A Bitcoin „milliomosok” száma 140%-kal nőtt

-

A Bitcoin régi, 2017-es történelmi csúcsa még mindig kulcsfontosságú szint, ha hosszú távú befektetésről van szó, az adatok ezt mutatják.

Bitcoin-milliomosok akkor lesznek, amikor a BTC árfolyama átlépi a 20 000 dollárt – derül ki az adatokból.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Glassnode on-chain elemző cég szerint jelenleg több mint 67 000 BTC tárca van, amelyek 1 millió dollárt vagy annál többet érnek.

20 000 dolláros árfolyam boldoggá teszi a hodlereket

A 20 000 dolláros árszint azóta kiemelkedő, hogy a Bitcoin előző feleződési ciklusának csúcspontjává vált, így több mint egy technikai és pszichológiai vonal a charton.

Ahogy a Glassnode most kimutatta, amikor a BTC/USD átlépi ezt az árszintet, sok hodler vagy amerikai dollármilliomos státuszt nyer a porondon.

Például 2022 végén, amikor a Bitcoin az FTX-botrány nyomán 20 000 dollár alá esett, a „milliomos” pénztárcák száma egyik napról a másikra úgy zuhant, mint a vízesés.

Ugorjunk vissza 2023 januárjáig, és ennek az ellenkezője figyelhető meg – amint a BTC/USD visszanyerte a 20 000 dolláros szintet, ezek a tárcák tömegesen jelentek meg újra.

Január 13-án, amikor a BTC/USD árfolyama alig 20 000 dollár alatt volt, körülbelül 27 000 olyan tárca volt, amelynek egyenlege 1 millió dollárt vagy annál többet ért.

Január 14-én ez a tárcacsoport 65 000-re nőtt, miközben az árfolyam mindössze 1000 dollárral emelkedett. Úgy tűnik, sok tárca pontosan 50 BTC-t tartalmaz.

Csak összehasonlításképpen, a Bitcoin legutóbbi, 2021 novemberében elért történelmi csúcsának idején, 2021 novemberében az 1 millió dollárt vagy annál többet érő tárcák száma csaknem 113 000 volt.

bitcoin

Az 1 millió dolláros vagy annál nagyobb egyenleggel rendelkező Bitcoin-tárcák grafikonja. Forrás: Glassnode

Közel 1 millió „wholecoinos”

Ahogy arról a Cointelegraph is beszámolt, a hodlerek vagyona 2023 első hónapjaiban drámaian megnőtt.

Nemcsak a milliomosok nyerték vissza a 2022-es medvepiac során elvesztett döntő fontosságú pénzügyi lendületet – a hosszú és rövid távú tulajdonosok egyaránt kitartanak, és még a készpénzfelvételt is megtagadják.

Eközben az úgynevezett „wholecoinosok” – a legalább 1 BTC egyenleggel rendelkező tárcák száma a Bitcoin történetében egyre közelebb az 1 milliós határ felé halad.

Február 28-án 982 726 ilyen tárca volt, derül ki a Glassnode adataiból.

A legalább 1 BTC egyenleggel rendelkező Bitcoin-tárcák grafikonja. Forrás: Glassnode

Olvastad már? Egyre kevesebb bitcoin van a tőzsdéken

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép: Athena Alpha

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

coincharlie


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Soha nem látott XRP árnövekedést jöhet?

Cameron Fous neves kriptoblogger és kereskedő nemrég merész jóslatot tett az XRP jövőjével kapcsolatban. Fous a Twitteren osztotta meg meglátásait, és azt állította, hogy az XRP...

Bitcoin: A shortolokat nem hatotta meg a piaci zűrzavar

Az amerikai szabályozó hatóságok intézkedései által kiváltott folyamatos piaci zűrzavar jelentősen befolyásolta a Bitcoin (BTC) és más altcoinok teljesítményét, a FUD pedig a mindennapok rendjévé...

A DeFi tokenek birtokosainak óvatosnak kell lenniük

A legfrissebb adatok szerint aggodalomra ad okot, hogy a népszerű DeFi tokenek, mint az Uniswap (UNI), Curve (CRV) és SushiSwap (SUSHI) nem mutatnak jelentős árnövekedést. Vajon...

Bitcoin technikai elemzés 06.09.

Prémium Bitcoin A pénteki kereskedés során a Bitcoin 26.500 dollár körül ingadozott, miután a 26 200 dolláros szint körül támaszt szerzett. A négyórás grafikonon a Bitcoin jelenleg a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!