A Cardano (ADA) árfolyama 9%-kal esett – Nézzük a heti előrejelzés

-

Prémium tartalom!

Üdvözlünk a prémium oldalunkon! Az iratkozz fel gomb megnyomása után regisztrálhatsz az e-mail-címeddel, és két prémium csomag közül választhatsz – havi vagy éves előfizetést. Kriptoworld Prémium csoportunk azt a célt tűzte maga elé, hogy segítsen a kriptopénz világának felfedezésében és megértésében. Az összes tag hozzáférést kap a legfrissebb piaci hírekhez, elemzésekhez és a legjobb befektetési lehetőségekhez a piaci trendek alapján. Ezenkívül a tagok hozzáférést kapnak exkluzív, discord szobához, ahol szakértők osztják meg tapasztalataikat és tudásukat a kriptopénzek világában. Csatlakozz most a Kriptoworld Premium csoportunkhoz, hogy előnyöket juthass a kriptopénzek piacán!
Havonta akár egy pizza áráért! 🙂

Prémium

A hét elején arról számoltunk be, hogy a Cardano (ADA) napi aktív pénztárcák száma nőtt.

Míg ez pozitív volt a hálózat számára, a CoinMarketCap szerint a token 9,88%-os veszteséget jegyzett ez idő alatt.

A Cardano mém érmék iránt mutatkozó érdeklődés az ADA token iránti keresletet is serkentheti. A jelenlegi piaci visszalépés azonban lelassította a mém érmék szektorát is.

A befektetőknek ettől függetlenül jó okuk van arra, hogy megőrizzék az ADA iránti bizalmukat. Az ármozgása és az on-chain mérőszámai hosszú távú bikás kilátásokat mutattak.

A következő hetekben tapasztalható veszteségek valószínűleg vételi lehetőséget kínálnának a befektetőknek.

Az ADA ökoszisztémában elért előrelépések

Az árváltozás mellett a Cardano ökoszisztémája is jelentős előrelépéseket tapasztalt, különösen miután Mithril felértékelődött.

A mainnet júniusi debütálása óta a hálózat folyamatosan gond nélkül működik, köszönhetően az elkötelezett stake pool-üzemeltetők növekvő részvételének.

A Mithril a Cardano ökoszisztémájának konstruktív bővítésével javíthatja a hálózat használhatóságát és általános vonzerejét.

Több mint egy digitális valuta

Az ADA több mint egy digitális valuta; az értékek biztonságos cseréjéről tesz tanúbizonyságot, megszüntetve a közvetítők szükségességét.

Minden ADA tulajdonos érintetté válik, és számos módon járul hozzá a Cardano ökoszisztémához.

A kezdeti ADA-kínálat 45 milliárd darabra volt korlátozva, egyedülálló terjesztési technikával.

A Cardano Foundation, az EMURGO és az IOHK a Cardano ökoszisztéma kritikus elemei, és a bevezetés előtti értékesítési esemény során pénzeszközöket kaptak.

A genezis blokkok tudatos elosztása megalapozta a Cardano útját.

Az innovatív Ouroboros Proof-of-Stake (PoS) konszenzus technika a Cardano működésének alapja.

Az Ouroboros az első olyan blokklánc-konszenzusmechanizmus, amely szakértői értékelésen alapuló kutatásokon alapul, és megkülönbözteti a Cardanót a versenytársaitól.

A Plutus, a Cardano natív, Haskellből épített okos szerződés nyelve az Ouroborosszal együtt működik.

Ez a Turing-komplett, a Haskell programokhoz hasonló nyelv hajtja a Plutus okosszerződéseket.

A Cardano kétszintű felépítése tovább növeli a sokoldalúságát és skálázhatóságát. A tranzakciók érvényesítését és a kriptopénz átutalásokat a Cardano Settlement Layer (CSL) kezeli.

A Cardano Computation Layer (CCL) felel a számítási részletekért, például az okos szerződésekért.

Az ADA napi grafikonja 2024-ben erős bikás teljesítményt mutatott. Ez vezetett a kitöréshez a három hónapos tartomány fölé, amely 0,447 dollárról 0,7 dollárra terjedt ki.

Ez a felfelé irányuló mozgás egy sor Fibonacci-retracement és kiterjesztési szint megrajzolására szolgált.

Az 50 %-os szint 0,629 dollárnál volt, és éppen az alsó időkeret bikás törőblokkja alatt, amely a 0,63-0,68 dollár közötti keresleti zónát jelölte.

Ezért várható volt egy merülés e régió felé, de egy mélyebb visszahúzódás is lehetséges volt.

Ha az árak 0,629 dollár alá esnek, akkor a 0,586 és 0,525 dollár lesz a következő kulcsfontosságú támaszszint.

Miközben úgy tűnik, hogy az árfolyam visszahúzódáson van, az emelkedő trend továbbra is érintetlen marad.

Ezt bizonyítják a magasabb mélypontok, amelyeket az ADA az elmúlt hónapokban alakított ki.

A 0,586 dolláros szint újratesztelése is magasabb mélypontot jelentene.

Ezenkívül az OBV erős felfelé ívelő pályán van. Ez azt jelenti, hogy a vételi volumen dominált, és az eladók még nem uralták a piacot.

Az RSI a cikkírás idején továbbra is a semleges 50 körül van Ez legjobb esetben is gyenge bikavágyat jelzett, és inkább a medvék felé hajlott, akik rövid távon megpróbálták átvenni az irányítást.

A 0,7 dolláros ellenállás felett a Fibonacci kiterjesztési szintek körvonalazzák a bikás célokat.

A 0,89 és az 1,03 dolláros szintek lennének a következő ellenállási szintek, amelyekre figyelni kellene, amint a visszalépés véget ér.

Az ármozgás és a volumenmutatók azt sugallták, hogy az elmúlt hét ingadozásai ellenére a bikák még mindig a piacot irányítják. Ezt a nézetet a láncban mért adatok is alátámasztották.

Az MVRV arány a háromhavi csúcsok közelében volt. Ez azt jelezte, hogy a tulajdonosok nyereségben voltak, és bikás meggyőződésről is árulkodott. Ugyanakkor jelezte a nyereségfelvételi tevékenységből eredő eladási nyomás lehetőségét is.

A szunnyadó forgalomban március 7-e óta nem voltak nagyobb kiugrások.

A következtetések szerint a tokenek mozgása azóta kevésbé volt kifejezett, és ez annak a jele volt, hogy az eladási hullám még nem állt küszöbön.

A coinok átlagos kora továbbra is emelkedő tendenciát mutatott, miután február vége felé látott egy visszaesést. Tehát azt mondhatjuk, hogy az ADA felhalmozódik a hálózatban, ami bikás megállapítás.

Másrészről az aktív címek száma az elmúlt tíz napban csökkenő tendenciát mutatott, ahogy az árak lejjebb csúsztak.

Zárszó

A piaci körülmények mellett a Cardano jövőbeli kilátásait a közelgő fejlesztések és az alapító, Charles Hoskinson víziója is befolyásolja.

A Chang Hardfork és a Plutus V3 frissítés, amely 2024 első félévében fog megjelenni, kulcsfontosságú mérföldkövek a Cardano ökoszisztéma számára.

A technikai és a láncon belüli elemzések szerint a következő két-négy hétben az ADA ára a 0,6 dolláros szint alá eshet.

Hosszabb távon azonban továbbra is valószínűsíthető az 1 dollárra és azon túlra való elmozdulás.

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


FONTOS: Az itt megtalálható oktatási anyag nem minősülnek befektetési tanácsadásnak. Szimplán ismeretterjesztő, informatív céllal jöttek létre. Ezen információk felhasználójának tudnia kell, hogy a piac kiszámíthatatlan és kereskedései után vállalnia kell a következményeket. A sikeres, profitábilis kereskedés nem garantált. Megosztom a gondolataimat, kereskedéseimet, pozíciómat, de felelősséget nem tudok és nem is fogok érte vállalni. Minden ember más kockázattűrő képességgel rendelkezik, ezért nem lehet mindenkinek egy általános választ adni, ami megfelelő lenne. Egyediek vagyunk. Ami valakinek jó befektetés, az másnak nem biztos. Ilyenkor fontos, hogy személyre szabottan kell döntést hozni, hiszen mindenki más gazdasági helyzete, célja, illetve gondolkodásmódja.


Nem ígérek / ígérünk semmilyen fix hozamot, profitot, amit a kereskedésekkel el tudsz érni.

Legfrissebb bejegyzéseink

Peter Brandt megelőlegezi a Tether összeomlását és az USD bukását

Peter Brandt a világ legnagyobb stablecoinjának, a Tether-nek a stabilitásával kapcsolatban komoly kételyeinek adott hangot. Ez az aggodalma egybecseng az USDT-t és a Tether menedzsmentjét...

Miért emelkedett ma a Bitcoin ára?

A Bitcoin piacán ma gyors fellendülés következett be a 65.000 dollár közeli medvés kereskedési időszakot követően. A piaci tőke 1,3 billió dollárra ugrott, ami egy figyelemre...

Az ETH ETF lehetséges júliusi bevezetése, hogyan fogja újraértelmezni az altcoin piacot

Vendégbejegyzés Az ETH ETF júliusban tervezett elindítása jelentős változásokat hozhat az altcoinok piacán. Elemzők szerint ez a lépés hatással lehet a kereskedési stratégiákra és a piaci értékelésekre. A...

Sorra hagyják el a bálnák a Bitcoint, inkább a mesterséges intelligencia felé fordulnak

A hosszú távú bitcoin-tulajdonosok és a bányászok az elmúlt két hétben az eszköz legnagyobb eladói közé tartoztak. Úgy néz ki, most inkább a mesterséges intelligenciát...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!