A Bitcoin 474-szer „halt meg”, de tényleg meg lehet ölni?

-

A 99Bitcoins platform szerint a Bitcoin (BTC) 2010 óta 474 alkalommal nyilvánították hivatalosan „halottnak”.

A kriptovaluta pusztulásának előrejelzései a legjellemzőbbek a hosszabb medve trendek idején.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


E körülmények ellenére azonban a Bitcoin árfolyama folyamatosan emelkedett, és új történelmi csúcsokat ért el.

Tomasz Wojewoda, a BNB Chain üzletfejlesztési vezetője úgy véli, hogy valami szélsőségesebb dolog vezethet a Bitcoin és az egész kriptopénzpiac teljes összeomlásához.

Ő beszélt az újságíróknak az egyedülálló események eme kombinációjáról.

Milyen szélsőséges események ölhetik meg a Bitcoint?

A 13 év alatt a Bitcoint legalább 474 alkalommal nyilvánították halottnak.

2023 novemberében az ismert indiai író, Chetan Bhagat írt egy rovatot, amelyben kijelentette, hogy a kriptó halott.

Érdekes módon a Bitcoin és a szélesebb kriptopiac ugyanabban a hónapban érte el a mélypontját.

Forrás: 99Bitcoins

Wojewoda szerint egy „extrém esemény”, ami megölheti a Bitcoint, az az, amikor a résztvevők mindegyike vagy többsége elfelejti a kriptovalutákat, és soha nem használja őket.

A szakértő szerint ez azért valószínűtlen, mert a kriptovalutákat nemcsak spekulációra, hanem rendszeres tranzakciókra is használják bárhol a világon. Elmondta: „A kriptodevizák a leghatékonyabbak a világon:

„A kriptopénzek piaca, mint a gazdaság bármely más piaca, hullámokban mozog, és hajlamos emelkedni vagy esni a résztvevők hangulatától függően.

Többször tapasztaltak már medvés tendenciákat a kriptovaluták, de a múltban láttuk, hogy az iparág talpra állt az ilyen eseményekből”.”

Lényeges megjegyezni, hogy a digitális eszközök egyik legfontosabb jellemzője a kriptográfiailag biztosított decentralizált eszközök tagadhatatlan tulajdonlása.

Ez azt jelenti, hogy a felhasználók létrehozhatják a pénztárcájukat, oda küldhetik az érméket, és biztosak lehetnek benne, hogy senki sem tudja azokat lefoglalni.

Sőt, a kriptopénzek tulajdonosai tetszésük szerint rendelkezhetnek velük. Nem kell engedélyt kérni a központosított szervezetektől, például a bankoktól.

Más szóval a szakértő biztos benne, hogy a kriptovalutákra mindig lesz kereslet. Ez egy kényelmes befektetési eszköz, amely önmagában is technológiai áttörést jelent.

Még ha a bolygó összes befektetője hirtelen el is tűnik, a blokkláncán dolgozó Bitcoin-rajongók támogatni fogják.

És ez a tény is elég ahhoz, hogy fenntartsák a BTC-hálózat működőképességét és tranzakciókat hajtsanak végre.

Ezért szinte lehetetlen, hogy ezek a tényezők megölhetik a Bitcoint.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Mi a helyzet a kormányokkal?

Egyes kormányzati szervek erőfeszítései sem képesek megállítani a kriptovaluták fejlődését.

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC), Gary Gensler elnök vezetésével, különösen agresszívan lép fel a kriptopénzekkel foglalkozó vállalatokkal szemben.

Maga Gensler szerint 2023-ban több mint 780 pert indított az ügynöksége, ami igen komoly eredmény. A SEC azonban néhány nagy horderejű ügyet is elvesztett 2023 folyamán.

A szabályozó elvesztette a Grayscale elleni pert, és ejtette a vádakat a Ripple ellen is, amelynek tokenjét a Bizottság értékpapírnak nevezte.

Mindkét esetben a bíróság alaptalannak találta a szabályozó hatóság állításait.

Nos, ezzel a SEC veszteségei csak megerősítették a befektetők kriptovalutákba vetett hitét és azok rendíthetetlenségét.

Nevezetesen, 2023 novemberében rekordot döntött a Bitcoin említéseinek száma a SEC-bejelentésekben.

Ez elsősorban az első amerikai kriptopénzre vonatkozó új ETF-alapok indításának előkészületeinek köszönhető. Ez várhatóan 2024 januárjának első felében, azaz a következő hónapban történhet meg.

Végül a kormánynak és a szabályozóknak el kell fogadniuk, hogy a kriptovaluták itt vannak, hogy maradjanak.

Wojewoda úgy véli, hogy a kriptopénzek piacának szabályozása hosszú távon továbbra is jó szolgálatot tesz majd.

„A globális szabályozások hatással lehetnek a kriptopénzpiac növekedésére. De ahogy világszerte egyre több ország fedezi fel a kriptovalutákat, nem hiszem, hogy a jogi intézkedések „kihalófélben” hagyják a digitális eszközöket.” A szabályozás az iparágban jó dolog.”

Persze a fentiek nem vonatkoznak abszolút minden kriptovalutára. A haszontalan vagy tisztességtelen projektek ki fognak halni, mondja a szakértő.

„Olyan projektek haltak el, amelyeknek nem volt valódi alkalmazásuk. De ezek a coinok, amelyek valóban hatással voltak az iparágra, nemcsak hogy túlélték, de most már jó hozamot termelnek”.

Olvastad már? Zeta Broker Újratöltve

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A SEC jóváhagyta az Ethereumot: Felkészülés az altcoin piaci fellendülésre

Vendégbejegyzés A SEC közelmúltbeli döntése újfent a figyelem középpontjába állította az egyik vezető kriptovalutát. A piaci szereplők kíváncsian várják, hogy ez a fejlemény hogyan befolyásolja a szélesebb...

Bajban a Trump token – eladásba kezdtek a bálnák

Egy jelentős mémcoin bálna, 3,7 millió dollár profitot könyvelhetett el, miután értékesítette MAGA (TRUMP) tokenjeit a jelenlegi piaci hullám közepette. A „0x52C0” azonosítóval jelölt bálnatárca az...

Mémcoinok a Holdra? A kriptoelemzők a mémcoinok fellendülésének lehetőségét látják a piac élénkülésében

Vendégbejegyzés A piac fellendülésének kezdetével néhány kevésbé ismert kriptovaluta, a gyakran mémcoinoknak nevezett kriptopénzek felkeltik az elemzők figyelmét. Ezeket a furcsa, az internetes kultúra által inspirált tokeneket...

Távozik a SEC-től a kriptocégek réme

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdebizottsága (SEC) végrehajtási osztályának kriptoeszközökkel és kibernetikai eszközökkel foglalkozó részlege vezetője kilenc évnyi szolgálat után távozott az ügynökségtől. Az ő...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!