Ilyen ár vár a bitcoinra 2022 szilveszterére egy ML-algoritmus szerint

-

2022 utolsó hónapjában a kriptopénzszektor még mindig próbálja kiheverni az FTX-kriptotőzsde pusztító összeomlásának következményeit, amely a kriptopénzek zászlóshajójának, a bitcoinnak az (BTC) árfolyamát is érintette.

Ennek ellenére a hónap végére a bitcoin értéke növekedhet a PricePredictions gépi tanuláson alapuló algoritmusai szerint, amelyek olyan mutatókat építenek be, mint a mozgóátlag (MA), a relatív erősség index (RSI), a mozgóátlag konvergencia divergencia (MACD), a Bollinger szalagok (BB) és mások.

bitcoin

Bitcoin 30 napos ár előrejelzés. Forrás: PricePredictions

Ezen előrejelzés szerint a piac legnagyobb piaci kapitalizációjú eszköze 2022. december 31-én 18.796,94 dolláron fog állni kereskedni, ami 10,75%-os növekedést jelent a cikk írásakor vett árfolyamhoz képest.

Azt is meg kell jegyezni, hogy a gépi tanuló algoritmusok előrejelzései alacsonyabbak, mint a CoinMarketCap kriptoközösség tagjainak előrejelzései, akik szerint a BTC átlagosan 19.788,44 dollárt fog érni az év végére.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Bitcoin technikai elemzés

A TradingView technikai elemzési (TA) mutatóinak segítségével elemzett 1 napos mérőeszközökkel figyelt hangulat azonban egyelőre még mindig nagyrészt bizonytalan a Bitcoinnal kapcsolatban, az összegzésük szerint a „semleges” érték 9, az „eladás” 10, a „vétel” pedig 7 ponton áll.

Ezek az eredmények az oszcillátorok összesítéséből származnak, amelyek szintén a „semleges” 8-as értéket jelzik (1 az „eladás” és 2 a „vétel”), de a mozgóátlagok ugyanakkor az „eladás” számára 9-es értéket jeleznek (szemben az 5-nél lévő „vétellel” és az 1-nél lévő „semleges” értékkel).

bitcoinBTC 1 napos hangulatmérők. Forrás: TradingView

Bitcoin-árelemzés

Eközben a bitcoin 16.972,84 dolláros árfolyamon cserél gazdát, ami 1,98%-os csökkenést mutat az előző 24 órában, de még mindig 2,85%-os növekedést jelent a hét nappal korábbi árfolyamhoz képest.

Bitcoin 7 napos árdiagram. Forrás: Finbold

Jelenleg a bitcoin piaci kapitalizációja 326,32 milliárd dollárt tesz ki, ezzel a legnagyobb kriptopénzként pozícionálja magát e mutató alapján, a Finbold által december 6-án lekérdezett CoinMarketCap-adatok szerint.

Mindezek után egy álneves kriptoelemző úgy vélekedett, hogy most „életre szóló befektetési lehetőség” adódott a bitcoin számára, ahogy több más kriptokereskedő szakértő is megszólalt a közeljövőben várható bikás ralira vonatkozó várakozásait illetően.


Olvastad már? Rekordmennyiségű kriptós vásárlást bonyolítanak a brazilok

Forrás: finbold.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana (SOL) technikai elemzés 05.23.

Prémium Solana (SOL) A Solana (SOL) esetében megugrott a non-fungible token kereskedési volumene. Egy friss jelentésből kiderült, hogy a Solana-alapú NFT volumene 30%-kal nőtt a megjelenést megelőző 24...

3 altcoin, amely megnyerheti az ETH ETF jóváhagyása által indított bikafutamot

Vendégbejegyzés A piac felhevülésével az ETH tőzsdén kereskedett alap (ETF) lehetséges jóváhagyása pozitív hullámokat indított el a kriptoterületen. Az új fejlemény kibontakozásával több kriptovaluta is készen áll...

A Bybit vezérigazgatója tagadja a fizetésképtelenségi pletykákat

Ben Zhou, a Bybit vezérigazgatója az X-en foglalkozott a fizetésképtelenségről szóló pletykákkal, megerősítve azok alaptalanságát és bizonyítékot szolgáltatva a tartalékokról. A Bybit tőzsde vezérigazgatója, reagált a...

Az Axie Infinity (AXS) kitörése hamarosan bekövetkezik

Az Axie Infinity (AXS), a gyorsan növekvő, számos nosztalgikus játékkal foglalkozó virtuális világ, közeledik a bikás kitörés fordulópontjához. A közepes kapitalizációjú altcoin, melynek fully diluted értékelése...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!