A Boerse Stuttgart német tőzsde digitális eszköztőzsdét indít

-

Németország második legnagyobb tőzsdéje, a Börse Stuttgart elindította a BSDEX-et, egy digitális eszközökkel foglalkozó váltót. Jelenleg a bitcoin-euró (BTC/EUR) az egyetlen elérhető kereskedelmi pár, de hamarosan további lehetőségeket is hozzáadnak.
Az innovatív és élvonalban járó Börse Stuttgart a második legnagyobb német tőzsde a kereskedelmi forgalom és a megkötött ügyletek alapján. Nemrég mutatták be a BSDEX digitális eszköztőzsdét, amely szeptember 24-től üzemel. A platformon jelenleg bitcoin spotkereskedés érhető el.  

A platform idén csak német állampolgárok számára lesz elérhető, jövő év elején viszont az Európai Unió lakosaira is kiterjesztik a hozzáférést. Az elején csak néhány kiválasztott kereskedő használhatja majd a platformot.

Hagyományos és intézményi befektetők

Ez az első ilyesfajta német tőzsde, amely teljes mértékben szabályozott és elérhető. A Solaris Bankkal kötött megállapodás keretében a tőzsde fogadhat és feldolgozhat tranzakciókat.
A BSDEX jelenleg csak egy cserepárral rendelkezik – ez a bitcoin-euró (BTC/EUR), de idővel az ether, litecoin és XRP kereskedését is hozzáadnának a közeljövőben. Egyéb eszközök és értékpapírok tokenizációja valamikor 2020-ban kezdődhet.  
Sokan kételkednek a BSDEX valódiságában és törvényi státuszában, az azonban tényleg minden szabálynak és előírásnak megfelelt, hogy értékpapírtőzsdeként üzemeljen Németországban és így az Unióban is.  
A BSDEX teljes mértékben megfelel a német banktörvény második bekezdésének 12-es paragrafusának (Kreditwesengesetz). Ha a törvényhozóknak bármi ellenvetése lenne, azt mostanra tisztázták volna. 

Mivel a Börse Stuttgarthoz hasonlóan a BSDEX is a Baden-Württembergische Wertpapierbörse GmbH leányvállalata, így hasonló szabályok és szabályozások szerint működik, mint a nyilvános tőzsde.  
Oliver Hans, aki 2005 óta a Baden-Württembergische Wertpapierbörse GmbH ügyvezető igazgatója elmondta 

„Működtető cégként mi szabályozzuk a BSDEX kereskedelmi forgalmát olyan saját piaci szabályokkal, melyek betartását figyelemmel kísérjük. Emellett természetesen a tőzsdei kereskedésben szerzett tapasztalatunkat is felhasznájuk.” 

Baden-Württembergische Wertpapierbörse GmbH a BSDEX technikai működtetője.
Dr. Dirk Sturz vezérigazgató szerint:  

„A kriptopénzek piaca több milliárdot ér, és egyre több olyan digitális eszköz jelenik meg, amelyek blokkláncon alapszanak. Célunk, hogy mi legyünk a vezető európai kereskedelmi felület ezekre az eszközökre.  

Hasonlóképpen, Peter Großkopf, a Boerse Stuttgart Digital Exchange GmbH technológiai igazgatója hozzátette:  

„A BSDEX közvetlen hozzáférést nyújt a hagyományos és intézményi befektetők számára a digitális eszközökhöz, emellett rugalmas és relatíve alacsony költségekkel járó kereskedést biztosít.  Úgy véljük, hogy a blokklánc jelentős változásokat hozhat a pénzügyiparban, mi pedig ki akarjuk használni az ebben rejlő lehetőséget, hogy megalkossuk a jövő kereskedelmi felületét.” 

Börse Stuttgart számos innovációt mutatott be az idei év során. Februárban bejelentették, hogy elindítják a BISON-t, amely egy kriptokereskedelemre fejlesztett mobilalkalmazás.    
Ez lehetővé teszi bárki számára, hogy alapot kapjon a kriptopénzek tőzsdén kívüli kereskedésére. 
Májusban a tőzsde elindította a tőzsdén kereskedett bankjegyeket (ETN) XRP és litecoin számára. Augusztusban bejelentették tokeneladási (ICO) platformjukat.  

Olvastad már? Így tárold a coinjaid – 2.rész

Ezek mind afelé mutatnak, hogy több kormány, pénzügyi intézmény és egyéb entitás is elfogadóbb a kriptopénzekkel és az ezzel kapcsolatos technológiákkal szemben. 
Természetesen ez attól is függ, hogy a kriptoszféra mely elemeit kezdik befogadni.  
Forrás: coinspeaker.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Dogecoin felült az 1 dollár felé tartó rakétára

Vendégbejegyzés A Twitter és a YouTube közösségi oldalainak kripto szakértői szaftos, bullish Dogecoin árfolyam előrejelzéseket osztottak meg velünk ezen a héten. Ráadásul Elon Musk is több...

Kifogyóban a kriptopiac a Bitcoinból? Mit kell tudni

A központi tőzsdékről február folyamán közel 50.000 Bitcoint (BTC) vontak ki, ami a világ legnagyobb kriptopénzének „megvásárolható" kínálatában meredek visszaesést okozott. A CryptoQuant adatainak felhasználásával elemezve,...

Új Solana-t keres? Tekintsd át ezt a kripto választékot

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piacán jelenleg jelentős fellendülés tapasztalható, amelyet a Solana (SOL) vezet, amely erős bikás mintát mutatott, meghaladta a 130 dolláros határt, és erőteljes piaci...

Az Ethereum ETF 2024-ben? A kíváló kripto ügyvéd pesszimista

Az Egyesült Államok felügyeleti hatósága, a SEC túl sok „politikai ellencsapást" kapott, miután a Bitcoin spot ETF-eket engedélyezték az Egyesült Államokban, mondja a tapasztalt jogi...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!