A Bitwise szerint az ETF fontosabb a Bitcoin számára, mint az Ethereum számára

-

A Bitwise kriptopénz alapkezelő szerint a pénzügyi tanácsadó cégek még nem értik eléggé az ETH-t.

Miután az amerikai spot Ethereum (ETH) ETF-ek immár reális kilátássá váltak, egyes szakértők megkérdőjelezik, hogy jóváhagyásuk olyan hatással lesz-e a piacra, mint egy Bitcoin (BTC) megfelelője.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Bitwise – a világ legnagyobb kriptoindex-alapkezelője – szerint nem lesz. Egy beszélgetésben a cég elemzője, Juan Leon elmagyarázta, hogy miért.

Az Ethereum ignorálása

Leon szerint, bár sok intézményi befektető tájékozottabbá és fogékonyabbá vált a BTC mint befektetési eszköz iránt, a legtöbben még mindig nem értik, hogy miben különbözik a frappánsabb fiatalabb testvérétől.

„Még azok a befektetők is, akik különbséget tudnak tenni a kettő között, nehezen gondolkodnak a portfólióban elfoglalt helyükről” – írta Leon egy e-mailben.

„A tanácsadók hasznosnak találják, amikor elmagyarázzuk, hogy a BTC-t az aranyhoz hasonló allokációként, az ETH-t pedig egy magas növekedési ütemű technológiai részvényhez hasonló allokációként lehet figyelembe venni”.”

A Bitwise befektetési igazgatója, Matt Hougan ezt nevezte meg a két ok egyikeként annak, hogy az ETF-ek erősebben fogják befolyásolni a Bitcoin árfolyamát, mint az Ether-ét.

„A BTC valószínűleg az első lesz, és elszívja a legtöbb levegő mennyiséget”írta csütörtökön az X-nek.

Hougan hozzátette, hogy a Bitcoin hasznossága is jobban illeszkedik ahhoz, amit egy ETF valójában kínál.

„A Bitcoin gyilkos alkalmazása ma a fiat rendszeren kívüli vagyon tárolásának módja” – mondta. „Az Ethereum gyilkos alkalmazása a funkcionalitása, és az ETF ezt nem befolyásolja”.

Az Ethereumot széles körben úgy tekintik, hogy programozhatóbb, mint a Bitcoin, ami lehetővé teszi, hogy a hálózat komplexebb alkalmazásokat, például decentralizált tőzsdéket és hitelezési szolgáltatásokat működtessen.

Az ETH-t gyakran nevezik „digitális olajnak”, amely ezt a hálózatot hajtja, mivel az eszközre szükség van a tranzakciók végrehajtásához.

Bitwise

A Bitwise véleménye az  Ethereum hosszú távú érdekeltségéről

A pénzügyi tanácsadók amennyire megértik az ETH-t, Leon állítása szerint látják az előnyeit, különösen a staking esetében, ami „osztalékszerű” pénzáramlást biztosít, amivel a BTC nem rendelkezik.

„Kezdik megérteni a BTC fő szerepét is, mint értéktároló kontra az ETH szerepét, mint okosszerződéses platform, amely a legrobosztusabb „decentralizált alkalmazásboltot” hajtja” – mondta.

Az elemző elismeri ugyan, hogy az Ethereum-alapú alapokba idén nem érkezett sok pénz, de úgy véli, hogy az ETH iránti intézményi érdeklődés hosszú távon növekedni fog, és hogy a mostani csend körülötte csak átmeneti.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az októberi Ethereum futures ETF-ek alacsony beáramlása például annak volt köszönhető, hogy az indulás idején a kriptoforgalom összességében történelmi mélységben alacsony volt, azzal együtt, hogy a mainstream médiát akkoriban Sam Bankman-Fried pere elterelte a figyelmét.

„A közelmúltig a legtöbb befektetőnek, akivel idén beszéltem, fogalma sem volt arról, hogy a kriptó fellendült, és a BTC a világ legjobban teljesítő eszköze az elmúlt évben” – mondta Leon.

„Ne feledjük, hogy a legtöbb tanácsadó még mindig nem allokált kriptóba (ETF-re várva), így nem kapnak fizetést azért, hogy kövessék, mi történik a kriptovaluta területén (még).”

A Bitwise egyike annak a nagyjából tucatnyi vagyonkezelőnek, köztük a BlackRock és a Fidelity, akik versenyben vannak azért, hogy a szabályozó hatóságok jóváhagyják a Bitcoin spot ETF-et.


Olvastad már? A Meme Kombat lehet az új Pepe? Már 1,75 millió dollárt gyűjtött az előértékesítésén

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A MicroStrategy legfrissebb Bitcoin vásárlása

A MicroStrategy legutóbbi Bitcoin (BTC) vásárlásának utóhatásai miatt a medvék azon tűnődnek, vajon megváltoztak-e az idők. A Bitcoin árfolyama ugyanis nem zuhant úgy, ahogy azt...

Optimism (OP) technikai elemzés 12.01.

Prémium Optimism (OP) Az Optimism (OP) az L2 szektor állapota miatt kihívásokkal nézett szembe. Egy nemrégiben készült jelentés mélyebben elmerült ezekben a következményekben, és abban, hogy a DEX...

Elon Musk: „B*szódjanak meg a hirdetők!”

A milliárdos vállalkozó a The New York Times éves konferenciáján fejtette ki a nézeteit a hirdetők hozzáállásáról, élő tévéadásban. A Fehér Ház antiszemita és rasszista...

Történelmi bukáshoz közelíthet az amerikai dollár

Peter Schiff, az ismert közgazdász a közösségi médiában osztotta meg a gondolatait az USA pénzrendszeréről, és a felvázolt kép távol van az idillitől. Hogy mennyire...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!