A BTC medvék háttérbe szorulnak?

-

Ahogy a Bitcoin (BTC) árai megugrottak, a kriptopénz szektorban is megugrott az optimizmus.

Volt azonban egy szegmens, amely nem örült a BTC emelkedésének – a medvék, akik short pozíciókat vettek fel a Bitcoin ellen.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A medvék háttérbe szorulnak

A Datamish szerint a Bitfinexen a Bitcoin short pozíciói nemrég érték el az év legalacsonyabb szintjét.

Ugyanakkor a hedged short pozíciók, amelyek a potenciális veszteségek elleni védekezést jelentik, meghaladták a nem hedged short pozíciókat.

Ez az adat azt sugallta, hogy a Bitcoin árfolyama ellen fogadók egyre kevésbé aktívak, valószínűleg a piacon csökkenő medvés hangulat miatt.

Ez az elmozdulás a Bitcoin árfolyamkilátásaiba vetett bizalom növekedését jelezheti a kereskedők körében.

btc
Forrás: Datamish

Alacsony korreláció

A Bitcoin körüli növekvő pozitív hangulat annak tulajdonítható, hogy csökkent a korrelációja a NASDAQ-kal, egy jelentős tőzsdeindexszel.

Ez a Bitcoin és a NASDAQ közötti korreláció, amely azt méri, hogyan mozognak együtt, a cikkírás idején 2021 augusztusa óta a legalacsonyabb ponton volt.

Ez a mozgás azt jelentette, hogy a Bitcoin egyre kevésbé függ a NASDAQ teljesítményétől. Ennek eredményeképpen a kereskedők a Bitcoint függetlenebb és potenciálisan kevésbé kockázatos befektetésnek tekinthetik, ami hozzájárulhat a pozitív hangulathoz.

Ha a Bitcoin árfolyamát nem befolyásolja erősen a NASDAQ, akkor lehetőséget kínálhat egy portfólió kiegyensúlyozására.

Ha például a részvények esnek, a Bitcoin nem biztos, hogy ugyanazt az utat követi, ami segíthet csökkenteni az általános kockázatot.

A diverzifikáció védelmet nyújthat a portfólió egy részében bekövetkező nagy veszteségek ellen. A diverzifikáltabb portfólió idővel stabilabb lehet.

Tehát, ha a Bitcoin kevésbé kötődik a NASDAQ-hoz, akkor a diverzifikáció eszköze lehet, ami vonzó lehet azok számára, akik vegyes eszközöket keresnek befektetéseikben.

Növekvő Implied volatilitás

Emellett a kereskedést befolyásolhatja a Bitcoin Implied Volatilitása is. Ez a mérőszám azt méri, hogy a piac szerint a Bitcoin árfolyama mennyit változhat.

A közelmúltban a Bitcoin implied volatilitása megugrott. Így a kereskedők dönthetnek úgy, hogy óvatosabbak lesznek, vagy megpróbálnak tőkét kovácsolni a megnövekedett ármozgásokból.

Ez hatással lehet arra, hogy hogyan közelítik meg a kereskedést a jövőben.

btc
Forrás: The Block

A cikk megjelenésekor a BTC 34.440 dolláron kereskedett. Az elmúlt 24 órában a BTC árfolyama 0,12%-kal emelkedett.

Olvastad már? Ezek a legjobb kriptók, amiket megvehetsz novemberben

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana: Az FTX legutóbbi lépése hatással lesz a rövid távú árprognózisra?

A Solana (SOL) azóta van a figyelem középpontjában, amióta az FTX bejelentette, hogy tervezi eszközeinek felszámolását. Nemrégiben egy FTX-hez kapcsolódó pénztárca olyan lépést tett, amelyet...

PEPE (PEPE) technikai elemzés 12.06.

Prémium PEPE A PEPE, az egyik legnépszerűbb mém coin, egy hete emelkedő tendenciát mutat. A Dogecoin (DOGE) és a Shiba Inu (SHIB) kistestvére kitört a hosszú távú ellenállási...

Még el sem indult a BlackRock Bitcoin ETF, de valaki már bevásárolt belőle

Valaki 100 ezer dollárért vásárolt Bitcoin ETF-et a BlackRock-tól, pedig még nem került nyilvánosságra, hogy a Tőzsdefelügyelet engedélyezte volna a befektetési óriás számára az alap...

Az ING elemzői úgy vélik, fordulat jöhet a Fed kamatpolitikájában

A pénzintézet elemzői szerint a Federal Reserve változtathat a jelenlegi kamatpolitikáján, hiszen az amerikai gazdasági mutatók optimista képet vetítenek előre, tehát nagy enyhülés közeledhet, jelentős...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!