A Bitcoin lecsúszik 17 ezer dollár alá – Itt van, miért!

-

Prémium tartalom!

Üdvözlünk a prémium oldalunkon! Az iratkozz fel gomb megnyomása után regisztrálhatsz az e-mail-címeddel, és két prémium csomag közül választhatsz – havi vagy éves előfizetést. Prémium felhasználóként exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.
Havonta akár egy pizza áráért! 🙂

Prémium

Bitcoin

A Bitcoin árfolyama tovább emelkedett és tesztelte a 17 500 dolláros ellenállási szintet.

BTC/USD visszavonult a növekedéséből, de továbbra is szilárdan támogatott a 16 800 dolláros szint felett.

Az árfolyam a 17 000 dolláros küszöbszint felett zárt és tovább erősödött.

Áttörte a 17 100 és 17 200 dolláros ellenállási szinteket. Az árfolyam a 17 400 dolláros szint fölé nyomult, és a 17 500 dolláros küszöbszint felé vette az irányt.

A medvék viszont a 17 500 dolláros ellenállási szint közelében aktivizálódtak. A csúcs 17 440 dollár közelében volt, és az árfolyam elkezdett csökkenni.

Az árfolyam 17 200 dollár és a 100 órás mozgóátlag alá sülyedt. A BTC/USD pár óránkénti grafikonján egy jelentős bullish trendvonal alá került , amelynek támasza 17,050 dollár közelében van.

Az árfolyam egészen 16 888 dollárig esett, és most már talán emelkedni fog.

A 17 000 dollár és a 100 órás mozgóátlag közelében kereskednek.

A legutóbbi visszaesés 23,6%-os Fib retracement szintje felett volt a 17.440 dolláros swing csúcs és a 16.888 dolláros mélypont között.

bitcoin

Forrás: tradingview.com

Bitcoin (BTC/USD) Technikai kilátások

Felfelé egy közvetlen ellenállási szint a 17 165 dollár közelében található.

Ez közel van a legutóbbi esés 50%-os Fib retracement szintjéhez a 17 440 dolláros swingmagasról a 16 888 dolláros mélypontra történő visszaesés 50%-os Fib retracement szintjéhez.

Az első nagy akadály 17 250 dollár közelében van, és az árfolyam újabb folyamatos emelkedésbe kezdhet.

A fenti elmélet szerint az árfolyam a 17 500 dolláros ellenállás felé haladhat.

A következő nagy akadály 17 650 dollár közelében van, amely felett az árfolyam rövid távon a 18 000 dolláros zóna felé indulhat.

Ha a Bitcoin nem tudja áttörni a 17 165 dolláros küszöbszintet, akkor további negatívumok jöhetnek.

Lefelé a 16 850 dollár közelében van azonnali támasz. A következő nagyobb támaszt a 16 800 dolláros zóna közelében találhatjuk.

A 16 800 dolláros támaszszint alatti áttörés a 16 500 dollár felé történő elindulást jelezheti.

További veszteségek rövid távon érinthetik a kritikus 16 000 dolláros támasz zónát.


FONTOS: Az itt megtalálható oktatási anyag nem minősülnek befektetési tanácsadásnak. Szimplán ismeretterjesztő, informatív céllal jöttek létre. Ezen információk felhasználójának tudnia kell, hogy a piac kiszámíthatatlan és kereskedései után vállalnia kell a következményeket. A sikeres, profitábilis kereskedés nem garantált. Megosztom a gondolataimat, kereskedéseimet, pozíciómat, de felelősséget nem tudok és nem is fogok érte vállalni. Minden ember más kockázattűrő képességgel rendelkezik, ezért nem lehet mindenkinek egy általános választ adni, ami megfelelő lenne. Egyediek vagyunk. Ami valakinek jó befektetés, az másnak nem biztos. Ilyenkor fontos, hogy személyre szabottan kell döntést hozni, hiszen mindenki más gazdasági helyzete, célja, illetve gondolkodásmódja.


Nem ígérek / ígérünk semmilyen fix hozamot, profitot, amit a kereskedésekkel el tudsz érni.


Legfrissebb bejegyzéseink

Újabb adag bitcoint akar vásárolni a MicroStrategy

Az előző negyedévben a MicroStrategy 34 millió dollár értékben adott el bitcoint, hogy a veszteségeket le tudják írni az adójukból. A 2022-es év papíron nagy...

Bemutatkozik a CoinCharlie, a magyar kriptovaluta-váltó

CoinCharlie egy fiat-kripto váltó, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyedén váltsák át a hagyományos pénzüket kriptopénzekre vagy fordítva. A CoinCharlie célja, hogy egyszerű, biztonságos...

Bitcoin technikai elemzés 02.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin árfolyama jelenleg 23 300 dollár körül mozog, 24 órás kereskedési volumene 25 milliárd dollár. A CoinMarketCap listáján, a piaci kapitalizációja pedig meghaladja a 449...

Miért emelkedik a bitcoin?

Robert Kiyosaki, a népszerű pénzügyi író nemrégiben részletesebben is megosztotta a gondolatait arról, hogy miért emelkedik a bitcoin, vagy éppen az arany és az ezüst,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!