A BTC múlt heti zuhanása nagyon rosszul jött a befektetőknek

-

Az idei év legnagyobb eladási hullámát láthattuk a múlt héten a BTC esetében, a határidős piacokon.

A befektetők még fel sem mérték teljesen a károkat, de annyit már tudni lehet, hogy a rövid távú tulajdonosok közel 90%-a veszteségben van, legalábbis a Glassnode felmérése alapján ezek a befektetők kerültek a legrosszabb helyzetbe.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az elemzőcég adataiból látható, hogy a nyereséges befektetők száma hatalmasat csökkent a múlt héten.

Az úgynevezett rövid távú tulajdonosok, az STH-k 88,3%-a drágábban vásárolta a coinjait, mint a BTC jelenlegi árfolyama, így csak veszteséggel tudná azokat értékesíteni.

A Glassnode elemzői úgy vélik, ez főleg annak köszönhető, hogy rengetegen vásároltak egy lokális piaci csúcson, tehát egy olyan, viszonylag magas árszinten, amelyről aztán visszafordul az ár, és alacsonyabb értéken állapodik meg.

btc
Forrás: Glassnode

Ez a jelenség viszonylag gyakori a BTC esetében, a rövid távú befektetők bánatára, a korábbi években is többször megtörtént már.

„A rövid távú tulajdonosok veszteségei esetén nem először látunk ilyen felugrást, a legtöbb piaci csúcs esetén tapasztalható ez a helyzet. 2021 májusában, 2021 decemberében is ez történt, és most is ugyanezt láthatjuk a piacon. A rövid távú tulajdonosok összesen 2,56 millió BTC-t tartanak, ebből pedig mindössze 300 ezer van, amelyet a jelenlegi árfolyamnál olcsóbban vásároltak meg, a többit gyakorlatilag veszteséges pozíciónak tekinthetjük.”

Forrás: Glassnode

A Glassnode a profit-dominancia indikátort is megvizsgálta, amely azt figyeli, hogy a rövid távú tulajdonosokat jelentő csoport, az STH egyre kevesebb pénzt utal be a tőzsdékre, ez a csökkenő tendencia pedig már az év eleje óta megfigyelhető.

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy az ilyen tulajdonosok akkor is vásárolnak, ha az árfolyam feljebb megy, tehát a befektetés megdrágul, viszont ekkor a vásárlási volumen csökken le.

Ugyanezt a jelenséget pedig a múlt heti zuhanás során is meg lehetett figyelni.

„A profit-dominancia ekkorát utoljára a márciusi eséskor csökkent, mikor a BTC ára a 19800 dolláros szintig zuhant. Ez pedig azt jelenti, hogy a rövid távú tulajdonosok nagyja veszteségben van, és egyre inkább érzékeny az aktuális árfolyamra.”

A piac ezek alapján ismét lokális csúcsra érhetett, az STH-k pedig továbbra is vásárolnak, a jelek szerint az ilyen magasnak tekinthető szinteken is.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ennek eredményeképpen viszont az ár nehezen tud majd felfelé indulni.

A Glassnode szakemberei úgy fogalmaznak, hogy a múlt heti esés alaposan megkavarta a piacot, és a rövid távú tulajdonosok között hatalmas veszteségeket okozott.

Márpedig amikor ’21 májusában és decemberében ez történt, akkor az árfolyam sokkal drasztikusabb zuhanással folytatta az útját.

Forrás: Glassnode

Olvastad már? Miért ragadt a Bitcoin ára?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért téved a SEC a kriptovaluták értékpapírként való osztályozásában?

Charles Hoskinson, a Cardano (ADA) társalapítója azzal érvelt, hogy a szabályozókat nem szabad megvakítani a maximalista állításokkal, miszerint a Bitcoin és az Ethereum nem értékpapírok. Az...

Vitalik Buterin: A mesterséges intelligencia komoly fenyegetést jelent

Az Ethereum társalapítója, Vitalik Buterin figyelmeztetést adott ki az emberi intelligenciát felülmúló és a földön uralkodó fajjá váló szuperfejlett mesterséges intelligencia (AI) lehetséges veszélyeire. Az Ethereum...

Az FTX népszerűsítéséért beperelik a sportligákat

Most egész sportligák néznek szembe perrel, amiért a szurkolóik számára látható FTX promóciókat mutattak be. Mindez azután történt, hogy az FTX befektetői a tőzsde összeomlását...

Cardano (ADA) technikai elemzés 11.28.

Prémium Cardano (ADA) A Cardano (ADA) 0,40 dollár felett kell zárnia ahhoz, hogy tartósan 0,46 dollárig emelkedjen. A Cardano (ADA) jelenleg egy nagyon fontos keresleti zónán belül mozog,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!