Indulási dátumot kapott a Binance saját blokklánca

-

Április 23-án lép életbe a Binance saját blokklánca, a Binance Chain. A felhasználók ezen a napon kezdhetik meg tokenjeik átmentését az új hálózatra.

Olvastad már? A bitcoin lehagyhatja a Visát, a Mastercardot és a PayPalt is.

Saját blokkláncot indít a világ legnagyobb kriptotőzsdéje, a Binance.
A cég nemrég jelentette be, hogy mikor történik meg az átállás az új rendszerre. Eddig az Ethereum hálózatán futott a binance coin (BNB), de április 23-ától a Binance Chain blokkláncon fog futni.
A Binance április 18-án közölte az indulás dátumát, emellett bejelentették decentralizált tőzsdéjük (DEX) indulását is.

18-án néhány előre kiválasztott validator (tranzakció jóváhagyó) megkezdte a blokkok generálását, a bejelentés szerint az első, genezis blokkban létrejött az eddigi binance coin készlet.
Április 23-án lép életbe a Binance Chain, ezután a felhasználók átvihetik vagyonukat az új rendszerre. A régi Ethereum alapú tokenek megsemmisülnek, az új bnb tokenek ezentúl csak az új láncon keletkeznek, a rendszer és készlet fenntartására.

A tőzsde számos részletet megosztott arról, hogyan fog működni a bnb. A kezdeti készlet 200 millió lesz, ebből 48 millió félre lesz téve és 11.654.398-at megsemmisítenek.
A Binance a következőt mondta:

„Az első 5.000.000 bnb egy Binance.com-hoz tartozó címen lesz félretéve, a maradék 148 milliót pedig az eddigi tulajdonosok kapják.
Emelet 5.000.000 ethereumon futó bnb kerül elégetésre, hogy tartsuk a készletet.
Ahogy az új felhasználók a bep 2 bnb-re váltanak, úgy egyre több bep2 bnb fog keringeni, emellett ugyanennyi erc20-as bnbn kerül elégetésre, hogy egységben tartsuk a készletet.
A felhasználók megtarthatják az ethereumon rendszerén lévő binance coinokat, ha április 23-a előtt elutalják a Binance.com-ról.
Ezután a Binance.com nem fogja támogatni az erc20 bnb tokeneket.”

Fontos megjegyezni, hogy az erc20 bnb tokeneket csak korlátozott ideig lehet felhasználni, de a cég nem pontosított ezzel kapcsolatban.

Még több infó a binance chainről.

A Binance Chain célja, hogy gyorsabb tokenkiadást és utalásokat tegyen lehetővé.
Kifejezetten a decentralizált tőzsdére dolgozták ki a rendszert, egy másodperces blokkidőkkel, ami sok tranzakciót képes feldolgozni.
Legfőképpen blokklánc eszközök kereskedésére és cserélésére lehet majd felhasználni, de a jövőben egyéb felhasználási területek is lehetségesek.
A Binance Chain egyszerű, könnyen felhasználható és könnyen folyósítható szeretne lenni.
Changpeng Zhao, a Binance vezérigazgatója a következőt mondta:

„A Binance Chain technológiájával a Binance DEX képes lesz a Binance.com jelenlegi kereskedelmi forgalmának a többszörösét is elbírni.
Ez a mai decentralizált tőzsdék számos problémáját megoldaná, nevezetesen a gyorsaságot és a kapacitást.”

A Binance DEX egy peer-to-peer protokoll lesz, mellyel a felhasználók közvetlenül egymással kereskedhetnek digitális eszközöket.

A legfőbb előnye a párosítási rendszere lesz, a DEX egy „Tendermint Core” nevű protokollt alkalmaz, egy másodperces blokkidővel, mely megegyezik majd a Binance.com gyorsaságával.
Forrás: coinspeaker.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon a Telegramon és az Instagramon. Legyen szép napod!
Szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt tedd meg:
BTC: 34vcA11dH3AbVWkEbQraCvM2vNFkT6JFJM
LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE
ETH: 0xe6E0D778d323786c1151163d2A3472989Fe7aA53
KÖSZÖNÖM!

Legfrissebb bejegyzéseink

Tron (TRX) fontos frissítések

A Tron natív kriptovalutája, a TRX november utolsó hetét bullish fellendüléssel zárta. Bár ez jó hír, a befektetők is örülni fognak a hálózat legújabb heti...

Hongkong egy befektetővédelmi szabályozáson dolgozik

A hongkongi központi bank vezetője optimistának tűnt a decentralizált technológia jövőjét illetően, míg a koreai központi bank kormányzójának kétségei vannak a közelmúltbeli kriptofertőzés nyomán. A világ...

Ethereum árelőrejelzés decemberre

Prémium Az Ethereum (ETH/USD) árfolyama nehéz helyzetben volt novemberben, a kriptopiaci feszültségek, aggodalmak miatt. Az FTX és az Alameda Research összeomlását követően 1073 dolláros mélypontra esett. Az elmúlt...

Börtönt kapott az EmpiresX kriptotőzsde vezető kereskedője

Joshua David Nicholas az EmpiresX kriptotőzsde vezető kereskedőjeként aktív résztvevője volt egy közel 100 millió dolláros piramisjátéknak. Ennek következtében most elítélték, és 51 hónap letöltendő...

50% Black Friday
kedvezmény a Kriptoworld-ön

Bármelyik Prémium csomagra felhasználható, 2022.11.30.ig! Prémium felhasználóként exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed. Kuponkód: Black Friday

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!