Jó ütemben haladnak a Cardano fejlesztések, miközben a Fund4 közösségi szavazásra készül.

A top 100 token nagy része ma veszteséges, de a piaci bizonytalanság ellenére a Cardano szokásához hűen jól teljesít.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Github tevékenységi adatok alapján a Cardano a legaktívabb az összes projekt közül, emellett a Fund4 Project Catalyst (PC) jövő keddi szavazásával az ADA-tulajdonosoknak lehetőségük lesz alakítani Cardano jövőjét.

A piaci zuhanástól való félelem ellenére a Cardano tovább dolgozik hosszú távú törekvésein.

Cardano továbbra is vezeti a Github aktivitást

A CryptoDiffer kutatócég adatai azt mutatják, hogy az elmúlt 30 napban a Cardano volt a legaktívabb kriptoprojekt a GitHubon, 436 committal (új létrehozott verzióval).

Szorosan mögötte szerepel a Polkadot 407 db-al, míg az Ethereum az ötödik helyen állt 271 db-al. Érdekes módon a staking-re történő átállással is hasonló a helyzet, ugyanis április végén mindhárom projekt szintén az első, a második és az ötödik helyet foglalta el.

Ha megnézzük az egy éves adatokat a Github-os aktivitás szempontjából, azt láthatjuk, hogy a Cardano vezeti a listát, az Ethereum a harmadik helyen áll, a Polkadot pedig nem szerepel a listán, ugyanis a projekt ekkor még nem indult el.

A Fund4 lezárása után hatalmas mennyiségű új projekt várható, így valószínűleg a Cardano növelni fogja előnyét a Polkadot előtt.

Fund4 Project Catalyst

A Project Catalyst egy közösségi innovációs kísérlet, amelynek célja egy olyan keretrendszer felépítése, amely segít az ötleteket hatékony, valós projektekké konvertálni.

A PC eredetileg 2020 harmadik negyedévének végén indult, és a Cardano ütemtervének Voltaire szakaszába tartozott.

„A szavazási és kincstári rendszer bevezetésével a hálózat résztvevői felhasználhatják részesedésüket és szavazati jogaikat a hálózat jövőbeli fejlődésének befolyásolására” – olvasható a Cardano hivatalos oldalán.

A projekt célja, hogy magas szintű közösségi együttműködést érjen el a legjobb, legnépszerűbb ötletek integrálásával. Ez képezi a Cardano által elképzelt önfenntartó modell alapját.

Charles Hoskinson, az Input Output Global (IOG) vezérigazgatója korábban az irányítást jelölte meg a Cardano-t az Ethereumtól megkülönböztető tényezőként.

„Az egyik nagy dolog, amellyel az ETH 2.0 nem foglalkozik, az irányítás. Nem világos, hogyan fejlesztik és frissítik a rendszert az alapítók nyugdíjazása vagy kilépése után. És ugye minél nagyobbak a rendszerek, annál lassabban fejlődnek, nézzék meg a Bitcoint…”

Minden finanszírozási kör növekedett a céljai, az elkötelezettség és a finanszírozás tekintetében. A Fund4 az eddigi legnagyobb forduló – 1 millió dollár áll rendelkezésre fejlesztési projektek finanszírozására.

Az IOG továbbá azt is állítja, hogy a Fund4 az előző fordulóhoz képest jelentősen továbbfejlesztett szavazási folyamatot kínál, és a szavazás már közvetlenül elérhető a natív Daedalus pénztárcában.

Csatlakozz az Inlockhoz meghívólinkünkön keresztül, és szerezz akár 300 dollárnyi bitcoint!

A javaslatokat különféle kategóriákba sorolják, mint például az értékalapú beszállás és a közösségi központok.

Az átlagos befektető számára azon talán a legérdekesebb a dApp-ok és az integrációk lehetnek az elfogadás ösztönzése szempontjából.

Ez a szakasz olyan ötleteket mutat be, mint például a Cardax decentralizált tőzsde, defi-híd, lakás- és autóbiztosítás, lottó és tokenizált ADA rendszer a hozamgazdálkodáshoz, hogy csak néhányat említsünk.

A PC fejlesztések megtekintéséhez regisztráció szükséges.

Olvastad már? Hogyan alakítsd ki kriptovaluta portfóliódat kezdőként 2021-ben? – A BitPadre tippjei

Forrás: cryptoslate.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!