A bitcoin hashrátája rejtélyes okok miatt 40%-ot esett hétfőn, 57,5 EH/s-re zuhant 98 EH/s-ről, majd visszaállt.  

A zuhanás azután történt, hogy a hashráta szeptember 18-án megdöntötte a 100 EH/s-os szintet.

Nem tudni, hogy mi állhat mögötte, ugyanis az azonos hashalgoritmust alkalmazó hálózatok, köztük a Bitcoin Satoshi’s Vision és a Bitcoin Cash súlyelágazások nem tapasztaltak emelkedést, ami azt jelenti, hogy a nagy bányászok nem váltottak másik valutára.  

Forrás: Coin.dance

A hashráta biztosítja a kriptovaluta hálózatát, a bányászok számítási erejükkel versenyeznek a számításokért és az új tömbök felfedezéséért. 

Proof-of-Work rendszeren keresztül a tranzakciókat hitelesítik, a hálózat pedig idővel biztonságosabb lesz, ugyanis egyre több számítási teljesítmény kell egy 51%-os támadáshoz.  

A cikk írásakor a bitcoin hashrátája kezd helyrejönni, jelenleg 88,3 millió TH/s-on áll. Ha megnézzük a hashráta eloszlását, akkor szembetűnő lehet, hogy egyetlen bányász sem veszített sok hashrátát az elmúlt 24 órában, azonban a BTC.com bányászközössége 19%-ról 24,2%-ra növelte részesedését a hálózat hashrátájában 

A bitcoin árfolyama küszködött azzal, hogy 10 000 dollár fölött maradjon, de hashrátája exponenciálisan növekedett az elmúlt hónapok során. Csupán egy hónappal a 65 millió TH/s elérése után a 74,5 millió TH/s-ot is elérte a rendszer.  

Olvastad már? Peter Schiff: a bitcoin veszélybe került, 4000 alá is mehet az ár

Összehasonlításképpen: a bitcoin hashrátája 2019 elején mintegy 33 millió TH/s volt, 2017 elején pedig 2,5 millió TH/s, mielőtt megindult volna 20 000 dolláros csúcsára.  

Forrás: cryptoglobe.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂