A BitMEX hongkongi vezető kriptovaluta-váltó kutatási osztálya bejelentette, hogy elkészült hálózatmegfigyelő rendszerével a Bitcoin (BTC) és Bitcoin Cash (BCH) hálózatokra – olvasható egy november 5-i blogbejegyzésben.

 

Olvastad már? Tizenegy gyanúsítottat tartoztattak le egy török BTC lopás ügyében

 

A BitMEX úgy jellemezte új erőforrását, a ForkMonitor.info-t, mint a hálózat frissítései (szoft és hard forkok) közben kialakuló helyzet megfigyelésére, hibák és problémák detektálására alkalmas felület.

A ForkMonitor több csomóponthoz is csatlakozik mind BTC, mind a BCH hálózaton is.

A platform kifejezetten a Bitcoin Cash november 15-re kitűzött hard forkja miatt került elindításra. A mai blogbejegyzésben azonban azt írták: „miután a BCH hard fork befejeződött, a weboldal figyelmének középpontjába a Bitcoint helyezzük majd”.

A platform nem titkolja kritikus szemléletét a BCH-val, és annak ismertebb alakjaival kapcsolatban – a ForkMonitor friss közösségi média posztjában Craig Wrightot, a BCH legfőbb támogatóját és önjelölt megalkotóját „Fake Satoshi” néven emlegette.

Mi történik majd a Bitcoin ABC, Bitcoin SV és a Bitcoin Unlimiteddel a november 15-i BCH hard fork alatt?” – tette fel a kérdést twitterén a BitMEX, hozzátéve:

 

„Craig Wright (azaz „Fake Satoshi”) megoldása, a Bitcoin SV valószínűleg leválik majd a hálózatról, és új láncot alkotva folytatja működését.”

 

Nagyobb mértékű Bitcoin Core implementáció segítségével a platform segíthet olyan konszenzushibák felderítésében, mint a CVE-2018-17144, amelyet a fejlesztők szeptemberben fedeztek fel, és javítottak ki.

Múlt hónapban a BitMEX közzétett egy jelentést, amelyben megállapította, hogy az ICO piac a bedőlés szélén állt a kibocsátott a bevont tőke arányának alapján.

A cikk írásakor a BitMEX a világ második legnagyobb kriptováltójának számít a napi kereskedési volumen alapján. A CoinMarketCap azonban megjegyzi, hogy mivel a BitMEX származékos piac, a kereskedelmi adatok „nem szerepelnek a Bitcoin ár- és volumenátlagai között” az oldalukon.

 

Forrás: cointelegraph.com

 

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Twitteren. Legyen szép napod!

Ha tetszenek a posztok és az oldalam, illetve szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

BTC: 37Vhz41ZecsMqmDkCntAmY8JUsu6Jp32DC

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0x7A653baD688C5c09C2D8A4A1eb39C1505e48CaCd

KÖSZÖNÖM!