A Bitcoin 2024-ben új történelmi csúcsot dönthet?

-

A Bitcoin-bikáknak a felezés körüli újabb eladási hullámban kell majd navigálniuk, figyelmeztet a DecenTrader, amely szerint a BTC árfolyamának alakulása ezúttal sem lesz más, mint máskor.

A Bitcoin 2024-ben új történelmi csúcsot dönthet – de a feleződés először a bikákat fogja büntetni, állítja az új elemzés.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A DecenTrader kereskedési Suite február 2-án kiadott legfrissebb piaci frissítésében a klasszikus „felező év” BTC árfolyam viselkedést jósolta.

A DecenTrader: A Bitcoin „tesztelni fogja a befektetők elszántságát” a 4. negyedévben elért történelmi csúcs előtt.

A Bitcoinnak körülbelül egy hónapos oldalazó ármozgás áll rendelkezésére, mielőtt a piacok elkezdenek reagálni a közelgő blokk támogatás felezésére, véli a DecenTrader.

A BTC idei évre vonatkozó BTC árfolyam-útitervét összefoglalva a vezérigazgató és társalapító Filbfilb azt mondta az olvasóknak, hogy körülbelül két hónappal a felezés időpontja előtt, amelyet jelenleg április 18-ra becsülnek, a vásárlások kiugrására kell számítani.

Ezután egy újabb „sell the news esemény” következik majd – hasonlóan a spot Bitcoin tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) januári bevezetése körüli eseményekhez.

„Körülbelül 75 nap van hátra a Bitcoin feleződéséig, amely 2024. április 18-a körül fog bekövetkezni. Ez fontos, ha egy egyszerű feltételezéssel élünk, miszerint a feleződés előtt valamivel vételi érdeklődés lesz. Azt várnám, hogy ez legkésőbb 6 héttel a felezés előtt – vagy március második hete körül – bekövetkezik” – írta Filbfilb.

„Ez azt jelentené, hogy a Bitcoinnak körülbelül 30 napja van arra, hogy a korrekciós fázison keresztül kanyarodjon, mielőtt megtalálja a várt FOMO keresletet”.

bitcoin
Forrás: DecenTrader

A spekulánsok várakozása a BTC/USD-t a jelenlegi kétéves csúcsra, 49 000 dollárra viheti, mielőtt egy ETF másoló eladás következik.

Ezután azonban megnyílik az út az árfeltárás előtt, ami még 2024 előtt elérheti az árfolyamot – ez a jelenség a Bitcoin utolsó feleződésének évében, 2020-ban volt tapasztalható.

„A Bitcoin általában hajlamos a feleződéssel járó eladási hírek előretörésére, így ezt tartsuk szem előtt” – folytatta Filbfilb.

„A feleződést követően a Bitcoin 220-240 napot vett igénybe, hogy új történelmi csúcsra törjön. Én hasonló kilátásokra számítok, a Bitcoin 2024 negyedik negyedévének közepén vagy végén új történelmi csúcsokra utazik, ami ad némi időt egy korrekcióra, hogy tesztelje a befektetők revolválását a kettő között”.

bitcoin
Forrás: DecenTrader

A Bitcoin feleződése: Most sem lesz másképp?

A BTC következő hónapok BTC árfolyam-ingadozásának időzítése megnehezíti a kereskedők számára az első negyedévet.

A Bitcoin-specifikus tényezőkön túl makrogazdasági és geopolitikai akadályok is felsorakoznak, hogy szélesebb körű kockázat-eszköz zavarokat okozzanak.

Ide tartozik az Egyesült Államok bankrendszerének gyengesége – ami Arthur Hayes, a BitMEX kriptotőzsde korábbi vezérigazgatója szerint márciusban csúcsosodik ki.

Más vélemények szerint a BTC/USD új történelmi csúcsára csak 2025 végén kerülhet sor.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

A Filbfilb számára nincs sok ok arra, hogy túlzottan optimista legyen azzal kapcsolatban, hogy mit hoznak a következő hetek.

„Ami láthatóvá vált, az az, hogy sokan meggyőzik magukat arról, hogy a Bitcoin új történelmi csúcsokra fog száguldani a feleződés előtt, mert „ezúttal másképp lesz”” – magyarázta.

„Én személy szerint arra számítok, hogy ez nem lesz más, mint a korábbi alkalmakkor; a Bitcoin esetében van egy megmagyarázhatatlanul pontos piaci ciklus sémája, amely a befektetők érzelmeiből született egy olyan eszközosztályba, amelyhez sokan érzelmileg kötődnek – nem tűnik bölcs dolog arra számítani, hogy ez most (kedvezően) megszakad”.

A CoinGecko adatai szerint a cikkírás idején a Bitcoin 43.000 dollár alatt moz picivel.

Olvastad már? Nagyot csökkent a bányászok bitcoin-készlete

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A rendőrség tudja, hogy nem csak a bűnözők használják a bitcoint

A Chainalysis csütörtökön tett közzé egy blogbejegyzést, amelyben bemutatták a bűnüldözés és a kriptopénzek kapcsolatáról szóló tanulmányuk eredményeit. A cég több, mint 800 közszolgálati alkalmazottat...

Bitcoin (BTC) árfolyam elemzés 06.22.

Prémium Bitcoin (BTC) A 65.000 dolláros támasz elvesztése után a Bitcoin (BTC) árfolyama most minden erejét latba vetve próbálja tartani a 64.000 dolláros támaszt. A token feletti eladási...

Solana (SOL) árfolyam elemzés 06.22.

Prémium Solana (SOL) A kriptopiacokon a negyedév izgalmas zárása felé tartanak, mivel a volatilitás csökkent. A bikák visszafogták magukat a szükséges vásárlási nyomás felhalmozásától, aminek köszönhetően a tokenek...

Olaszország fokozza a kritpopiaci ellenőrző képességét a MiCA rendelet miatt

Olaszország a kriptopiacok felügyeletének fokozását tervezi az Európai Unió kriptopiaci eszközök piacaira vonatkozó szabályozási keretének (MiCA) való megfelelés részeként. Az új szabályozás értelmében Olaszország fokozza a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!