Április 23-án lép életbe a Binance saját blokklánca, a Binance Chain. A felhasználók ezen a napon kezdhetik meg tokenjeik átmentését az új hálózatra.

Olvastad már? A bitcoin lehagyhatja a Visát, a Mastercardot és a PayPalt is.

Saját blokkláncot indít a világ legnagyobb kriptotőzsdéje, a Binance.

A cég nemrég jelentette be, hogy mikor történik meg az átállás az új rendszerre. Eddig az Ethereum hálózatán futott a binance coin (BNB), de április 23-ától a Binance Chain blokkláncon fog futni.

A Binance április 18-án közölte az indulás dátumát, emellett bejelentették decentralizált tőzsdéjük (DEX) indulását is.

18-án néhány előre kiválasztott validator (tranzakció jóváhagyó) megkezdte a blokkok generálását, a bejelentés szerint az első, genezis blokkban létrejött az eddigi binance coin készlet.

Április 23-án lép életbe a Binance Chain, ezután a felhasználók átvihetik vagyonukat az új rendszerre. A régi Ethereum alapú tokenek megsemmisülnek, az új bnb tokenek ezentúl csak az új láncon keletkeznek, a rendszer és készlet fenntartására.

A tőzsde számos részletet megosztott arról, hogyan fog működni a bnb. A kezdeti készlet 200 millió lesz, ebből 48 millió félre lesz téve és 11.654.398-at megsemmisítenek.

A Binance a következőt mondta:

„Az első 5.000.000 bnb egy Binance.com-hoz tartozó címen lesz félretéve, a maradék 148 milliót pedig az eddigi tulajdonosok kapják.

Emelet 5.000.000 ethereumon futó bnb kerül elégetésre, hogy tartsuk a készletet.

Ahogy az új felhasználók a bep 2 bnb-re váltanak, úgy egyre több bep2 bnb fog keringeni, emellett ugyanennyi erc20-as bnbn kerül elégetésre, hogy egységben tartsuk a készletet.

A felhasználók megtarthatják az ethereumon rendszerén lévő binance coinokat, ha április 23-a előtt elutalják a Binance.com-ról.

Ezután a Binance.com nem fogja támogatni az erc20 bnb tokeneket.”

Fontos megjegyezni, hogy az erc20 bnb tokeneket csak korlátozott ideig lehet felhasználni, de a cég nem pontosított ezzel kapcsolatban.

Még több infó a binance chainről.

A Binance Chain célja, hogy gyorsabb tokenkiadást és utalásokat tegyen lehetővé.

Kifejezetten a decentralizált tőzsdére dolgozták ki a rendszert, egy másodperces blokkidőkkel, ami sok tranzakciót képes feldolgozni.

Legfőképpen blokklánc eszközök kereskedésére és cserélésére lehet majd felhasználni, de a jövőben egyéb felhasználási területek is lehetségesek.

A Binance Chain egyszerű, könnyen felhasználható és könnyen folyósítható szeretne lenni.

Changpeng Zhao, a Binance vezérigazgatója a következőt mondta:

„A Binance Chain technológiájával a Binance DEX képes lesz a Binance.com jelenlegi kereskedelmi forgalmának a többszörösét is elbírni.

Ez a mai decentralizált tőzsdék számos problémáját megoldaná, nevezetesen a gyorsaságot és a kapacitást.”

A Binance DEX egy peer-to-peer protokoll lesz, mellyel a felhasználók közvetlenül egymással kereskedhetnek digitális eszközöket.

A legfőbb előnye a párosítási rendszere lesz, a DEX egy „Tendermint Core” nevű protokollt alkalmaz, egy másodperces blokkidővel, mely megegyezik majd a Binance.com gyorsaságával.

Forrás: coinspeaker.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon a Telegramon és az Instagramon. Legyen szép napod!

Szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt tedd meg:

BTC: 34vcA11dH3AbVWkEbQraCvM2vNFkT6JFJM

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0xe6E0D778d323786c1151163d2A3472989Fe7aA53

KÖSZÖNÖM!