A bitcoin lehagyhatja a Visát, a Mastercardot és a PayPalt is.

-

A kripto olcsóbb, mint a hagyományos fizetési rendszerek.

Olvastad már? A Weiss Rating szerint a Skype hamarosan integrálhatja az Xrp-t

A bitcoin jelentős sikereket ért el fennállása óta, sokak szerint valós alternatívája az olyan hagyományos fizetési rendszereknek, mint a Visa, a Mastercard és a PayPal.
Erik Voorhees, a ShapeShift vezérigazgatója egy interjúban nemrég azt mondta, hogy a bitcoint a hagyományos rendszerekhez képest bárki ingyenesen használhatja, emellett határok nélküli és cenzúramentes.

A vezető kriptopénz valóban vagyontárolási formaként a legjobb jelenleg, de a legfrissebb adatok szerint csereeszközként is egyre jobban terjed.
A Blockdata csapata grafikonokon ábrázolja kutatási eredményeit, a hagyományos fizetésszolgáltatókkal vetette össze a bitcoin, az xrp és egyéb digitális eszközök legfőbb tulajdonságait.
A kutatás arra a megállapításra jutott, hogy a kereskedők átlagosan 4%-kal javíthatnának az árrésükön, ha a fiat bank és hitelkártyák helyett kriptot használnák.
Az ábrák szerint 1.000 dollárnyi Visa vásárlásból nagyjából 944,2 dollár marad a kereskedőknél a költségek után.
A Visa 25,1 dollárt kér el a tranzakciók közvetítéséért, a PayPal 29,3 dollárt. További 1,4 dolláros „értékbecslési díjat” kérnek el, ezzel együtt jön ki, hogy csak 944,2 dollár marad az eladónál.A Mastercard is hasonló költségekkel dolgozik.
A kripto esetében ezek a költségek sokkal alacsonyabban, 1.000 dollárnyi bitcoin tranzakcióból nagyjából 974 dollár marad a kereskedőnél, 5 dolláros tranzakciók költséggel (mely a valóságban jóval alacsonyabb) és 1%-os átváltási költséggel számolva.
A 974 és 944 dollár közti különbség nem tűnik túl nagynak, de mégis nagy hatása van a kereskedelemre.
Crypto Michael, egy amszterdami kereskedő azt mondta, hogy az adatok alapján a Visa és a Mastercard idővel le lesz váltva, mivel a blokklánc eszközök le fogják hagyni azzal, hogy „megszüntetik a közvetítőket, melyek csak drágítják a tranzakciókat.”
Az adatok nem megalapozatlanok, néhány hete egy ismerősömnek a PayPalt kellet használnia, egy nemzetközi tranzakció lebonyolítására.
A tranzakció véglegesítése napokig tartott és a költségek meghaladták a 4%-ot. Ha bitcoint használt volna, akkor a tranzakciók költség mindössze 0.25% lett volna és kevesebb, mint egy órába telt volna az utalás véglegesítése.


Teljességgel érthető, hogy egyesek miért támogatják annyira a kriptopénzeket a hagyományos fiatpénzekkel szemben.

Már zajlik a bitcoin térhódítása

A kriptopénzek sokkal olcsóbbak, ha ki van építve rájuk a megfelelő infrastruktúra.
Anthony Pompliano, a Morgan Creek digital egyik társa elmondta, hogy a bitcoin 7 milliárd dollárnyi tranzakciót dolgozott fel az elmúlt hét során.
Ez világszinten kevésnek hangozhat, azonban a PayPal egyik alvállalata, a Venmo 62 milliárd dollárnyi tranzakciót dolgozott fel 2018 során, tehát „a bitcoin egy nap alatt a Venmo éves forgalmának 11%-ét dolgozta fel.”
A statisztikák szerint egy átlagos bitcoin tranzakció értéke meghaladta a PayPal-ét és lassan a Visát is utoléri.

Ha ezt is figyelembe vesszük, akkor megérthetjük, hogy egyesek szerint miért fogják a kriptopénzek leváltani a hagyományos fiat rendszereket.
Az EthereumWorldNews nemrég megírta a DataLight adatelemző cég adatait:

„A bitcon volt az első kriptopénz, a kódja még mindig nem tökéletes.
Minden tökéletlensége ellenére azonban százszor gyorsabb a hagyományos tranzakcióknál, emellett a költségei olyan alacsonyak, hogy több millió dollárt is pár centért utalhatsz.
Ezért találja annyira vonónak számos pénzügyi szervezet. Ha tovább fejlődik a bitcoin rendszere, akkor biztosan ez lehet a világ első számú fizetési rendszere.”

Forrás: ethereumworldnews.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon a Telegramon és az Instagramon. Legyen szép napod!
Szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt tedd meg:
BTC: 34vcA11dH3AbVWkEbQraCvM2vNFkT6JFJM
LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE
ETH: 0xe6E0D778d323786c1151163d2A3472989Fe7aA53
KÖSZÖNÖM!

Legfrissebb bejegyzéseink

Az Algorand törheti az előtte álló ellenállásokat

Prémium Algorand Nagyszerűen alakul az Algorand grafikonja, így további növekedésben részesülhet a kriptoelem, amennyiben a Bitcoin tartani tudja jelenlegi kimagasló szintjét. A jelenlegi emelkedő struktúra ellenálláshoz érkezet,...

A megkérdezett intézményi kereskedők 72%-a nem tervezi a kriptokereskedést

A JPMorgan Chase új felmérése szerint az intézményi kereskedők 72%-a „nem tervezi a kriptokereskedést”, míg 14%-uk öt éven belül tervez kriptovalutákkal kereskedni. Az intézményi kereskedők...

A bitcoin az emberek pénze

Robert Kiyosaki, a Gazdag papa könyvel szerzője bevallotta, hogy túl sokat nem tud a bitcoinról, de annak örül, hogy rendelkezik valamennyivel. A pénzügyi író a saját...

A Cosmos egyre népszerűbb a befektetők körében

Az Osmosis, a Cosmos Hub protokollon lévő DEX az elmúlt napokban javulást figyelt meg. A napi aktivitás tekintetében megelőzte a többi szereplőt, például az Avalanche-ot és...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!