A Bitcoin áresése és a bányászati trendek

-

Mivel a Bitcoin árfolyama 57.000 dollár alá zuhant – ez több mint 8,70%-os csökkenés mindössze egy hét alatt -, fokozódott az aggodalom.

Az Egyesült Államokban jegyzett bányászati vállalatok azonban a trenddel ellentétben a hálózat hashrátájának jelentős csökkenése ellenére is fokozták Bitcoin-termelésüket.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Vajon mi áll e mögött az ellenkező értelmű lépés mögött? Vajon rejtett profitlehetőség, vagy kockázatos szerencsejáték? Merüljünk el mélyebben, hogy megtudjuk!

Furcsa trend: A bányászat növekvő nyereségessége a csökkenő árak közepette

Júniusban, míg a Bitcoin ára szerény, 3%-os növekedést mutatott, a hálózat bányászati teljesítménye 5%-kal csökkent.

E szokatlan forgatókönyv paradox módon májushoz képest nyereségesebbé tette a Bitcoin-bányászatot.

A Jefferies nevű befektetési bank friss jelentése szerint ez a tendencia az áprilisi feleződés hatásaiból való kilábalásnak tekinthető, amely kezdetben lelassította a Bitcoin kínálatának növekedését, de mostanra hozzájárult a bányászat nyereségességének javulásához.

A feleződés hatása

Jonathan Petersen elemző elmagyarázza, hogy a felezés, amely 50%-kal csökkentette a bányászok jutalmát, kezdetben lelassította a Bitcoin kínálatának növekedését.

A jutalmak csökkentése azonban végül a bányászat nyereségességének növekedéséhez vezetett, mivel a hálózat alkalmazkodott.

Az amerikai tőzsdén jegyzett bányászcégek júniusban a májusi 19,1%-ról 20,8%-ra növelték a hálózat teljes teljesítményéből bányászott új bitcoinok arányát.

A kibocsátás növekedése egybeesett azzal, hogy ezek a cégek még akkor is növelték bányászati kapacitásukat, amikor a hálózat teljes hashrátája csökkent.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Bányászati óriások a reflektorfényben

Júniusban a Marathon Digital lett a vezető bányász, 590 bitcoint termelt – valamivel kevesebbet, mint májusban.

Eközben a CleanSpark 7%-os növekedést tapasztalt, 445 bitcoint bányászott. Az előrelépések ellenére a Jefferies az uralkodó piaci viszonyok miatt több bányavállalat esetében is lefelé módosította az árcéljait.

A Marathon Digital célértékét 24 dollárról 22 dollárra módosították, hasonló csökkentést alkalmaztak az Argo Blockchain ADR-jeire és az Egyesült Királyságban kereskedett részvényekre is.

A bank fenntartotta a „hold” besorolást, megjegyezve, hogy e vállalatok stratégiai elmozdulása a nagy teljesítményű számítási (HPC) és mesterséges intelligencia (AI) hosting felé a bevételi források diverzifikálásának eszközeként a Bitcoin-bányászat csökkenő jövedelmezősége közepette.

A piaci korrekciók hatása

Annak ellenére, hogy a bányászati vállalatok júniusban megnövekedett Bitcoin-termelést hajtottak végre, a kriptovaluta árfolyama esett.

Ez a zuhanás nagyrészt a nagybefektetők (bálnák) és a közepes méretű bányászok eladásainak és profitkivonásainak tulajdonítható.

Noha voltak eladások olyan entitások részéről, mint az Mt. Gox és a német kormány, ezek hatása a Bitcoin-piacra viszonylag minimális volt.

Több, a láncon belüli mérőszám arra utal, hogy a Bitcoin túladott volt, amikor az ára körülbelül 53.000 dollárra esett.

Ez a túladott állapot okozhatta a hirtelen fellendülést, mivel a kereskedők nem realizált nyeresége az FTX összeomlása óta nem látott mélypontokat ért el, ami arra utal, hogy a piaci korrekció küszöbön állhat.

Olvastad már? Ezen a héten zöld utat kapnak az Ethereum ETF-ek?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A top elemző az Ethereum 5000 dollárra való emelkedését jósolja az ETF buzgalom közepette – Az altcoin szezon a következő?

Vendégbejegyzés A kriptopénzpiac jelenleg nyugodt, de várakozással teli. A befektetők türelmetlenül várják a következő bikafutást, az altcoinok pedig még mindig vonzó belépési pontokat kínálnak. A közelmúltbeli stabilitás...

Az Ethereum ETF-ek az ETH árát az év végére 20.000 dollárra nyomhatják?

A kriptovilág izgalomtól pezseg az Ethereum ETF-ek számára a közelmúltban adott zöld utat követően. Ez mérföldkőnek számító döntés, és ugyanúgy átformálhatja a piacokat, mint ahogyan...

A Kraken a Tottenham Hotspur hivatalos kriptopartnere lesz

A Kraken megosztja a Tottenham Hotspur-rel azt a víziót, hogy miként lehet kihasználni az olyan élvonalbeli technológiákat, mint a blokklánc, az ügyfelek és a szurkolók...

A Solana 2500 dollárig, a CYBRO és a MATIC 25 dollárig? Minden, amit tudni kell az ETH ETF indulásáról és az altcoinok jövőjéről

Vendégbejegyzés A kriptopiac nyugodt, lélegzetvisszafojtva várja a potenciális bikafutást. Az altcoinok továbbra is csábító belépési pontokon tartózkodnak, ami egy közelgő emelkedésre utal. A legújabb suttogások a közösségben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!