A Bitcoin bányászok versenyeznek a nyereségességért a feleződés előtt

-

A Bitcoin-bányász cégek növelték az értékesítési aktivitásukat, de még mindig olyan kihívásokkal kell szembenézniük, mint az alacsonyabb tranzakciós díjak és a növekvő bányászati verseny.

A negyedik Bitcoin-feleződés körülbelül 15 nap múlva lesz, a bányászok arra összpontosítanak, hogy növeljék a nyereségességüket, mielőtt a blokkjutalmak jelentősen csökkennének.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Noha néhány Bitcoin-bányász cég növelte értékesítési tevékenységét, még mindig olyan kihívásokkal kell szembenézniük, mint az alacsonyabb tranzakciós díjak, a növekvő bányászati verseny és a nagyobb számítási teljesítmény szükségessége ugyanannyi BTC előállításához.

A bányászok küzdenek a nyereségesség fenntartásáért

A Bitcoin blokkjutalmak 6,25 BTC-ről 3,125 BTC-re történő csökkentése jelentősen érinti a bányászokat. A bevételeik 50%-kal csökkennek, és a nyereségességük fenntartásához magasabb BTC-árakra lesz szükségük.

A CryptoQuant legfrissebb heti kriptojelentése szerint a bányászat napi bevételei a BTC-árak emelkedésének köszönhetően 2024-ben rekordszintet értek el.

Miközben a bevétel jelenleg 67 millió dollár körül mozog, március elején elérte a 79 millió dollárt, ami 3,5-szeres növekedést jelent a 2020 májusában, vagyis közvetlenül az előző feleződési esemény előtt rögzített adatokhoz képest.

Sajnálatos módon a bányászok napi bevételeinek megugrása elkerülte a hash price-t, amely 30%-kal alacsonyabb volt, mint a legutóbbi felezés előtt.

A hash-price, vagyis az átlagos bevétel, amit egy bányász minden egyes alkalommal kap, amikor érvényes blokkot próbál találni, jelenleg 0,11 dolláron áll, és a felezés után 0,055 dollárra fog esni. 2020 májusában a mérőszám 0,16 TH/s körül mozgott.

Az alacsonyabb hash-price mellett a Bitcoin hashrate több mint ötszörösére nőtt az előző felezés óta, 116 EH/s-ról a cikk írásakor 600 EH/s-ra emelkedett.

Mindez azt jelenti, hogy a bányászoknak több számítási teljesítményre van szükségük ugyanannyi BTC előállításához naponta.

A tranzakciós díjak csökkennek

Ezenkívül a Bitcoin tranzakciós díjak 90%-kal zuhantak, a 2023. december közepi napi 412 BTC-ről a sajtóbeli időpontban 29 BTC-re.

„A tranzakciós díjak a teljes blokkjutalom (új Bitcoin-kibocsátás + tranzakciós díjak) százalékában kifejezve valóban alacsony szinten vannak. A tranzakciós díjak a teljes blokkjutalom ~3%-át teszik ki, a 2023. december közepi 37%-ról lefelé. A díjak a korábbi, 2020. májusi feleződés előtt is 3% körül voltak. A blokkjutalom elvesztésének kompenzálásához magasabb díjakra vagy Bitcoin-árakra van szükség” – magyarázták a CryptoQuant elemzői.

A kihívások már most is befolyásolták a legnagyobb Bitcoin-bányász cégek, például a Riot Platforms, a Core Scientific, a Bitfarms és a Marathon Digital napi BTC-termelését. Egyelőre nem tudni, mit tartogatnak számukra az elkövetkező hónapok.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? 2024-ben 5 altcoinra kell figyelni: Ezek a kriptók lehetnek a következő nagymenők?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A piaci szakértő, aki 2023-ban sikerre vitte a Solana-t, öt altcoint azonosított 55x potenciáljával

Vendégbejegyzés A piaci szakértő, aki korábban a Solana 2023-ban sikerre vitte, most öt új altcoint emel ki, amelyek jelentős növekedési potenciállal rendelkeznek. A jelenlegi, 2024-es bikafutamban...

3 millió dollárt sikerült visszaszereznie a Krakennek a Certikkel folytatott fiaskója után

Nick Percoco, a Kraken biztonsági főnöke megerősítette, hogy a kriptotőzsde visszaszerezte a számlájáról nemrég ellopott pénzösszegeket, amit egy sebezhetőséget követően veszített el. Június 20-án Percoco az...

Maximalizáld a hozamod: fedezd fel a mesterséges intelligencia előnyét az RCO Finance-szel

Vendégbejegyzés A jelenlegi AI hype közepette egy úttörő AI kriptokereskedési platform, a RCO Finance kihasználta az AI és a gépi tanulás (ML) erejét, hogy forradalmasítsa a...

Az amerikai részvények most még a bitcoinnál is jobb választásnak számítanak?

A bitcoin a második negyedévben alulteljesítette az amerikai részvényeket, és ez a tendencia a harmadik negyedévben is folytatódhat. Quinn Thompson, a Lekker Capital kripto fedezeti alap...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!