Egy bitcoinos zsarolóvírus áldozata revansot vett támadóin, az adatbázisuk meghekkelésével.

Tobias Frömel, egy német programozó kriptós zsarolóvírus áldozata lett, amely során a bűnözők kriptopénz fizetése ellenében oldották fel a zárolást a számítógépéről.

Visszavágásként Frömel feltörte a támadói adatbázisát, így megszerezte titkosítási kulcsaikat, amelyekkel segíteni tud a többi áldozatnak.

A BleepingComputer fórumán megosztott posztban a programozó elmondta, az „ellen-hekkelés” tulajdonképpen törvénytelen volt, viszont a teljes érintett közösség elismeréssel adózott érte:

„Visszavágtam a bűnözőknek, és megszereztem a teljes adatbázisukat, a kulcsaikkal együtt, amelyeket megosztok veletek. Igen, tudom, hogy ez nem volt jogszerű a részemről. Viszont a támadók már amúgy is több hálózaton hekkeltek meg szervereket, amelyekhez hozzáfértem. Nem én vagyok a rosszfiú ebben a történetben.”

Ezután Frömel megosztotta a teljes adatbázist, és a többi esetlegesen érintett felhasználónak lépésről lépésre leírta, mit tegyenek.

Olvastad már? 5 ok, hogy tovább tartogasd bitcoinodat a medve piac ellenére

Elmondása szerint 670 eurónyit fizetett a zsarolónak a számítógépe feloldásáért. A fórumozókkal Bitcoin-címét is megosztotta, hátha valaki szeretné az antihekker tevékenységét támogatni.

Forrás: cryptoglobe.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.

Legyen szép estétek! 🙂