Miért megy felfelé a Bitcoin (BTC) árfolyama?

-

A Bitcoin elmúlt időszakban ismét a címlapokra került, mivel az ára egészen 26.800 dollárig emelkedett szerdán.

Ez az árfolyam-emelkedés azért következett be, mert a legfontosabb bálna címek ismét elkezdték felhalmozni a Bitcoint.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A rendelkezésre álló adatok szerint jelenleg 156.660 tárca tart 10 és 10 000 BTC között, és ezek a címek együttesen 308,6 millió dollár értékű Bitcoint halmoztak fel augusztus 17. óta.

Árelemzés

A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin árfolyama körülbelül 26.450 dollár körül mozog.

Az elmúlt hónapban a kriptopénz a fellendülés jeleit mutatta, és a jelenlegi árszint azt sugallja, hogy a felfelé irányuló lendület továbbra is élénk.

A bálna címek általi felhalmozás a jelentősebb tulajdonosok bikás hangulatát jelzi, ami gyakran előfutáraként szolgál egy szélesebb piaci rallynak.

bitcoin
Forrás: tradingview.com

Mi mozgatja az árat?

Bálna felhalmozás: Az a tény, hogy a kulcsfontosságú bálna címek felhalmozzák a Bitcoint, az eszközbe vetett bizalom erős indikátora.

Ezek a nagy tulajdonosok képesek befolyásolni a piaci trendeket, és kollektív vásárlási tevékenységük bikás jel.

Piaci hangulat: Az általános piaci hangulat pozitívnak tűnik, a befektetők újra érdeklődést mutatnak a Bitcoin iránt.

Ennek hátterében számos tényező állhat, többek között a geopolitikai feszültségek és az inflációs félelmek, amelyek hagyományosan a Bitcoinhoz hasonló „biztonságos menedék” eszközök felé terelik az embereket.

Technikai mutatók: Bár a technikai elemzés nem 100%-ban garantált módszer az ármozgások előrejelzésére, a jelenlegi árszintek és kereskedési volumenek arra utalnak, hogy a Bitcoin újabb emelkedésre készülhet.

Jövőbeli kilátások

A jelenlegi trendek és a nagy tulajdonosok megújult érdeklődése miatt nem lenne meglepő, ha a Bitcoin az elkövetkező hetekben új ellenállási szinteket tesztelne.

Azonban, mint mindig a kriptopénzek esetében, itt is elengedhetetlen a saját kutatás és az körültekintés.


Olvastad már? A BTC múlt heti zuhanása nagyon rosszul jött a befektetőknek

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Paxos megkapta az engedélyt a stablecoinok kibocsátására Abu-Dzabiban

A Paxos kripto cég két elvi jóváhagyást kapott a Financial Services Regulatory Authority-tól az Abu-Dhabi Global Market-en. A vállalat szerdán közzétett sajtóközleményében közölte, hogy az engedélyek...

A Bitcoin tőzsdei kínálata 2017 decembere óta a legalacsonyabb szintre csökken

A Bitcoin-tulajdonosok egyre inkább az önmegőrzés mellett teszik le a voksukat, miközben a kriptopénz-tőzsdékbe vetett bizalom egyre csökken. A Bitcoin a mai nap folyamán rövid időre...

Beperelték Cristiano Ronaldo-t a Binance népszerűsítéséért

A futball szupersztár Cristiano Ronaldo egy nem tervezett csoportos perrel néz szembe, amiért a Binance kriptotőzsdét népszerűsíti. A november 27-én az Egyesült Államok egyik floridai kerületi...

Binance coin (BNB) technikai elemzés 11.29.

Prémium Binance coin (BNB) BNB ár csökken 250 dollár alatt - Hogyan lehet visszaállítani, ha egyáltalán sikerül. A Binance coin (BNB) árfolyama jelentősen csökkent a múlt héten, ami...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!