Blockchain bitcointárca- és blokklánckereső-szolgáltató bejelentette, hogy együttműködésre lép a BitPayjel, a legnagyobb bitcoinfizetés-feldolgozóval.

Egy blogbejegyzés alapján a Blockchain a tárcaszolgáltatásaiba integrálná a BitPay fizetési rendszerét. Ez a partnerség lehetővé teszi a Blockchain pénztárcájának felhasználói számára, hogy online vagy mobilon fizethessenek a kereskedőknek.

A BitPay 2011 óta évente körülbelül 1 milliárd dollárnyi bitcoint dolgoz fel vállalkozások és egyéni felhasználók számára, valamint több mint 2,8 milliárd dollárnyi más kriptovalutát az intézményi ügyfelek számára.

A cég több kereskedőt is bevont, amelyek majd elfogadják fizetéseiket – beleértve az Amazont, a Deltát és a Hotels.com-ot –, mivel fizetési feldolgozóként lehetőséget kínál fiat pénzben történő elszámolásra, és számlákat is biztosít.

A Blockchainre gyakran a világ egyik legnagyobb pénztárca-szolgáltatójaként hivatkoznak. Ez körülbelül 38 millió felhasználót jelent, akiknek több mint fele az Egyesült Államok területén kívül él. Ezenkívül az összes láncon belüli bitcointranzakció körülbelül egynegyedét teszik ki a cég pénztárcahasználói.

„Izgatottan várjuk, hogy ez az új kiegészítés összekapcsolja a tárcahasználóinkat azon kereskedők világával, amelyek fizetési módként elfogadják a bitcoint (és hamarosan más rejtvalutákat is) – ez az egyik legfontosabb módja annak, hogy kölcsönhatásba lépjenek a digitális vagyoneszközök ökoszisztémájával, és terjesszék azt” – írja a Blockchain.

A Blockchain pénztárca-szolgáltatása nem őrizetes, és ügyfél-azonosítás (KYC – know-your-customer) szükséges azon felhasználóknak, akik pénztárcán belüli kereskedési lehetőségeket is szeretnének.

Ezzel szemben a BitPay kötelezően elvárja a felhasználóitól, hogy megfeleljenek a KYC követelményeinek.

Olvastad már? A bitcoin tovább növekedhet – a hashráta alapján új csúcs vár

Júliusban a Blockchain nyilvánosságra hozta a PIT nevezetű kriptováltójának platformját, azzal a lehetőséggel, hogy szinte azonnali átutalások céljából összekapcsolja a cégek tárcáit.

Forrás: coindesk.com

Kiemelt kép: blog.blockchain.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂