A Cash App rengeteg pénzt keres a bitcoinnal

-

A népszerű fizetési appot futtató Block nemrégiben hozta nyilvánosságra az első negyedéves beszámolóját, amelyből kiderül, hogy tavaly óta 25%-kal nőtt a bitcoin-eladásból származó bevételük.

A Jack Dorsey által alapított vállalkozás 2,16 milliárd dollárt keresett ebben a szektorban.

A bitcoin-bevétel azt az összeget jelenti, amekkora értékben a cég BTC-t ad el a felhasználóknak, adott piaci árfolyamon.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A részvényeseknek megküldött adatok alapján 2022 negyedik negyedévéhez viszonyítva, az akkori 1,83 milliárd dollár bevételhez képest most 18%-kal többet adtak el.

A 2022-es év első negyedévéhez viszonyítva viszont már 25%-os növekedés mérhető.

A cég tiszta profitja így az idei első negyedévre 931 millió dollár, amely 49%-os növekedés a tavalyihoz képest.

Ez ráadásul csak a Cash Appon belül realizált nyereség, a Block, mint vállalat teljes profitja elérte az 1,71 milliárd dollárt.

A Block egy másik népszerű appja, a Square viszont pár százalékos gyengülést tapasztalt, a tavaly negyedik negyedévhez képest 3,8%-kal kevesebb nyereséget értek el.

A részvényesi beszámolóban a cég úgy fogalmazott, hogy a nagy bevétel főleg a növekvő mértékű BTC-eladásnak köszönhető, és a forgalom növekedése kiegyenlítette a BTC árfolyamában tapasztalt csökkenés mértékét az év során.

A részvényenkénti nyereség így 40 cent lett, szemben a 35 centes várakozásokkal.

Forrás:  Block shareholder letter

A Block ügyvezetője, Jack Dorsey elmondta a részvényeseknek, hogy a jövőben a nyílt protokollok és a mesterséges intelligencia lesz az a technológia, amely hozzásegítheti a céget, hogy kivegye a részét a globálisan változó pénzügyi rendszer átalakításában.

Elmondása szerint az USA bankcsődjei, és a világgazdaság elfordulása a dollártól szintén ezeket a trendeket erősíti.

A részvénypiac jól fogadta a Block kedvező számait, a cég papírjai 5%-ot emelkedtek, amelyet aztán visszahúzódás követett, de így is 2,5%-os erősödéssel zárták a napot.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A felugrás utáni visszahúzódást sokan a hírhedt Hindenburg Research tevékenységének tulajdonítják, akik közismerten negatívan állnak hozzá mindenhez.

A cég március vége felé nyilatkozott úgy, hogy szerintük a Block szisztematikusan kihasználja azokat, akiket állítólag meg akar segíteni, és valójában a Cash App egy csalás.

A Block természetesen reagált ezekre a felvetésekre, nyilvánosságra hozva, hogy a Hindenbug mindig is az ilyen típusú támadásokról volt ismert, mivel short pozíciókat szoktak nyitni, és ezután a vádaskodással próbálják elérni, hogy a részvények ára leessen, és ők pénzt tudjanak keresni rajta.

Olvastad már? A Binance leállítja az újonnan listázott mémcoinokat

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A SEC bepereli az FTX tőzsdét auditáló céget

A SEC célkeresztjébe került a bedőlt FTX tőzsdét auditáló Prager Metis, mivel a vádak alapján számos ponton megsértették a felülvizsgálati pártatlanság elveit. A PM elsősorban...

A Bitcoin tulajdonosok megújult bizalmat mutatnak

A Bitcoin (BTC) hosszú távú tulajdonosai rendületlenül hisznek a coinban, mivel a BTC az induló hónapban is 27.000 dollár felett tartotta az árfolyamát. Ez a...

Arbitrum (ARB) technikai elemzés 10.01.

Prémium Arbitrum (ARB) Az Arbitrum (ARB) veszteségeinek több mint 20%-át a szerkesztési időre visszaszerezték. Az ARB szeptember első felében 0,929 dollárról 0,739 dollárra esett, de az összes veszteségét...

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!