A Bitcoin bálnák mozgásban vannak

-

Az elmaradó árfolyamteljesítmény ellenére a nagybefektetők az elmúlt hetekben növelték Bitcoin (BTC) állományukat.

Ali Martinez, a kiemelkedő on-chain nyomozó az X közösségi platformon rávilágított a bálna címek számának növekedésére a Bitcoin-hálózaton.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Glassnode-tól származó adatokból kiderült, hogy az elmúlt két hétben közel 10 címmel bővült a csoport.

A bálnák bekebelezték a Bitcoint

A legtöbb szervezet, amely nyomon követi a láncon belüli aktivitást, a bálnákat úgy definiálja, mint olyan pénztárcákat, amelyek egy adott időpontban legalább 1000 coint tárolnak.

A bálnák mozgása az évek során intenzív vizsgálat tárgyává vált, értékes támpontokat nyújtva a kereskedőknek és elemzőknek a piaci hangulatról.

Mivel a BTC forgalomban lévő készletének jelentős részét birtokolják, ezek a befolyásos befektetők tranzakciós aktivitásukkal jelentősen hozzájárulnak az árváltozásokhoz.

A bálnatulajdonlás növekedése jellemzően hosszú távú bikás tendenciát jelez.

A BTC árfolyama az elmúlt hetekben stagnált, és az ilyen inaktív időszakokban a bálna befektetők stratégiailag felhalmozási üzemmódba kapcsolnak.

A Santiment adatai szerint a bálnatranzakciók a hét elején 3 hetes csúcsot értek el.

Az ármozgást elnézve úgy tűnt, hogy a bálnák megvették a mélypontot, miután a rövid távú tulajdonosok az előző napi nyereséget követően felszámolták a készleteiket.

Forrás: Santiment

A hosszabb távú befektetés

A tőzsdei bálnaarány mutató további bizonyítékot szolgáltatott arra, hogy a bálnák felhalmoztak a „nagy játszmára”.

A CryptoQuant szerint az Exchange Whale Ratio alapvetően a 10 legnagyobb beáramló tranzakció relatív méretét mutatja egy tőzsde teljes beáramlásához képest.

Egyszerűen fogalmazva, ez annak a mérőszáma, hogy a piac többi részéhez képest milyen gyakran használták a bálnák a tőzsdéket.

A publikálás idején a metrika 0,39-es értéket mutatott, ami a bálnatárcákból történő kiáramlások jelentősen alacsony szintjére utal.

bitcoin
Forrás: CryptoQuant

A kínálat nagy része a hosszú távú tulajdonosok kezében van

A hosszú távú befektetők belemelegedtek a Bitcoin biztonságos menedékeszközként és inflációs fedezeti eszközként való beszámolójába.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Következésképpen a hangulat inkább a HODLing, mint a kereskedés felé tolódott el.

Will Clemente egy nemrégiben megjelent bejegyzése szerint a hosszú távú tulajdonosok a Bitcoin teljes forgalomban lévő kínálatának több mint háromnegyedét kontrollálták.

Olvastad már? Külső szakértői vélemény érkezett a Coinbase és a SEC perében

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Ezért indította el a Tottenham a digitális szurkolói tokent

A Chiliz és a Socios a Tottenham Hotspur-rel együttműködve elindította a SPURS Fan Tokent, amely a sport világszintű ökoszisztémáját bővíti. A szurkolói elkötelezettség erősítése felé tett...

A PEPE 4.negyedéve ígéretesen indul, folytatódik-e a növekedés?

Aligha volt unalmas fejezet a Pepe (PEPE) békás témájú termék rövid történetében. A mémcoint szeszélyes árfolyam-ingadozásai, amelyek egy portfóliót megalapozhatnak vagy megtörhetnek, sok kriptopénz megfigyelő érdeklődését...

Jövő héten kezdődik az FTX tőzsde alapítóinak a büntetőpere

Sam Bankman-Fried, a becsődölt FTX tőzsde alapítója és ügyvezetője a jövő héten áll a bíróság elé. A vádak között csalás, összeesküvés, értékpapír-csalás, és pénzmosás is...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!