A Bitcoin rallyja megosztottságot okoz a kereskedői magatartásban

-

A Bitcoin (BTC) rallyja az elmúlt hónapokban számos short pozíció felszámolását okozta.

A hirtelen árfolyam-emelkedés miatt a kereskedők között megosztott döntéshozatal alakult ki.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A különböző vélemények

A cikk megjelenésekor a vagyonkezelők long pozícióba váltottak a Bitcoinra, minden idők legmagasabb szintjét elérve. Ez erős bizalmat sugallt, ami potenciálisan pozitív kilátásokat jelzett.

A vagyonkezelők általában hosszú távon gondolkodnak a befektetésekről. Hosszú távon kell hozamot felmutatniuk, és rövid távon is képesek ütéseket elviselni.

A másik oldalon a fedezeti alapok rekordszinteken fogadnak a BTC ellen. Az ilyen viselkedés szkepticizmust vagy piaci korrekcióra való várakozást jelzett.

A fedezeti alapoknak jellemzően negyedéves növekedést kell felmutatniuk a befektetőiknek. Emiatt rövid távú megközelítést alkalmaznak a befektetésben.

Ezen alapok által a BTC ellen felvett masszív short pozíciók azt mutatják, hogy nem nagyon bíznak a BTC további emelkedésében.

A CME Bitcoin Futures-en belüli hangulatbeli összecsapás a piac fokozott volatilitásához vezethet, ami potenciális hatással lehet a Bitcoin árdinamikájára.

A Bitcoin Implied Volatilitás emelkedőben

A Bitcoin Implied Volatilitás (IV) is nőtt. Ez a király érme jövőbeli árával kapcsolatos növekvő bizonytalanságot jelentett, és egyben jelezte a potenciális piaci kilengéseket is.

A kereskedők így nagyobb kockázattal szembesülhetnek, és gondos stratégiai kiigazításra lehet szükségük ahhoz, hogy eligazodjanak a változó Bitcoin-környezetben.

Az IV elemzése gyakori stratégia. A fedezeti alapok gyakran használják a BTC jövőbeli árfolyamának értékelésére. Ha az IV magas, ezek a fedezeti alapok árcsökkenést várnak.

Így a BTC shortolásával egy kiszámíthatóbb piacból kívánnak profitálni.

bitcoin

Forrás: The Block

Csak az idő fogja megmondani, hogy a fedezeti alapok vagy a vagyonkezelők lendületesen lépnek-e ki ebben a szektorban.

Sajtóidőpontban a BTC 41.554,47 dolláron cserélt gazdát, az elmúlt 24 órában 5,33%-kal nőtt. A Daily Active Addresses száma azonban csökkent ebben az időszakban.

Ráadásul a BTC MVRV-aránya is nőtt. Ez azt jelentette, hogy a cikkírás idején a nyereségben lévő címek száma emelkedett.

bitcoin

Forrás: Santiment

Olvastad már? Mi a fene történt a Bitcoinnal?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ripple (XRP) technikai elemzés 03.04.

Prémium Ripple (XRP) A Ripple (XRP) szombaton új 2024-es csúcsra, 0,65 dollárra emelkedett, majd hétfő kora reggel kisebb visszaesést szenvedett 0,63 dollárra. A SEC kontra Ripple per fejleményei...

A ChatGPT ezeket a kriptókat nevezte meg a 2024-es bikafutás legnagyobb nyerteseiként

Vendégbejegyzés A kriptopénzpiac jelenlegi kedvező forgatókönyve közepette a Bitcoin erős teljesítményt mutatott, megtartva 62 ezer dollár feletti értékét. A folyamatban lévő rally ellenére a kriptopiac enyhe lassulást...

Az Ethereum alapítója szerint a kriptoipar kezd erőre kapni

Joe Lubin, az Ethereum egyik alapítója az ETHDenver konferencián tartott beszédében úgy fogalmazott, hogy a kriptoipar fontos szerepet fog játszani a jövőben, és a dolgok...

Hitelrontási pert indít a Tether a Wall Street Journal ellen

A Wall Street Journal egy cikkében összefüggésbe hozta az USDT stablecoin kibocsátóját, a Tethert, és a Bitfinex tőzsdét számos illegális tevékenységgel köztük csalással, pénzmosással, és...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!