A Bitcoin dominanciája megközelíti az 50%-ot

-

A Bitcoin dominanciája ismét közel 50%-os csúcsot ér el, ami a TradingView által szolgáltatott adatok szerint a 2018 és 2022 közötti elhúzódó medvepiac alatt megfigyelhető tendenciát tükrözi.

A „Bitcoin dominancia” a Bitcoin piaci kapitalizációját jelenti a teljes kriptopénz piaci kapitalizáció százalékában.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A nagy dominanciaindex a Bitcoin befektetői preferenciáját tükrözi más kriptovalutákkal szemben.

A Bitcoin dominancia az elmúlt héten jelentős, 4,1%-os növekedést tapasztalt, és 2021 áprilisa óta a legmagasabb szintet érte el.

Történelmileg a Bitcoin dominanciája jellemzően a medvepiacok idején növekszik.

Ennek a tendenciának az elsődleges oka az a viszonylagos stabilitás, amelyet a Bitcoin az altcoinokkal szemben kínál, ami különösen vonzó tulajdonság a piaci visszaesések során.

A Bitcoin dominanciájának közelmúltbeli megváltozása részben a főbb altcoinok alulteljesítésének tulajdonítható, miután a SEC pereket indított a Binance és a Coinbase kriptovaluta-óriások ellen.

Ezen események után a Bitcoin meg tudta őrizni viszonylagos stabilitását, míg az altcoinok jelentős zuhanást szenvedtek el.

A Bitcoin, annak ellenére, hogy az elmúlt hét napban 3,6%-ot esett, nagyrészt felülmúlta a főbb altcoinokat, például az Ethereumot és a BNB-t, amelyek a CoinGecko adatai szerint 7,0%-os, illetve 25,5%-os visszaesést szenvedtek el.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Más altcoinok, mint például a Cardano (ADA), a Binance BNB és a Dogecoin (DOGE) szintén drámai esést produkáltak.

A piaci zavarok közepette a reflektorfény visszatért az eredeti kriptopénzre és annak domináns státuszára a piacon.

Olvastad már? A Binance 392 millió dolláros nettó kivonást tett közzé

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin tulajdonosok megújult bizalmat mutatnak

A Bitcoin (BTC) hosszú távú tulajdonosai rendületlenül hisznek a coinban, mivel a BTC az induló hónapban is 27.000 dollár felett tartotta az árfolyamát. Ez a...

Arbitrum (ARB) technikai elemzés 10.01.

Prémium Arbitrum (ARB) Az Arbitrum (ARB) veszteségeinek több mint 20%-át a szerkesztési időre visszaszerezték. Az ARB szeptember első felében 0,929 dollárról 0,739 dollárra esett, de az összes veszteségét...

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Ezért indította el a Tottenham a digitális szurkolói tokent

A Chiliz és a Socios a Tottenham Hotspur-rel együttműködve elindította a SPURS Fan Tokent, amely a sport világszintű ökoszisztémáját bővíti. A szurkolói elkötelezettség erősítése felé tett...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!