A Bitcoin long-term kereskedelme újra teljes lendületben van?

-

A Bitcoin (BTC) kereskedők olyan jeleket vártak, amelyek arra utalhatnának, hogy a kriptopénz a rövid távú profitszerzésről a hosszú távú perspektívára vált.

A piaci adatok megjelenése idején a piac mutatott néhány jelet arra vonatkozóan, hogy a váltás talán már megtörtént.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A legutóbbi piaci adatok azt sugallták, hogy az opciós (származtatott) szegmensben végrehajtott Bitcoin-kereskedések a hosszú távú (long-term) perspektíva javára tolódtak el.

A közelmúltbeli opciós kereskedések értékelése azt mutatta, hogy a tranzakciók közül elég jelentős számú a rövid távú (short-term) profit mellett inkább a hosszú távú kereskedésre összpontosít.

A származékos szegmensben a Bitcoin-kereslet gyakran igazodik az spotpiaci hangulathoz.

Ezért a származtatott termékek iránti kereslet megugrása mérőszámként használható a piac jelenlegi állapotának értékeléséhez.

Nézzük meg tehát, hogyan alakultak a Bitcoin származtatott eszközökkel kapcsolatos mérőszámai.

A Bitcoin némi fellendülést mutat

A BTC Open Interest-je a származtatott piacon augusztusban jelentősen csökkent.

Azóta azonban jelentős mértékben emelkedett. Október közepe óta azonban lassulásnak lehetett tanúja, és ez a napokban megfigyelt kezdeti kereslet csökkenésének tudható be.

bitcoin
Forrás: CryptoQuant

A finanszírozási kamatlábak szintén helyreálltak az augusztusi mélypontról. Az elmúlt három hétben azonban a BTC finanszírozási rátái visszaestek.

Ez nem feltétlenül tükrözi a hosszú távú elmozdulással kapcsolatos várakozásokat. Erre azonban jó magyarázat lehet.

Kiderült, hogy a Bitcoin legutóbbi árfolyam-emelkedése magával hozta a várható tőkeáttételi arány csökkenését.

Ez azt sugallta, hogy sok kereskedőnek medvés elvárásai voltak, és így a finanszírozási ráták október közepe előtt a short pozícióknak kedvezhettek.

bitcoin
Forrás: CryptoQuant

A hirtelen árváltozás a bikák javára így ahhoz vezethetett, hogy a befektetők kivonták pénzeszközeiket a short pozíciókból.

Ez váltotta ki a short likvidálások kiugrását, amelyek négyhavi csúcsra szöktek. Ez támogathatta a magasabb BTC-árakat.

Van néhány kulcsfontosságú megfigyelés, amelyet a kereskedőknek a fenti adatok alapján érdemes megjegyezniük.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A Open Interest a bikás hangulatnak megfelelően kissé helyreállt. Ugyanakkor a Bitcoin az elmúlt négy napban a 28.000 dolláros árszint felett is ellenállónak bizonyult, annak ellenére, hogy a rövid távú nyereségfelvételre utaló jelek mutatkoztak.

Ezek az eredmények megerősítették, hogy a Bitcoin-kereskedők hajlandóbbak voltak a HODL-ra, talán a 30.000 dolláros tartomány feletti helyreállásra számítva.

A tőkeáttétel iránti étvágy csökkenése arra utal, hogy a BTC talán kevésbé érzékeny a likvidálásokra, amelyek egyelőre elnyomhatják a rallyt.

Olvastad már? Elon Musk és Mark Cuban összefog a SEC ellen

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért kell az ATOM-nak 10 dolláros támogatási szintre lépnie?

A Cosmos (ATOM) egy hetes csökkenés után az elmúlt 24 órában felfelé vette az irányt. Ha azonban a token lenyűgöző teljesítményt kell mutatnia, akkor egy kritikus...

Ismét nagy bukás előtt állhat a SEC, kevés az esélyük a Kraken tőzsde ellen

A tőzsdefelügyelet nemrégiben perelte be ismét a Krakent, amiért kriptopénzeket árusít, de egyes nézetek alapján ez az újrahasznosított per eleve bukásra van ítélve. A jogi...

Elősegítheti a megújuló energiák terjedését a Bitcoin

A Cornell University friss tanulmánya szerint a bitcoin bányászok segíthetik a megújuló energiák terjedését, hiszen fel tudják használni az esetlegesen megtermelt felesleges készleteket. A jelentésben...

A természetvédelmi fókuszú kriptó hatalmas sikerei

A Chimpzee ($CHMPZ) projektje nem csak más szemmel néz a környezetvédelemre, de benne rejlik a pénzügyi megtérülés lehetősége is. Fogja a blokklánc technológiát, és egy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!