A Bitwise Asset Management igazgatói nagyon optimisták az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) döntésének határideje miatt – most dőlhet el a bitcoinalapú tőzsdén kereskedett alap (ETF) jövője.

Napokkal az október 13-ai határidő előtt, egy október 7-ei CNBC cikk Matt Hougant idézi. A Bitwise vezérigazgatója és kutatásért felelős vezetője elmondta:

„Közelebb vagyunk, mint valaha ahhoz, hogy engedélyezzenek egy bitcoin-ETF javaslatot. […] Ezt már nem lehet tovább halogatni.”

A Bitwise januárban adta be az SEC számára legújabb jelentkezését egy bitcoin-ETF megalapítására.

Az SEC augusztusban – két másik kripto-ETF-jelentkezéssel együtt – október 13-ig halasztotta a döntéshozást. Ezen túl már nem tudják halogatni az állásfoglalást – emelte ki Hougan.

„Valamikor hétfő előtt, az SEC-nek döntést kell hoznia: igen vagy nem. Ezen a ponton túl már nem tudnak halogatni. Hétfőig egyértelművé válik, hogy mit gondolnak.”

A törvényhozó folyamatos kifogásai ellenére Hougan bízik a mostani esélyekben:

„Két évvel ezelőtt még nem létezett szabályozott és biztosított letétkezelő a bitocinpiacokon. Ma olyan nagy nevek, mint a Fidelity és a Coinbase több száz millió dollárnyi biztosítékkal rendelkeznek olyan cégektől, mint a londoni Lloyds Bank.”

Hozzátette, hogy a két évvel ezelőtti állapotokhoz képest a tíz vezető kriptotőzsde körül hat felelt meg a New York Department of State (NYDS) szabályozásának, ezek rendelkeznek ugyanis korszerű piacmegfigyelési technológiákkal.

Hangsúlyozta, hogy a piacon több mint 200 millió dollárnyi forgalom van, és szabályozott határidős szerződésekkel lehet kereskedni napi szinten, amely szöges ellentétben áll egy „egyoldalú, hatástalan piac” képével.

Az olyan piaci szereplők belépése, mint a Jane Street Capital és a Susquehanna, a bitcoint a  „világ egyik leghatékonyabb intézményi piacává alakították” – tette hozzá

Egy bitcoin-ETF előnyei

Hougan szerint egy ETF engedélyezése hatalmas lehetőséget nyújtana az átlagbefektetők számára, hogy biztonságos hozzáférésük legyen a bitcoinhoz.

Megjegyezte:

„A nagy intézmények rendelkeznek biztonságos módszerekkel arra, hogy bitcoint vásároljanak privát pénzügyi alapokkal. Ezek azonban csak az ultragazdag emberek számára elérhetők el, a hagyományos befektetőknek más eszközökre van szükségük.”

Egy ETF lehetővé tenné a pénzügyi tanácsadók számára, hogy a bitcoint könnyen ügyfeleik elé kínálják, „a bizonytalan útvonalakkal szemben.”

Olvastad már? Kevesebbet beszélnek az altcoinszezonról

Hunter Horsley, a Bitwise vezérigazgatója augusztusban hasonló állásponton volt. Olyan pozitív fejleményeket idézett, mint a Susquehanna belépése, a jobb arbitrázs, az új árrések és a biztosításokhoz való jobb hozzáférés.

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép: Marco Verch Professional


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂