A Bitcoin sentiment csökken, de ez jó jel lehet a BTC árfolyama számára

-

A Bitcoin (BTC) közelmúltbeli árfolyamcsökkenése több kriptovalutára is hatással volt az egész piacon, mivel az általános piaci hangulat negatívvá vált.

A hangulat csökkenő tendenciát mutat

A Santiment adatai szerint ezen a héten a Bitcoin-hangulat a közösségi médiaplatformokon, mint az X, Reddit, Telegram, 4Chan és BitcoinTalk, az elmúlt egy év legmedvésebb pontjára zuhant.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az extrém félelmet, bizonytalanságot és kétséget (FUD) a kereskedők soha nem látott szinten fejezték ki. Ez a negatívitás valójában egy vételi lehetőséget is jelezhet.

A történelem során, amikor a tömeg ennyire medvés lesz, az esélyt teremthet egy éles fellendülésre, ami a többséget váratlanul éri.

Tehát, bár a FUD lehet fülsiketítő, ez egyúttal annak a jele is lehet, hogy az árfolyam kilengése a láthatáron van.

bitcoin
Forrás: X

Növekvő beáramlások

A Bitcoin spot ETF-ek július 8-án az elmúlt több mint három hét legnagyobb napi nettó beáramlásának lehettek tanúi.

A teljes beáramlás elérte a 295 millió dollárt, ami a Bitcoin iránti erős befektetői étvágyat jelzi a közelmúltbeli áresés ellenére.

Ez a kedvező hangulat még akkor is kialakult, amikor a német kormány tegnap rekordmennyiségű BTC-t értékesített, összesen 915,3 millió dollárt.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Az ETF-beáramlásokat lebontva, a Grayscale GBTC-je 25,08 millió dollárt vonzott, míg a BlackRock IBIT-je lényegesen nagyobb, 187 millió dolláros beáramlást tapasztalt.

A Fidelity FBTC-je szintén egészséges, 61,54 millió dolláros beáramlást könyvelhetett el.

E számok arra utalnak, hogy a befektetők egyre inkább a spot ETF-ek felé fordulnak, mint a Bitcoin-nak való kitettség kényelmes és szabályozott módja.

A 295 millió dolláros nettó beáramlást az ETF-eken keresztül a Bitcoin-piacra érkező új tőke jelenti. Ez a fokozott kereslet felfelé lökheti a BTC árfolyamát, különösen, ha ez a kereslet hosszabb távon is fennmarad.

Azt is jelzi, hogy a közösségi médiában tapasztalható csökkenő hangulat ellenére az intézmények és a fiat befektetők optimisták a BTC jövőjét illetően.

Forrás: SoSoValue

Hogy állnak a tulajdonosok?

A szerkesztés idején a BTC 57.570 dolláron kereskedett. Az elmúlt 24 órában a BTC árfolyama 3%-kal nőtt.

A BTC MVRV-aránya is jelentősen csökkent az elmúlt napokban, a közelmúltbeli árfolyam-emelkedés ellenére.

Ez arra utalt, hogy a címek jövedelmezősége csökkent, és a legtöbb cím nem fog profitálni, ha eladja a birtokait.

Noha ez negatívan befolyásolhatja a hangulatot, ugyanakkor kevésbé ösztönzi a BTC-címeket arra, hogy eladják állományaikat, ami a hálózatra nehezedő eladási nyomást csökkenti.

Olvastad már? Mozgóátlagok bemutatása: Alapvető eszközök a kriptokereskedésben

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Az Ethereum (ETH) bálna ébredezik az ETH ETF indítása előtt

Egy alvó Ethereum-cím aktiválódása mindössze egy nappal a spot Ethereum ETF-ek elindítása előtt felébredt. A Whale Alert szerint kilenc év után először aktiválódott egy 977 ETH...

A top elemző az Ethereum 5000 dollárra való emelkedését jósolja az ETF buzgalom közepette – Az altcoin szezon a következő?

Vendégbejegyzés A kriptopénzpiac jelenleg nyugodt, de várakozással teli. A befektetők türelmetlenül várják a következő bikafutást, az altcoinok pedig még mindig vonzó belépési pontokat kínálnak. A közelmúltbeli stabilitás...

Az Ethereum ETF-ek az ETH árát az év végére 20.000 dollárra nyomhatják?

A kriptovilág izgalomtól pezseg az Ethereum ETF-ek számára a közelmúltban adott zöld utat követően. Ez mérföldkőnek számító döntés, és ugyanúgy átformálhatja a piacokat, mint ahogyan...

A Kraken a Tottenham Hotspur hivatalos kriptopartnere lesz

A Kraken megosztja a Tottenham Hotspur-rel azt a víziót, hogy miként lehet kihasználni az olyan élvonalbeli technológiákat, mint a blokklánc, az ügyfelek és a szurkolók...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!