Október 22-én a Bitmain firmware frissítésében elérhetővé tette az Asicboost optimalizációt az Antminer bányászgépekre. Ezóta a Bitcoin Cash bányászpoolokban már alkalmazzák a protokollt, ahol múlt héten mát 63 Asicboost blokkot generáltak.

Olvastad már? A BitMex hálózatmegfigyelő szoftvert vet be

 

Hat BCH poolban bányásznak az Asicboost technológia segítségével

Az Asicboost optimalizáció szép fokozatosan kúszott be a bányászati szférába, a protokollt most a BCH láncán is alkalmazzák. Eddig hat poolban kezdték meg az verzióváltó Asicboost alkalmazását, a láncon jelenleg az Antpool, BTC.com, Okminer, Prohashing, Viabtc és egy ismeretlen csatornán aknázhatjuk ki a technológia nyújtotta lehetőségeket.

        Forrás: wikimedia.com

Az Asicboost.dance adatai alapján az október 22-i firmware frissítés óta mind a BCH, mind a BTC hálózaton jelentősen emelkedett a protokoll használatainak száma. Az oldal alkotói készítettek egy másik, Cash.asicboost.dance névre hallgató weblapot is, amely csak a BCH hálózaton méri az aktivitást.

Az Asicboost egykor elég vegyes véleményeket zsebelt be, ugyanis többen a technológia rejtett használatára gyanakodtak. Most, hogy hivatalosan is támogatottá vált, a bányászati poolok egy csoportja máris beépítette rendszerébe a protokoll támogatását, a teljesítmény növelésének érdekében.

Az Asicboost képes nagyjából 20 százalékkal gyorsítani a bányászati folyamatot, az ASIC-on belül a jel útjába kerülő kapuk számának csökkentésével.

A Dr. Timo Hanke által kiadott fehér könyv alapján a megoldás bármely ASIC-ra implementálható. Kezdetben a protokollt csak a BTC hálózatán alkalmazták, csak a múlt héten 111 blokkot generáltak az Asicboost segítségével, illetve az ezzel bányászó eszközök a teljes hálózati hashráta 11 százalékát (5,87 EH/s) tették ki.

A BCH hálózat hashrátájának 6 százalékát az Asicboost adja

A BCH bányászok is megkezdték a technológia alkalmazását, ahogy ez a Cash.asicboost.dance weboldal adataiból is látható, miszerint csak a múlt héten 63 blokkot bányásztak Asicboost segítségével.

Ez azt jelenti, hogy a BCH hálózat hashrátájának 6,25 százalékát (0,23 EH/s) szolgáltatják a protokollt alkalmazó hardverek. Az Asicboost blokkok számában egyébként az Okminer vezet, amely pool a teljes hálózati erőforrásainak 10,3 százalékát adja. Őket követi a Bitmain Antpoolja, majd a BTC.com.

Összességében megállapítható a BCH-hálózat hashrátájának általános növekedése, de nincsenek kiugró csúcsok azóta sem, hogy egyre többen kezdték el alkalmazni a protokollt.

A hashrate növekedés valószínűleg kedvező hatással lesz majd a Bitcoin Cash árfolyamára is, jövedelmezőbbé téve a BCH-t a Bitcoinnál. Amikor hétvégén az árfolyam megugrott, az Asicboost alkalmazásának mértéke közelebb járt a 7 százalékhoz, mint bármikor azóta, mióta megfigyelik a hálózat sebességét.

 

Forrás: news.bitcoin.com

 

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Twitteren. Legyen szép estéd!

Ha tetszenek a posztok és az oldalam, illetve szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

BTC: 37Vhz41ZecsMqmDkCntAmY8JUsu6Jp32DC

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0x7A653baD688C5c09C2D8A4A1eb39C1505e48CaCd

KÖSZÖNÖM!