A Bitcoin, az ETF-ek és a BlackRock: Michael Saylor meglátásait

-

Ahogy a BlackRock iShares Bitcoin ETF (IBIT) március 5-én több mint 778 millió dollár értékű Bitcoint (BTC) zárolt, a befektetők látszólag tőkét kovácsoltak a világ legnagyobb kriptopénzének eséséből.

Erre reflektálva Michael Saylor, a MicroStrategy vezérigazgatója a Natalie Brunnellnek adott nemrégiben készült interjúban mélyreható nézeteket osztott meg a Bitcoin jövőbeli irányáról, miközben a BlackRock kriptopénz-piacra való belépését övező aggodalmakba is belemerült.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A BlackRock befolyásával kapcsolatos aggodalmak elutasítása mellett Saylor így érvelt,

„Az okos pénz azért vásárolja a Bitcoint, mert ez a kripto áruhálózat. Ez a kibocsátó nélküli decentralizált eszköz”.

Ezzel kiemelte a Bitcoin mint decentralizált eszköz egyedülálló értékállóságát.

A Bitcoin háttérbe szorítja az aranyat

A továbbiakban kritizálta a más eszközökbe, például aranyba, ingatlanba és kötvényekbe történő befektetéseket, és alsóbbrendűnek nevezte őket.

„Az ellenségeid nem azok az emberek, akik Bitcoint vásárolnak. Az ellenségetek azok az emberek, akik olyan alsóbbrendű eszközt vásárolnak, mint az arany, az ingatlan, a részvény vagy a kötvény” – mondta.

A BlackRock jelentős befektetései ellenére a BTC ETF-ekbe, Saylor úgy véli, hogy részvételük erősíti a hálózatot azáltal, hogy több hangot és résztvevőt ad hozzá.

Saylor megjegyezte,

„Úgy gondolom, hogy minden egyes alkalommal, mikor egy új résztvevő van a hálózatban, tovább decentralizálják a hálózatot, és úgy gondolom, hogy minél több résztvevőnk van, annál kevésbé valószínű, hogy valaki megrontja a hálózatot.”

A BTC ETF-ek sikerét is méltatta, és az intézményi elfogadás és a szabályozási egyértelműség katalizátoraként említette őket.

„Vártam, hogy sikeres lesz az ETF bevezetése, de szerintem elég lenyűgöző, hogy mennyire sikeres volt ezen a ponton, láthatjuk, hogy ezek az ETF-ek nem túl hosszú időn belül túlszárnyalják majd az arany ETF-eket.”.

Hozzátette továbbá,

„A Bitcoin ETF-ek az elmúlt 30 év legsikeresebb ETF-indítása, és úgy tűnik, hogy az első 30 napban minden más ETF-et felülmúltak.”

Kiemelte szerepüket abban, hogy megnyitják a lehetőségeket a mainstream befektetők előtt, és integrálják a Bitcoin a hagyományos pénzügyi rendszerekbe.

bitcoin

Saylor hűen áll a Bitcoinhoz

A BlackRock befolyása miatti aggodalmak ellenére Saylor optimista a BTC ellenálló képességével kapcsolatban. Szerinte decentralizált jellege és elfogadottsága meg fogja védeni.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Saylor meglátása rávilágít a Bitcoin fejlődő környezetére és intézményi hatására, megerősítve a decentralizált integritásba és a mainstream pályájába vetett bizalmat.


Olvastad már? Jól megy a bitcoin-bányászoknak

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Nigéria – Vajon a SEC új kripto szabályok lehetnek egy tervezet az Egyesült Államokban

A kriptopénzek elfogadása világszerte növekszik, és a Triple.A friss adatai megerősítik ezt a tendenciát. Tény, hogy 2024-re a becslések szerint a világ lakosságának 6,8%-a rendelkezik...

A Binance, az USDT és a Toncoin összefog – És most mi jön?

A Binance hivatalosan is bejelentette a Tether integrációját a Toncoin (TON) hálózatába. Az integráció lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy USDT-t fizessenek be és vegyenek...

A Bitwise reklámjából NFT lesz

A Bitwise befektetési alap csütörtökön kiadta az első Ethereum-témájú reklámját, amely egy 39 másodperces videóként NFT token formájában is ki lesz adva, amelyet bárki kinyomtathat...

A CYBRO megközelíti az 1 millió dolláros előértékesítési mérföldkövet az ETH bálna érdeklődésének köszönhetően: 1,200% nyereség előttünk?

Vendégbejegyzés A számos korai fázisú projekt között, amelyek a kriptoszektor új növekedési korszakába lépve gombamód szaporodnak, nehéz diónak tűnik egy igazi gyöngyszemet találni. Egy értékes startup-ot az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!