A Cash App rengeteg pénzt keres a bitcoinnal

-

A népszerű fizetési appot futtató Block nemrégiben hozta nyilvánosságra az első negyedéves beszámolóját, amelyből kiderül, hogy tavaly óta 25%-kal nőtt a bitcoin-eladásból származó bevételük.

A Jack Dorsey által alapított vállalkozás 2,16 milliárd dollárt keresett ebben a szektorban.

A bitcoin-bevétel azt az összeget jelenti, amekkora értékben a cég BTC-t ad el a felhasználóknak, adott piaci árfolyamon.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A részvényeseknek megküldött adatok alapján 2022 negyedik negyedévéhez viszonyítva, az akkori 1,83 milliárd dollár bevételhez képest most 18%-kal többet adtak el.

A 2022-es év első negyedévéhez viszonyítva viszont már 25%-os növekedés mérhető.

A cég tiszta profitja így az idei első negyedévre 931 millió dollár, amely 49%-os növekedés a tavalyihoz képest.

Ez ráadásul csak a Cash Appon belül realizált nyereség, a Block, mint vállalat teljes profitja elérte az 1,71 milliárd dollárt.

A Block egy másik népszerű appja, a Square viszont pár százalékos gyengülést tapasztalt, a tavaly negyedik negyedévhez képest 3,8%-kal kevesebb nyereséget értek el.

A részvényesi beszámolóban a cég úgy fogalmazott, hogy a nagy bevétel főleg a növekvő mértékű BTC-eladásnak köszönhető, és a forgalom növekedése kiegyenlítette a BTC árfolyamában tapasztalt csökkenés mértékét az év során.

A részvényenkénti nyereség így 40 cent lett, szemben a 35 centes várakozásokkal.

Forrás:  Block shareholder letter

A Block ügyvezetője, Jack Dorsey elmondta a részvényeseknek, hogy a jövőben a nyílt protokollok és a mesterséges intelligencia lesz az a technológia, amely hozzásegítheti a céget, hogy kivegye a részét a globálisan változó pénzügyi rendszer átalakításában.

Elmondása szerint az USA bankcsődjei, és a világgazdaság elfordulása a dollártól szintén ezeket a trendeket erősíti.

A részvénypiac jól fogadta a Block kedvező számait, a cég papírjai 5%-ot emelkedtek, amelyet aztán visszahúzódás követett, de így is 2,5%-os erősödéssel zárták a napot.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A felugrás utáni visszahúzódást sokan a hírhedt Hindenburg Research tevékenységének tulajdonítják, akik közismerten negatívan állnak hozzá mindenhez.

A cég március vége felé nyilatkozott úgy, hogy szerintük a Block szisztematikusan kihasználja azokat, akiket állítólag meg akar segíteni, és valójában a Cash App egy csalás.

A Block természetesen reagált ezekre a felvetésekre, nyilvánosságra hozva, hogy a Hindenbug mindig is az ilyen típusú támadásokról volt ismert, mivel short pozíciókat szoktak nyitni, és ezután a vádaskodással próbálják elérni, hogy a részvények ára leessen, és ők pénzt tudjanak keresni rajta.

Olvastad már? A Binance leállítja az újonnan listázott mémcoinokat

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A kripto szakértők nagyot fogadnak erre az új VR tokenre, ezt érdemes tudni róla

Vendégbejegyzés Egy új VR játékplatform vár megjelenésre, amelynek nemrég kezdődött az előértékesítése. Az 5thScape projekt 5SCAPE névre hallgató, natív használati tokenje a 15 millió dolláros céljának...

ArbitrageScanner Dubajban! Hogy lehet pénzt keresni a blokklánc elemzéssel és a kripto arbitrázzsal?

Vendégbejegyzés A kripto Side Event az ArbitrageScanner.io által - a legjobb kereskedési eszközök kriptopénz arbitrázshoz, on-chain elemzéshez. Csatlakozz hozzánk egy exkluzív side eventre Dubaiban, amelyet az...

Ethereum (ETH) technikai elemzés 04.14.

Prémium Ethereum (ETH) Az Ethereum (ETH) befektetők bajban lehetnek, mivel az árak a pszichológiai 3.000 dolláros támaszszint alá süllyedtek. A múlt héten megnövekedett bálna-aktivitás és felhalmozás volt tapasztalható,...

A TON coin riasztása: Itt a top 5 kriptovaluta, amibe azonnal be kell fektetni!

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca az aktivitás és az izgalom megugrásának tanúja, mivel jelentős fellendülés látszik a láthatáron. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a befektetők lelkesen keresik az ígéretes...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!