A Bitcoin végül beléphet a bikás fázisba?

-

A kriptopénz piac talán bikás szakaszba lép, mivel a Bitcoin havi MACD-je jelentős bikás jelzést mutat.

A Bitcoin havi MACD (Moving Average Convergence Divergence) átlépte a nulla vonalat, ami a Dave the Wave neves kriptopénz kereskedő friss elemzése szerint a bikás fázisba való potenciális belépést jelzi.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ez a mozgás felkeltette a befektetők, a rajongók és az elemzők figyelmét, mivel a világ első számú kriptopénze, a Bitcoin egy potenciális árfolyam-ralli küszöbén áll.

A MACD ármozgások megbízható indikátora?

A MACD egy trendkövető lendületmutató, amely egy eszköz árfolyamának két mozgóátlaga, jellemzően a 12 napos és a 26 napos exponenciális mozgóátlagok közötti kapcsolatot szemlélteti.

Amikor a MACD a nulla vonal felett mozog, azt általában bikás jelként értelmezik, ami arra utal, hogy az eszköz árfolyama a közeljövőben emelkedő pályára kerülhet.

A friss grafikon azt ábrázolja, hogy a Bitcoin MACD-je most e döntő küszöbérték fölé került.

Az ilyen elmozdulás történelmileg megelőzte az árfolyam-rallikat, és sok technikai elemző pozitív jelnek tekinti.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A legutóbbi Bitcoin bikás előrejelzések

A közelmúltban a Bernstein globális vagyonkezelő cég bizakodását fejezte ki a Bitcoin lehetséges árfolyamának alakulásával kapcsolatban, és 2025 közepére 150.000 dollárra való emelkedést prognosztizált.

A Bitcoin jelenlegi 34.400 dolláros kereskedési árát tekintve ez a jelenlegi helyzethez képest lenyűgöző, 336%-os emelkedést jelentene.

Az előrejelzés a Bitcoin árfolyama és az ár-költség aránya közötti történelmi kapcsolaton alapul.

A múltbeli adatok azt mutatják, hogy a Bitcoin ára ritkán esik a marginális költsége alá, ami arra utal, hogy ez a mutató a kriptovaluta értékének támogató „padlójául” szolgálhat.

Más optimista előrejelzések szerint a Matrixport kriptopiaci szolgáltató azt állította, hogy a Bitcoin 42.000 és 56.000 dollár közötti tartományba emelkedhet, ha a BlackRock ETF-je zöld utat kap.

Ez az előrejelzés a 24 milliárd dollárt megközelítő potenciális tőkebeáramlástól függ.

Továbbá a Standard Chartered banki óriáscég a korábbi 100.000 dolláros előrejelzéséről 120.000 dollárra javította a Bitcoinra vonatkozó 2024 végi előrejelzését, ami a kriptopiac ellenálló képességébe és potenciáljába vetett bizalom növekedését mutatja.


Olvastad már? Ezek a legjobb kriptók, amiket megvehetsz novemberben

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Vége a mémszezonnak? Mi vár a mémérmékre?

A mémérmék alig egy-két héttel ezelőtt voltak a csúcson, és jelentősen felülmúlták a többi altcoint az úgynevezett „mémszezon" alatt. Ez a trend azonban megfordult, és...

Mikor ér véget a Bitcoin bull run?

A Bitcoin 65.000 dollárra emelkedése reményt adott az instabil kriptopiacoknak. A Bitcoin visszatérését követően egyes altcoinok 10%-20%-kal megugrottak, így a befektetők kíváncsiak, hogy ez vajon...

A nagy piaci szereplők ezen a héten vásárolnak kriptovalutákat

Miközben a 2024-es bikafutás egyre nagyobb lendületet vesz, egyes kulcsszereplők figyelemre méltó lépéseket tesznek a kriptopénzpiacon. Ezek a piacvezetők befektetési döntései gyakran jelzik a trendeket, értékes...

A PEPE-árfolyam veszélyben? Íme, mit tartogat a hét a mémcoin számára

Mindenkinek a kedvenc mémecoinja jelenleg egy kissé szorult helyzetben van. A PEPE, a Solana-alapú mémcoin, amely a múlt héten sokakat milliomossá tett, már körülbelül három...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!