A Bitcoin feleződése 2024-ben: A felhalmozások és eladások

-

A Bitcoin (BTC) számára a legjelentősebb esemény a 2024-es feleződés, amely várhatóan április környékén fog bekövetkezni.

Ennyiben a BTC a feleződést megelőzően figyelemre méltó mozgásokon ment keresztül, amelyeket felhalmozódások és eladások egyaránt jellemeztek.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Bitcoin felhalmozódás és eladás

Az Arkham Intelligence friss adatai jelentős aktivitást mutattak a Grayscale részéről az elmúlt 19 órában.

A Grayscale aktívan befizetett több tétel bitcoint a Coinbase-re, ami az eladási stratégia folytatását jelzi.

Az ebben az időszakban történt összes befizetés vizsgálata 3.625.097 Bitcoint mutatott ki. A befizetés értéke a cikírás időpontjában 43.000 dolláros árfolyamon mintegy 156,1 millió dollár volt.

Amíg a Grayscale az eladással foglalkozott, addig a MicroStrategy a felhalmozásra koncentrált.

A Lookonchain kimutatta, hogy december 27. és február 5. között a MicroStrategy összesen 850 BTC-t vásárolt.

 

Ez a mostani felhalmozással a MicroStrategy teljes Bitcoin-állománya 190 000 darabra emelkedett, piaci értéke pedig mintegy 815 milliárd dollár.

Ráadásul a jelenlegi árfolyamot figyelembe véve a MicroStrategy mintegy 2 milliárd dollárnyi profitot realizált a stratégiai felhalmozásból.

A Bitcoin bálnák tovább halmoznak

A Bitcoin bálnák trendjének vizsgálata inkább a felhalmozási mintára, mint az eladásra adott figyelemre méltó visszajelzést mutatott.

A Glassnode elemzése is a bálnák számának jelentős növekedését mutatta. E cikk írásakor körülbelül 1578 bálna volt, 1000 BTC feletti egyenleggel.

bitcoin
Source: Glassnode

Ez az adat közel tíz hónap óta az első alkalom volt, hogy ilyen jelentős számú bálnát figyeltünk meg.

Úgy tűnt, hogy a bálnák körében növekvő bizalom és felhalmozás volt tapasztalható, ami inkább a Bitcoin-piacba vetett bizalmat, mintsem a pánikot tükrözi.

A BTC nagyobb beáramlást tapasztal

A CryptoQuant adatainak elemzése azt mutatta, hogy február 5. és 6. között több mint 7000 bitcoin került a tőzsdékre.

Ez a kedvező nettó beáramlás azt mutatta, hogy több BTC került a tőzsdékre potenciális eladásra, mint amennyit ebben az időszakban kivontak.

bitcoin
Forrás: CryptoQuant

Az írás időpontjában a BTC-nek kihívást jelentett a 43.000 dolláros ártartomány megtartása, körülbelül 1%-os emelkedést mutatva.

bitcoin
Forrás: tradingview.com

Az árfolyam 44.600 dollár körül mozgott, és a Relative Strength Index (RSI) semleges vonala felett maradt.

Továbbra is bikafutás várható, és a közelgő feleződés valószínűleg hozzájárul a piac potenciális emelkedésének erejéhez.


Olvastad már? A bitcoin jobb menedékeszközzé válik, mint az arany

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért volt rövid életű az Ethereum 3000 dollárra való emelkedése?

Az Ethereum (ETH) 3000 dollárt meghaladó árfolyamát követően február 20-án egy 8,6 éve szunnyadó ICO-résztvevő 1.732 ETH-t fizetett be, ami a cikkírás idején 5,15 millió...

Az altcoinok, amelyekkel potenciálisan ezrekből milliókat lehet csinálni

Vendégbejegyzés A Bitcoin jelenleg 50.000 dollár felett mozog, és jelentős befektetői érdeklődést generál, ami kiemeli a kriptopiac ellenálló képességét a nagyobb makrogazdasági bizonytalansággal szemben. Ez az ellenálló...

A Bitcoin fenntartható energiafelhasználása 55%-os új ATH értéket ér el

A Bitcoin (BTC) fenntartható energiafelhasználása februárban minden idők legmagasabb értékét (ATH) érte el, mivel a blokklánc zöld tulajdonságairól alkotott elképzelések drámaian megváltoznak. Daniel Batten, egy ismert...

A kriptovaluták használatának előnyei és hátrányai a rabona online kaszinóban

Vendégbejegyzés Az utóbbi időben az online térben, különösen a szórakozásra, játékokra, kikapcsolódásra vonatkozó szegletében egyre inkább megkerülhetetlenné válik az online kaszinó jelensége. Az olyan platformok, mint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!