A Bitcoin a Fed legutóbbi ülését követően több mint 7000 dollárt emelkedett

-

A FOMC ülése előtt az egész piac szörnyű állapotban volt, de most fordult a kocka.

A Bitcoin árfolyama több egymást követő napon keresztül lefelé tartott, ami tegnap egy 61.000 dollár alatti áresésben csúcsosodott ki a félelmek közepette, hogy mit fog bejelenteni az amerikai központi bank a monetáris politikájával kapcsolatban.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Tegnap azonban az eszköz felpörgött, miután a Federal Reserve nem vázolt fel jelentős változásokat. A többi piac követte a példát.

bitcoin
BTCUSD. Forrás: TradingView

Beszéltünk a tegnap reggeli áresésről, ami a BTC-t az elmúlt több mint két hét legalacsonyabb árfolyamára, 61.000 dollár alá sodorta.

Mindez a befektetők egy bizonyos csoportja, például a bányászok folyamatos profitkivonása, a jelentős spot Bitcoin ETF-kiáramlás és a FOMC-ülés kimenetelével kapcsolatos félelmek közepette történt.

A következő 12 órában a helyzet valahogy javult, mivel a Bitcoin körülbelül egy ezrest visszanyert.

Azonban a tényleges javulás az amerikai Federal Reserve idei második FOMC ülése után következett be, amelyen Jerome Powell elnök azt mondta, hogy a központi bank nem fogja tovább emelni a kamatlábakat, legalábbis egyelőre.

A BTC azonnali 4%-os kiugrással reagált, amit egy fokozatosabb emelkedés követett 68 000 dollár fölé. Ezzel az eszköz kevesebb mint egy nap alatt több mint 7000 dollárt hozzáadott.

Bár azóta némi veszteséget szenvedett, a Bitcoin még mindig 67.000 dollár körül kereskedik, ami azt jelenti, hogy a nap folyamán 9%-ot erősödött.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az altcoinok többsége követte ezt a példát: az ETH 13%-kal ugrott az egekbe, 3500 dollár fölé, a SOL 15%-ot tett hozzá és 190 dollárt kopogtatott meg, míg a DOGE 20%-kal emelkedett és 0,15 dollár fölött van.

A volatilis ármozgások megkárosították a túlságosan tőkeáttételes kereskedőket, az elmúlt nap során közel 100.000-et tettek tönkre.

A likvidált pozíciók összértéke több mint 320 millió dollár, míg az egyetlen legnagyobb a Binance-en volt – 7 millió dollár értékben.


Olvastad már? A Solana előértékesítési csalások a mém érme szezonban folytatódnak

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Egyre meghatározóbbak az intézményi befektetők a bitcoin piacán

Az intézményi befektetők kulcsfontosságú szerepet játszanak a bitcoin piacán. A Glassnode legújabb elemzése szerint a nagy szervezetek, mint az ETF-ek, bányászok, kormányok és tőzsdék, összesen...

13 éve nem volt ilyen alacsony a bitcoin velocityje, de mit jelent mindez?

A bitcoin forgalma 13 éve a legalacsonyabb szintre esett, ami arra utal, hogy ma már inkább „digitális aranynak” tekintik, mint elektronikus készpénznek. Az aktuális on-chain adatok...

A kriptokereskedő, aki 2000 dollárból 20 millió dollárt csinált, megjósolja a következő 1000-szeres befutót

Vendégbejegyzés Egy ismert kriptokereskedő, aki 2000 dollárból 20 millió dollárt csinált a 2021-es bikapiacokon történő előértékesítő befektetéseiből, hatalmas FOMO-t és aranylázra készteti a bálnák és az...

Dogecoin (DOGE) árfolyam elemzés 06.14.

Prémium Dogecoin (DOGE) A bikák és a medvék gyakori időközönként megmutatják dominanciájukat, és ennek eredményeként a legtöbb token értéke egy előre meghatározott tartományon belül mozog. Mindeközben némi pozitív...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!