A Bitfinex tőzsde egy decentralizált kereskedési platform létrehozásán dolgozik, a Bitpanda pedig elérhetővé teszi a Zcash-t is a felületén. A Bitvo technikai elemző eszközöket fejleszt, a Monex pedig lecseréli vezetőjét

A Bitfinex decentralizált váltója

A Bitfinex, a világ hatodik legnagyobb kriptovaluta tőzsdéje bejelentette, hogy decentralizált kereskedési platformot indít.

Forrás: twitter.com

Ahogy a Twitterükön is írták, a készülőben lévő Eosfinex nevű platform „megkönnyítené a peer-to-peer kriptovaluta tranzakciókat, növelné a sebességet és az integritást, segítene a határokon átnyúló kereskedésben.

Egy blogbejegyzésben megjegyzik, hogy a következő hónapokban induló nagy teljesítményű decentralizált platform az Eos.io technológiájára épül majd. A hongkongi székhelyű vállalkozás azt írja, hogy az Eosfinex megalkotásánál a három legfontosabb tényezőre koncentráltak: a decentralizációra, a megbízhatóságra, és a teljesítményre.

A csapat abban reménykedik, hogy a peer-to-peer technológiájú kereskedelemben szerzett tapasztalataik segítségével teljesen decentralizálttá tudják majd tenni a rendszert.

Az Eosfinexen először csak a legalapvetőbb valutapárok lesznek elérhetőek: BTC/USD, ETH/USD, és az EOS/USD, de ígéretük szerint a jövőben a kínálatot bővíteni fogják. A fejlesztők azt is közölték, hogy a felületen lehetőség lesz majd bármilyen token értékesítésére, amennyiben az megfelel bizonyos specifikációnak.

„Új valutapárt vagy tokent bárki hozzáadhat majd, miután megbizonyosodtunk arról, hogy az megfelel a megbízhatósági szerződésünknek.”

A Bitpandán már Zcash-el is kereskedhetünk

A Bitpandán, a vezető európai kriptovaluta váltón már Zcash-t is válthatunk:

A @zcashco már elérhető a Bitpanda weboldalán!” – írják egy tweetükben, amelyben felhívták a figyelmet az új lehetőségre.

A Satoshi Pulse szerint a ZEC jelenleg a 21. helyen áll a piaci kapitalizáció alapján rangsorolt listában. Több mint 585 millió dollárnyi Zcash van forgalomban, és egy érme értéke pedig kb. 120 dollár.

A ZEC egy titkosítási céllal létrejött digitális pénznem, amely azzal a céllal és abban a hitben készült, hogy az alkalmazott ZK-Snarks technológia miatt nehéz lesz majd a tranzakciókat visszafejteni. Idén azonban kutatók egy csoportja felfedezte, hogy az anonimitás megtörhető, tehát a rendszer nem tökéletes erre a célra – állításuk szerint ez akkor következhet be, amikor burkolt és burkolatlan tranzakciók között váltanak.

A Zcash készítői egyébként nem támogatják az ASIC-okkal történő bányászatot, idén májusban jelezték is, hogy meg fogják gátolni az ilyenfajta bányászgépek piacon történő érvényesülését.

A vállalat emberei kijelentették, hogy az ASIC-bányászat ellen küzdelmet elsődleges prioritásként kezelik majd. Emiatt nem is engednék, hogy a Bitmain kínai ASIC gyártó óriás speciális ZEC bányászgépeket készítsen.

A Bitvo technikai analíziseket szolgáltat ügyfeleinek

A Bitvo kanadai kritpovaluta váltó új elemző eszközöket bocsát ügyfelei rendelkezésére. A cég által kiadott sajtóközleményben azt írják, hogy a platform képes lesz majd segítséget nyújtani a felhasználóknak különböző kereskedéssel kapcsolatos döntések meghozatalában.

Az új szolgáltatás célközönsége az új befektető réteg, egészen a „kiváló” értékelésűtől a „szegény” értékelésűig. A tapasztaltabb kereskedők teljes körű technikai elemzési mutatókat is kibocsáthatnak, amelyek a platformon kezelhető összes kriptopénzre alkalmazhatóak.

A Bitvo fejlesztői elárulták, hogy az árfolyamváltozásokat, és a tőzsdén releváns egyéb paramétereket egy mesterséges intelligencia dolgozza fel és értékeli ki, majd ezekből kvantitatív pontszámokat generál, összehasonlítva a kriptovaluta aznapi tulajdonságait a piac aznapi tulajdonságaival.

A kapott pontszám három alpontszámra tagolódik: rövid távú (5 nap), középtávú és hosszú távú (több mint 20 nap) mozgás. Ugyanakkor azt is kihangsúlyozták, hogy ezek az indikátorok mindig az aznapi állást mutatják, nem pedig a jövőt próbálják megjósolni.

Változások a Monex és a Coincheck vezetőségében

A Japán Monex csoport bejelentette, hogy vezetősége megváltozik: a pénzügyi szolgáltató Monex, és a feltört kriptovaluta tőzsde a Coincheck (amelyet a Monex csoport akkor vásárolt fel, amikor az hackertámadás következtében elvesztett 550 millió dollár értékű befektetést) háza táján is módosul vezető csoport.

Nakadzsima Kazunaga a Monexnél felváltja Tamura Kijosit mint könyvvizsgáló, de Tamura sem hagyja el a céget, ő a Tokió központú Coincheck ügyvezető igazgatójaként folytatja munkáját.

A Coinchange jelenleg teljességgel a Monex Group tulajdonában van, miután 34 millió dollárért cserébe megszerezték azt. Az áprilisi felvásárlás után a Monex kijelentette, hogy életet lehelnek a megbukott kereskedési platformba, amely olyannyira sikerült is nekik,hogy májusban a Coinchange bejelentette, belép az amerikai piacra, ahol mind új ügyfelekkel, mind új funkciókkal is tervez bővülni.

Forrás: news.bitcoin.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Twitteren. Legyen szép napod! 🙂

Legutóbbi bejegyzéseink: