A zsarolóvírus áldozata bosszút állt a hekkereken

-

Egy bitcoinos zsarolóvírus áldozata revansot vett támadóin, az adatbázisuk meghekkelésével.

Tobias Frömel, egy német programozó kriptós zsarolóvírus áldozata lett, amely során a bűnözők kriptopénz fizetése ellenében oldották fel a zárolást a számítógépéről.

Visszavágásként Frömel feltörte a támadói adatbázisát, így megszerezte titkosítási kulcsaikat, amelyekkel segíteni tud a többi áldozatnak.
A BleepingComputer fórumán megosztott posztban a programozó elmondta, az „ellen-hekkelés” tulajdonképpen törvénytelen volt, viszont a teljes érintett közösség elismeréssel adózott érte:

„Visszavágtam a bűnözőknek, és megszereztem a teljes adatbázisukat, a kulcsaikkal együtt, amelyeket megosztok veletek. Igen, tudom, hogy ez nem volt jogszerű a részemről. Viszont a támadók már amúgy is több hálózaton hekkeltek meg szervereket, amelyekhez hozzáfértem. Nem én vagyok a rosszfiú ebben a történetben.”

Ezután Frömel megosztotta a teljes adatbázist, és a többi esetlegesen érintett felhasználónak lépésről lépésre leírta, mit tegyenek.

Olvastad már? 5 ok, hogy tovább tartogasd bitcoinodat a medve piac ellenére

Elmondása szerint 670 eurónyit fizetett a zsarolónak a számítógépe feloldásáért. A fórumozókkal Bitcoin-címét is megosztotta, hátha valaki szeretné az antihekker tevékenységét támogatni.
Forrás: cryptoglobe.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép estétek! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb kriptók, amiket az altcoin szezon előtt meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A digitális eszközökre összpontosító befektetési cég, a Pantera Capital virágzó kriptobika piacot jósol a következő 18-24 hónapban. Ez a bikás előrejelzés megteremti a feltételeket azon befektetők...

A Solana, és a Cardano állapotának értékelése, a Meme Moguls a figyelem központjában

Vendégbejegyzés Anatoly Yakovenko, a Solana (SOL) alapítója nemrég egy játékos tweet-tel keltett érdeklődést a kriptoközösségben, amelyben Satoshi Nakamoto-ot, a Bitcoin rejtélyes alkotóját említette. Ugyanakkor nyilvánosságra hoztak 120...

Ripple (XRP) technikai elemzés 02.27.

Prémium Ripple (XRP) Az XRP árfolyamát a Ripple fejlődése és a SEC kontra Ripple per aktualitásai befolyásolják. Az altcoin a 0,56 dolláros szint fölé emelkedett, mivel az XRPLedger...

Starknet TVL: Áttörés az Ethereum Layer 2 szektorban

Az elmúlt héten robbanásszerűen növekedett a Starknet Total Value Locked (TVL) értéke, adataink szerint 194%-kal emelkedett, elérve a 1.32 milliárd dollárt. Ezáltal a Starknet az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!