A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

-

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon.

A Bitcoin white paper újra feltöltésre került a Bitcoin.org weboldalra, miután Craig Wright sikertelen bírósági kísérletet tett annak bizonyítására, hogy ő Satoshi Nakamoto, a protokoll álnéven ismert megalkotója.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Hennadii Stepanov, a Bitcoin.org weboldal kezelője a Bitcoin white paper visszatérését azzal jelentette be, hogy megosztotta a white paper PDF-hez tartozó linket az X platformon.

bitcoin
Forrás: X

Jogi korlátozások miatt a Bitcoin.org kénytelen volt korlátozni a hozzáférést a Bitcoin white paperhez az Egyesült Királyságban élő felhasználók számára.

Helyette egy Satoshi Nakamoto-tól származó szúrós idézetet jelenített meg: „Kihasználja az információ azon természetét, hogy könnyű terjeszteni, de nehéz elfojtani”.

2021-ben Wright sikeresen beperelte a Cobrát, a honlapot működtető névtelen csoportot szerzői jogok megsértése miatt, és a honlapot kötelezték a white paper PDF-jének eltávolítására.

Wright alapesetben nyert, miután a weboldal álneves tulajdonosa, a Cobra úgy döntött, hogy nem védekezik.

A Cobra ennek következtében 35.000 font (40.100 dollár) perköltséget fizetett Wrightnak. Wright 2019-ben kérte a Bitcoin white paper szerzői jogi bejegyzését az Egyesült Államokban.

2023-ban Wright beperelt 13 Bitcoin Core-fejlesztőt és egy vállalatcsoportot, köztük a Blockstream, a Coinbase és a Block cégeket a Bitcoin white paperrel, annak fájlformátumához és a Bitcoin blokklánchoz kapcsolódó adatbázis-jogokhoz kapcsolódó szerzői jogok megsértése miatt.

A Bitcoin Legal Defense Fund válaszolt, rávilágítva a prominens Bitcoin-közreműködők elleni visszaélésszerű perek trendjére.

A védelmi alap szerint ezek a perek visszatartják a fejlesztést a kapcsolódó idő, stressz, költségek és jogi kockázatok miatt.

A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Wright szerzői jogi győzelme azonban már nem állja meg a helyét, mivel határozottan cáfolták, hogy ő lenne Satoshi Nakamoto és a white paper szerzője, így a szerzői jogi igénye érvénytelen.

A pontos ítélet a Crypto Open Patent Alliance (COPA) által Wright ellen indított perrel kapcsolatban született, amely egy prominens vállalatokból álló koalíció, amely meg akarja akadályozni, hogy Wright tulajdonjogot szerezzen a Bitcoin alapvető szellemi tulajdonára.

A COPA azt állította, hogy Wright bonyolult hamisítási és megtévesztési rendszerben vett részt, hogy bizonyítékokat fabrikáljon, amelyek alátámasztják, hogy ő Nakamoto.

Craig Wright 6,7 millió brit font (8,4 millió dollár) értékű vagyonát befagyasztották, miután egy brit bíróság jóváhagyta azt a tervezetet, amely megakadályozza, hogy a bírósági költségek alól kibújjon.

A Bitcoin white paper mostantól MIT open-source licenc alá tartozik, ami lehetővé teszi, hogy bárki bármilyen célra újra felhasználhassa és módosíthassa a kódot.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? A Pepe és Meme AI bálnák beváltják a pénzt: A Raboo az újabb, aki 100-szoros profit előtt áll?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Egyre meghatározóbbak az intézményi befektetők a bitcoin piacán

Az intézményi befektetők kulcsfontosságú szerepet játszanak a bitcoin piacán. A Glassnode legújabb elemzése szerint a nagy szervezetek, mint az ETF-ek, bányászok, kormányok és tőzsdék, összesen...

13 éve nem volt ilyen alacsony a bitcoin velocityje, de mit jelent mindez?

A bitcoin forgalma 13 éve a legalacsonyabb szintre esett, ami arra utal, hogy ma már inkább „digitális aranynak” tekintik, mint elektronikus készpénznek. Az aktuális on-chain adatok...

A kriptokereskedő, aki 2000 dollárból 20 millió dollárt csinált, megjósolja a következő 1000-szeres befutót

Vendégbejegyzés Egy ismert kriptokereskedő, aki 2000 dollárból 20 millió dollárt csinált a 2021-es bikapiacokon történő előértékesítő befektetéseiből, hatalmas FOMO-t és aranylázra készteti a bálnák és az...

Dogecoin (DOGE) árfolyam elemzés 06.14.

Prémium Dogecoin (DOGE) A bikák és a medvék gyakori időközönként megmutatják dominanciájukat, és ennek eredményeként a legtöbb token értéke egy előre meghatározott tartományon belül mozog. Mindeközben némi pozitív...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!