A Bitcoin tranzakciós díjak négyéves mélypontra zuhannak

-

A Bitcoin tranzakciós díjak négy éve nem látott mélypontra süllyedtek, az egy tranzakcióra jutó átlagos költség július 7-én 38,69 dollárra esett.

A csökkentett díjak ellenére a Bitcoin-bányászok továbbra is profitot termelnek a csökkent hálózati nehézségeknek és az alacsonyabb számítási teljesítményigénynek köszönhetően.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


2020 óta a legalacsonyabb díjak

A Bitcoin tranzakciók költsége július 7-én 38,69 dollárra csökkent, amire 2020 óta nem volt példa.

A csökkenés nagyrészt a blokkterület iránti kereslet és az adatmennyiség csökkenésének köszönhető, ami alacsonyabb költségeket eredményezett a felhasználók számára.

A Bitcoin-bányászok július 7-én összesen 673.752 tranzakciót dolgoztak fel, amelyek 89,7%-a Bitcoin-tranzakció volt.

A többi protokoll, mint például az Ordinals (0,7%), a BRC-20 (4,1%) és a Runes (5,4%) tette ki a maradékot.

Az alacsonyabb díjak ellenére a bányászok továbbra is nyereségesek maradtak, a bányászok bevétele a nap folyamán a teljes tranzakciós volumen 1,14%-át tette ki.

A bevételnek ez az állandósága a csökkentett hálózati nehézségnek köszönhető, ami lehetővé teszi a bányászok számára, hogy kevesebb számítási teljesítményt használjanak a tranzakciók feldolgozásához.

A Bitcoin árfolyama ekkor több mint 58.200 dollár volt, ami rávilágít arra az egyedülálló helyzetre, hogy az alacsonyabb díjak egybeesnek a magas piaci értékkel.

Tovább folytatódik a Bitcoin bányászok kapitulációja

A CryptoQuant vezérigazgatója, Ki Young Ju nemrég tweetelt erről a folyamatos bányász kapitulációról.

Azt javasolta a befektetőknek, hogy továbbra is maradjanak hosszú távon bikásak, de óva intett attól, hogy rövid távon túlzott kockázatot vállaljanak.

bitcoin
Forrás: X

A meglátásai rávilágítanak a jelenlegi óvatos hangulatra az iparági szakértők körében.

Historikusan ez a fázis akkor ér véget, amikor a napi átlagos bányászati érték eléri az éves átlag 40%-át. Most 72%-nál tart, ami azt jelzi, hogy talán még nem vagyunk túl a nehezén.

Ez a történeti jelző megbízható indikátora az ilyen fázisok végének, ami a piac potenciális stabilitását és fellendülését jelzi.

A Ju előrejelzése szerint a kriptopiacok a következő 2-3 hónapban még unalmasak maradhatnak, mivel ez a folyamat folytatódik. A hosszú távú kilátások azonban továbbra is pozitívak.

Olvastad már? Pörögnek a kriptojátékok, a Notcoin 15%-ot emelkedett, míg az eTukTuk hamarosan piacra kerülhet

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A top elemző az Ethereum 5000 dollárra való emelkedését jósolja az ETF buzgalom közepette – Az altcoin szezon a következő?

Vendégbejegyzés A kriptopénzpiac jelenleg nyugodt, de várakozással teli. A befektetők türelmetlenül várják a következő bikafutást, az altcoinok pedig még mindig vonzó belépési pontokat kínálnak. A közelmúltbeli stabilitás...

Az Ethereum ETF-ek az ETH árát az év végére 20.000 dollárra nyomhatják?

A kriptovilág izgalomtól pezseg az Ethereum ETF-ek számára a közelmúltban adott zöld utat követően. Ez mérföldkőnek számító döntés, és ugyanúgy átformálhatja a piacokat, mint ahogyan...

A Kraken a Tottenham Hotspur hivatalos kriptopartnere lesz

A Kraken megosztja a Tottenham Hotspur-rel azt a víziót, hogy miként lehet kihasználni az olyan élvonalbeli technológiákat, mint a blokklánc, az ügyfelek és a szurkolók...

A Solana 2500 dollárig, a CYBRO és a MATIC 25 dollárig? Minden, amit tudni kell az ETH ETF indulásáról és az altcoinok jövőjéről

Vendégbejegyzés A kriptopiac nyugodt, lélegzetvisszafojtva várja a potenciális bikafutást. Az altcoinok továbbra is csábító belépési pontokon tartózkodnak, ami egy közelgő emelkedésre utal. A legújabb suttogások a közösségben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!