A Bitcoin dominanciája megközelíti az 50%-ot

-

A Bitcoin dominanciája ismét közel 50%-os csúcsot ér el, ami a TradingView által szolgáltatott adatok szerint a 2018 és 2022 közötti elhúzódó medvepiac alatt megfigyelhető tendenciát tükrözi.

A „Bitcoin dominancia” a Bitcoin piaci kapitalizációját jelenti a teljes kriptopénz piaci kapitalizáció százalékában.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A nagy dominanciaindex a Bitcoin befektetői preferenciáját tükrözi más kriptovalutákkal szemben.

A Bitcoin dominancia az elmúlt héten jelentős, 4,1%-os növekedést tapasztalt, és 2021 áprilisa óta a legmagasabb szintet érte el.

Történelmileg a Bitcoin dominanciája jellemzően a medvepiacok idején növekszik.

Ennek a tendenciának az elsődleges oka az a viszonylagos stabilitás, amelyet a Bitcoin az altcoinokkal szemben kínál, ami különösen vonzó tulajdonság a piaci visszaesések során.

A Bitcoin dominanciájának közelmúltbeli megváltozása részben a főbb altcoinok alulteljesítésének tulajdonítható, miután a SEC pereket indított a Binance és a Coinbase kriptovaluta-óriások ellen.

Ezen események után a Bitcoin meg tudta őrizni viszonylagos stabilitását, míg az altcoinok jelentős zuhanást szenvedtek el.

A Bitcoin, annak ellenére, hogy az elmúlt hét napban 3,6%-ot esett, nagyrészt felülmúlta a főbb altcoinokat, például az Ethereumot és a BNB-t, amelyek a CoinGecko adatai szerint 7,0%-os, illetve 25,5%-os visszaesést szenvedtek el.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Más altcoinok, mint például a Cardano (ADA), a Binance BNB és a Dogecoin (DOGE) szintén drámai esést produkáltak.

A piaci zavarok közepette a reflektorfény visszatért az eredeti kriptopénzre és annak domináns státuszára a piacon.

Olvastad már? A Binance 392 millió dolláros nettó kivonást tett közzé

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ez olyan, mintha 10 dollárért SOL-t vásárolnál: A szakértők ezeket az altcoinokat nevezik meg Solana jövőbeli versenytársaiként

A blokkláncplatformok versenyének birodalmában az altcoinok egy válogatott csoportja robusztus teljesítményével kelt hullámot, és a jól ismert Solana hálózat lehetséges riválisaiként pozícionálja őket. Mi teszi ezeket...

Vége a mémszezonnak? Mi vár a mémérmékre?

A mémérmék alig egy-két héttel ezelőtt voltak a csúcson, és jelentősen felülmúlták a többi altcoint az úgynevezett „mémszezon" alatt. Ez a trend azonban megfordult, és...

Mikor ér véget a Bitcoin bull run?

A Bitcoin 65.000 dollárra emelkedése reményt adott az instabil kriptopiacoknak. A Bitcoin visszatérését követően egyes altcoinok 10%-20%-kal megugrottak, így a befektetők kíváncsiak, hogy ez vajon...

A nagy piaci szereplők ezen a héten vásárolnak kriptovalutákat

Miközben a 2024-es bikafutás egyre nagyobb lendületet vesz, egyes kulcsszereplők figyelemre méltó lépéseket tesznek a kriptopénzpiacon. Ezek a piacvezetők befektetési döntései gyakran jelzik a trendeket, értékes...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!