazza

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Solana egy 900%-os emelkedést tartogathat 1000 dollárig, de CSAK HA…

A július 15-21. hét folyamán a Solana (SOL) visszaszerezte a 150 dollárt, majd magasabbra emelkedett, és a 173 dolláros cikkírásakor 17% -ot tett ki. A...

Vajon Ethereum ETF kereskedés új altcoin rallyt indít? Az utolsó esély az altcoinok olcsó megvásárlására?

Vendégbejegyzés A kriptopiac mostanában a vihar előtti csendet éli. A szemek az Ethereumra szegeződnek, mivel egy ETF esetleges bevezetése komoly rallyt indíthat el. Az altcoinok vonzó belépési...

A Bitcoin most már a francia nyugdíjbiztosításokban is szerepel!

A VanEck az Inter Investtel együttműködve egy innovatív tőzsdén kereskedett kötvényen (ETN) keresztül bevezeti a Bitcoint a francia nyugdíj-előtakarékossági tervekbe. Ezzel az úttörő együttműködéssel a...

Az Ethereum ETF kereskedés csütörtökön kezdődik – Mi a következő altcoinok?

A kriptopiac nyugodt marad, a várakozás jeleit mutatja egy potenciális bikafutás előtt. Az alcoinok jelenleg vonzó belépési pontokat kínálnak, ami a közelgő növekedésre utal. Az Ethereum...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!