A Bitcoin (BTC) hashrate új csúcsokra tör

-

A Bitcoin hashrate új magasságokba emelkedik, a BTC.com adatai szerint nemrég elérte a 440,71 exahashes per másodperc (EH/s) rekordot.

A tény, hogy már megközelíti a fél terahash-t, a kriptopénz növekvő erejét és ellenálló képességét mutatja.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Ez a lenyűgöző ugrás az év eleji 272 EH/s-ról alapvető mutatója a Bitcoin-hálózatot tápláló, a blokklánc gerincét biztosító növekvő számítási teljesítménynek.

Quinten François a Twitteren fejezte ki megdöbbenését az egekbe szökő hashrate miatt, és azt találgatta, hogy a nagy játékosok vagy akár egész nemzetek bányászati műveleteket állíthatnak fel a kulisszák mögül.

A megugró hashrate mellett a Bitcoin bányászati nehézsége is új csúcsokat hódított meg, a múlt hónapban rekordot ért el.

Ez a teljesítmény jelzi a hálózat lenyűgöző képességét, hogy elviseli a jelentős ingadozásokat, és megerősödve kerül ki belőle.

A hashrate a Bitcoin hálózat állapotának értékelésében fontos mérceként szolgál, mivel a bányászathoz és a tranzakciók feldolgozásához felhasznált teljes számítási teljesítményt mutatja.

A magasabb hashrate a bányászok nagyobb részvételét jelzi, ami biztonságosabb hálózatot eredményez.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Érdemes megemlíteni, hogy a Bitcoin árfolyama hosszú távon gyakran követi a hashrate ütemét.

A kapcsolat azonban nem mindig van tökéletesen szinkronban, mivel a piaci ingadozások és külső tényezők a hashrate-től függetlenül is befolyásolhatják az árat.

Mindazonáltal a hashrate szárnyalása azt jelzi, hogy a hálózat egyre több befektetőt és jelentős szereplőt vonz.

zeta

Olvastad már? Kilenc kriptotőzsdét zártak be pénzmosási vádak miatt

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!