A kripto olcsóbb, mint a hagyományos fizetési rendszerek.

Olvastad már? A Weiss Rating szerint a Skype hamarosan integrálhatja az Xrp-t

A bitcoin jelentős sikereket ért el fennállása óta, sokak szerint valós alternatívája az olyan hagyományos fizetési rendszereknek, mint a Visa, a Mastercard és a PayPal.

Erik Voorhees, a ShapeShift vezérigazgatója egy interjúban nemrég azt mondta, hogy a bitcoint a hagyományos rendszerekhez képest bárki ingyenesen használhatja, emellett határok nélküli és cenzúramentes.

A vezető kriptopénz valóban vagyontárolási formaként a legjobb jelenleg, de a legfrissebb adatok szerint csereeszközként is egyre jobban terjed.

A Blockdata csapata grafikonokon ábrázolja kutatási eredményeit, a hagyományos fizetésszolgáltatókkal vetette össze a bitcoin, az xrp és egyéb digitális eszközök legfőbb tulajdonságait.

A kutatás arra a megállapításra jutott, hogy a kereskedők átlagosan 4%-kal javíthatnának az árrésükön, ha a fiat bank és hitelkártyák helyett kriptot használnák.

Az ábrák szerint 1.000 dollárnyi Visa vásárlásból nagyjából 944,2 dollár marad a kereskedőknél a költségek után.

A Visa 25,1 dollárt kér el a tranzakciók közvetítéséért, a PayPal 29,3 dollárt. További 1,4 dolláros „értékbecslési díjat” kérnek el, ezzel együtt jön ki, hogy csak 944,2 dollár marad az eladónál.A Mastercard is hasonló költségekkel dolgozik.

A kripto esetében ezek a költségek sokkal alacsonyabban, 1.000 dollárnyi bitcoin tranzakcióból nagyjából 974 dollár marad a kereskedőnél, 5 dolláros tranzakciók költséggel (mely a valóságban jóval alacsonyabb) és 1%-os átváltási költséggel számolva.

A 974 és 944 dollár közti különbség nem tűnik túl nagynak, de mégis nagy hatása van a kereskedelemre.

Crypto Michael, egy amszterdami kereskedő azt mondta, hogy az adatok alapján a Visa és a Mastercard idővel le lesz váltva, mivel a blokklánc eszközök le fogják hagyni azzal, hogy „megszüntetik a közvetítőket, melyek csak drágítják a tranzakciókat.”

Az adatok nem megalapozatlanok, néhány hete egy ismerősömnek a PayPalt kellet használnia, egy nemzetközi tranzakció lebonyolítására.

A tranzakció véglegesítése napokig tartott és a költségek meghaladták a 4%-ot. Ha bitcoint használt volna, akkor a tranzakciók költség mindössze 0.25% lett volna és kevesebb, mint egy órába telt volna az utalás véglegesítése.

Teljességgel érthető, hogy egyesek miért támogatják annyira a kriptopénzeket a hagyományos fiatpénzekkel szemben.

Már zajlik a bitcoin térhódítása

A kriptopénzek sokkal olcsóbbak, ha ki van építve rájuk a megfelelő infrastruktúra.

Anthony Pompliano, a Morgan Creek digital egyik társa elmondta, hogy a bitcoin 7 milliárd dollárnyi tranzakciót dolgozott fel az elmúlt hét során.

Ez világszinten kevésnek hangozhat, azonban a PayPal egyik alvállalata, a Venmo 62 milliárd dollárnyi tranzakciót dolgozott fel 2018 során, tehát „a bitcoin egy nap alatt a Venmo éves forgalmának 11%-ét dolgozta fel.”

A statisztikák szerint egy átlagos bitcoin tranzakció értéke meghaladta a PayPal-ét és lassan a Visát is utoléri.

Ha ezt is figyelembe vesszük, akkor megérthetjük, hogy egyesek szerint miért fogják a kriptopénzek leváltani a hagyományos fiat rendszereket.

Az EthereumWorldNews nemrég megírta a DataLight adatelemző cég adatait:

„A bitcon volt az első kriptopénz, a kódja még mindig nem tökéletes.

Minden tökéletlensége ellenére azonban százszor gyorsabb a hagyományos tranzakcióknál, emellett a költségei olyan alacsonyak, hogy több millió dollárt is pár centért utalhatsz.

Ezért találja annyira vonónak számos pénzügyi szervezet. Ha tovább fejlődik a bitcoin rendszere, akkor biztosan ez lehet a világ első számú fizetési rendszere.”

Forrás: ethereumworldnews.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon a Telegramon és az Instagramon. Legyen szép napod!

Szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt tedd meg:

BTC: 34vcA11dH3AbVWkEbQraCvM2vNFkT6JFJM

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0xe6E0D778d323786c1151163d2A3472989Fe7aA53

KÖSZÖNÖM!