A Bitcoin az új arany? Mit sugallnak az adatok

-

A gazdasági bizonytalanság közepette a kereskedők keresik a vagyonuk védelmének lehetőségeit.

Általában az aranyat választják a nehezebb időkben. A közelmúltban azonban változás történt a pénzügyi környezetben.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Bitcoin mint, aranyláz?

A Bitcoin (BTC) mint befektetés egyre népszerűbbé vált az elmúlt hetekben. Ráadásul az arannyal való kapcsolata az év eleji bankválság óta a legmagasabb szintet érte el.

Ez a BTC és az arany közötti korreláció fellendítette a Bitcoin körüli pozitív hangulatot. Egyre inkább a gazdasági bizonytalanság elleni fedezetként tekintenek rá.

A cikk írásakor a Bitcoin ára 34.400 dollár körül állt. Az elmúlt napokban mind az ára, mind a kereskedési aktivitás jelentős megugrásokat tapasztalt. A BTC-vel kapcsolatos általános hangulat azonban visszaesett.

Ez azt jelentette, hogy a Bitcoinnal kapcsolatos negatív érzések és megjegyzések kezdtek túlsúlyba kerülni a pozitívakkal szemben.

A Bitcoin árfolyama és a körülötte lévő érzelmek közötti eltérés a jövőben csökkenő tendenciához vezethet.

bitcoin
Forrás: Santiment

A Bitcoin bányászok boldogok

Egy másik fontos tényező, amely hatalmas szerepet játszhat a Bitcoin eladási nyomásában, a Bitcoin-bányászok viselkedése.

E bányászok érvényesítik a tranzakciókat és biztosítják a hálózatot. A közelmúltban a bányászok bevételei jelentősen nőttek, ami azt jelzi, hogy a bányászok többet keresnek.

A bányászok bevételének ez a megugrása fontos a Bitcoin stabilitása szempontjából.

Ha a bányászok jelentős nyereséget termelnek, akkor kevésbé valószínű, hogy eladják állományukat. Ez viszont csökkenti a piacra nehezedő eladási nyomást.

bitcoin
Forrás: Blockchain.com

Emellett a bányászati nehézség is nagymértékben megugrott. Ez a nehézség az új bitcoinok bányászatához szükséges számítási teljesítményt méri.

Ahogy a nehézségi szint emelkedik, az új coinok bányászata egyre nagyobb kihívást jelent. Ez végül hatással van a Bitcoin teljes kínálatára.

Az emelkedő bányászati nehézséggel az új bitcoinok előállítása lelassul. Ez potenciálisan a szűkösség növekedéséhez vezethet. Ezt a tényezőt korábban már összefüggésbe hozták az árfolyam emelkedésével.

bitcoin
Forrás: Blockchain.com

A kereskedők hosszú távra terveznek

A kereskedők hangulatára rátérve, a bizalmuk nagy volt. A Coinglass adatai szerint a cikk írásakor a long pozíciók az összes kereskedés 54,2%-át tették ki. Ez a kereskedők körében bikás hangulatra utalt.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ez a bizakodó kilátás a semleges ármozgások ellenére is a Bitcoin iránti növekvő érdeklődést mutatta.

Még nem tudni, hogy ezek a kereskedők a jövőben is fenntartják-e pozícióikat.

Olvastad már? Vajon a Cardano népszerűsége elég lesz az ADA bikafutásához?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A MicroStrategy legfrissebb Bitcoin vásárlása

A MicroStrategy legutóbbi Bitcoin (BTC) vásárlásának utóhatásai miatt a medvék azon tűnődnek, vajon megváltoztak-e az idők. A Bitcoin árfolyama ugyanis nem zuhant úgy, ahogy azt...

Optimism (OP) technikai elemzés 12.01.

Prémium Optimism (OP) Az Optimism (OP) az L2 szektor állapota miatt kihívásokkal nézett szembe. Egy nemrégiben készült jelentés mélyebben elmerült ezekben a következményekben, és abban, hogy a DEX...

Elon Musk: „B*szódjanak meg a hirdetők!”

A milliárdos vállalkozó a The New York Times éves konferenciáján fejtette ki a nézeteit a hirdetők hozzáállásáról, élő tévéadásban. A Fehér Ház antiszemita és rasszista...

Történelmi bukáshoz közelíthet az amerikai dollár

Peter Schiff, az ismert közgazdász a közösségi médiában osztotta meg a gondolatait az USA pénzrendszeréről, és a felvázolt kép távol van az idillitől. Hogy mennyire...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!