A Lido on Solana sorsa veszélybe kerülhet

-

A Lido (LDO) on Solana (SOL), a staking piac egyik jelentős szereplőjének sorsa pénzügyi szakadék szélén táncol, mivel a Lido DAO-nak nemrégiben tett javaslata felfedte, hogy a csapatnak több pénzre van szüksége.

Pénzügyi mentőövet keresnek

A Lido on Solana mögött álló P2P-csapat a javaslatában részletesen bemutatta, hogy milyen jelentős előrelépéseket tettek a termék- és üzletfejlesztés terén.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Mégis, a segélykiáltásuk határozott, mivel 1,5 millió dolláros pénzügyi támogatást kérnek a Lido DAO-tól, hogy fenntartsák erőfeszítéseiket és még nagyobb magasságokba repítsék a Lido on Solana-t.

A P2P csapat elárulta, hogy 2022 és 2023 között körülbelül 700.000 dollárt fektetnek be a Lido on Solanába, elsősorban fejlesztésbe és támogatásba.

Sajnos az eddigi bevételeik csak körülbelül 220.000 dollárt tettek ki, ami jelentős, 484.000 dolláros veszteséget jelent.

Azzal a céllal, hogy a Solana staking piac több mint 1%-át birtokolják, új versenyképes funkciókat fejlesszenek ki és valósítsanak meg, valamint következetes, racionális marketingkezdeményezéseket indítsanak, a P2P csapata részletes tervet fogalmaz meg az 1,5 millió dollár megszerzésére.

Ennek az összegnek egy jelentős részét, 200.000 dollárt fejlesztői előlegre szánnak, és évente 600.000 dollárt szánnak megbízható marketingcsatornák létrehozására.

Emellett évi 100.000 dollárral az iparági szabványoknak megfelelő ügyfélszolgálatot finanszíroznak.

A határidő lejárta közeleg

Ha azonban a Lido DAO nem tesz eleget a pénzügyi kérésüknek, a P2P csapat azt javasolta, hogy kezdeményezzenek egy Sunset folyamatot, hasonlóan ahhoz, ami a Lido esetében a Polkadot és a Kusama esetében történt.

Ennek a folyamatnak az ütemterve kezdetben úgy bontakozna ki, hogy új befizetéseket nem fogadnának el.

Ezt követően az önkéntes csomópont-üzemeltetők kiszállnának a poolból. Végül a front-end támogatás megszűnne, és a staking feloldása kizárólag a command line interface-en (CLI) keresztül lenne lehetséges.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A Solana-ra gyakorolt hatás

E döntés következményei a Solana-ökoszisztémán is végigsöpörnének.

A cikk megjelenésekor a Solana aktív felhasználóinak száma az elmúlt héten 15%-kal csökkent.

Ezzel együtt a generált bevételek 4,4%-os csökkenése is megfigyelhető volt.

A Solana natív kriptopénzének, a SOL-nak az árfolyama is megviselheti ezt a folyamatot.

A cikk írásakor a SOL árfolyama 19,53 dolláron kereskedett, ami 1,26%-os csökkenést jelent az elmúlt 24 órában.

solana
Forrás: Token Terminal

Olvastad már? A Visa kibővíti a stablecoin elszámolását

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Gary Gensler szerint a pereskedés hatékony módszer a kriptoipar szabályozására

A tőzsdefelügyelet, a SEC elnöke a Fehér Ház Pénzügyi Bizottsága előtt tanúskodott a héten, amely során több képviselő is aggodalmait fejezte ki a kriptoipar terén...

A SEC bepereli az FTX tőzsdét auditáló céget

A SEC célkeresztjébe került a bedőlt FTX tőzsdét auditáló Prager Metis, mivel a vádak alapján számos ponton megsértették a felülvizsgálati pártatlanság elveit. A PM elsősorban...

A Bitcoin tulajdonosok megújult bizalmat mutatnak

A Bitcoin (BTC) hosszú távú tulajdonosai rendületlenül hisznek a coinban, mivel a BTC az induló hónapban is 27.000 dollár felett tartotta az árfolyamát. Ez a...

Arbitrum (ARB) technikai elemzés 10.01.

Prémium Arbitrum (ARB) Az Arbitrum (ARB) veszteségeinek több mint 20%-át a szerkesztési időre visszaszerezték. Az ARB szeptember első felében 0,929 dollárról 0,739 dollárra esett, de az összes veszteségét...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!