A Bitcoin 150.000 dollárig 2024-ben? Miért mondja a vezető ezt az árjóslatot?

-

A Bitcoin küzd a visszautasítás után, amely azt követően következett be, hogy az árfolyam 53.000 dollárt tesztelt az árfolyamgrafikonon.

Az árfolyam február 20-án 51.774 dollárról néhány dollárral az 53.000 dollár alatti szintre emelkedett, mielőtt éles eladási hullámot regisztrált volna.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ennek a visszaesésnek köszönhetően az árfolyam 50.760 dolláros mélypontra süllyedt.

Az ingadozás ellenére Tom Lee, a Fundstrat Global Advisors ügyvezető partnere és kutatási vezetője továbbra is optimista a Bitcoin (BTC) lehetőségeit illetően.

A CNBC-nek nyilatkozva Lee a BTC árfolyamának hatalmas növekedését vetítette előre, és kijelentette,

„Szerintem idén akár 150 000 dollárra is emelkedhet”.

A BTC növekedését elősegítő tényezők

Lee több kulcsfontosságú tényezőt is felvázolt, amelyek hozzájárulnak ehhez a növekedési pályához.

A Bitcoin tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) körüli felhajtás már eddig is növelte a keresletet, míg az időszakos felezési események beszűkítik a kínálatot.

Ezenkívül az enyhülő monetáris politika, amely jellemzően támogatja a kockázatos eszközöket, tovább táplálhatja a felemelkedést.

A Bitcoin ellenálló képességét kiemelve Lee továbbra is biztos abban, hogy jelentős visszaesés nem valószínű a közeljövőben. Valójában azt hangsúlyozta, hogy a Bitcoin elég jól tartja magát.

A cikk megjelenésének időpontjában a Bitcoin 51.617 dolláron cserélt gazdát, ami 1,3%-os emelkedést jelent az elmúlt 24 órában.

A CoinGecko szerint viszont az elmúlt négy hétben mintegy 32%-os felértékelődést ért el.

bitcoin
Forrás: CoinGecko

Mitől különleges a Bitcoin?

A Fundstrat társalapítója a Bitcoin mellett érvelt, mint egészséges fizetőeszköz.

Megjegyezte,

„Úgy gondolom, hogy (a BTC) hasznosnak bizonyul. Ez egy nagyszerű értéktároló, ez egy jó kockázati eszköz ez egyben hihetetlenül biztonságos is”.”

Kiemelte továbbá a Bitcoin kifogástalan rekordját, hiszen a bevezetése óta egyetlen hamis tranzakciót sem követett el.

Ez a biztonsági szint páratlan a hagyományos banki rendszerekhez képest, ahol Lee szerint a tranzakciók körülbelül 6%-át tekintik gyanúsnak.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!


Ideje Bitcoin-t vásárolni?

A piacot körülvevő FOMO miatt sokan igyekeznek kihasználni a halving előtti csúcsot. De vajon ez a helyes lépés? Scott Melker tudja a választ.

A podcastjának legutóbbi epizódjában hangsúlyozta a jelenlegi ciklus gyerekcipőben járt, és óva intett az 50 napos kereskedési perspektíva nyújtotta rövidlátástól.

Kijelentette,

„Mindig jó alkalom a Bitcoin-vásárlásra; csak ez nem jelenti azt, hogy ma mindent Bitcoinra kell költened, amid van”.

Úgy véli, hogy a piac még nem látta a Bitcoin feleződését megelőző csúcsot.

Annak ellenére, hogy a jelenlegi 2000 dolláros csökkenés a csúcshoz képest, Melker azt javasolta, hogy a rövid távú ingadozásokra való túlságosan szűkös összpontosítás téves.

Felvetette, hogy ha a Bitcoin árfolyama a következő két hónapban 50.000, 49.000 vagy 52.000 dollár körül marad, az ígéretes alapot teremt egy jelentős emelkedéshez őszre.

Olvastad már? A legjobb kriptók, amit a Bitcoin feleződése előtt meg kell vásárolni

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Cardano 1,7 milliárd dollárral növeli a piaci tőkeértéket

A Cardano, az egyik legmenőbb kriptovaluta, ma figyelemre méltó feltámadást tapasztalt, több mint 1,7 milliárd dollárral növelve piaci kapitalizációját. Ez a fellendülés a kriptopénzek piacán tapasztalható...

Három év börtönt kapott a biztonsági szakértő, aki két tőzsdét is meghekkelt

Ez az első eset, hogy az USA-ban börtönbüntetést kapott valaki azért, mert kihasználta egy okosszerződés kódhibáját, a bíróság ráadásul az ellopott 12 millió dollár visszafizetésére...

Az elemző masszív árrallyt jósol az altcoinok számára, amelyet a BTC feleződése vált ki, a SOL, DOT, TON, OP és BLP-re utalva

Vendégbejegyzés A kriptopiac egy izgalmas szakaszba lép, ahogy a Bitcoin következő feleződése közeledik. Az elemzők a kiválasztott altcoinok felé fordítják figyelmüket, jelentős értéknövekedést várva. Közülük a SOL, a...

Megsínylette a Solana a kriptopiaci zuhanást

A SOL token árfolyama 11%-ot esett a hétvégén, és a derivatíva-piacon ez hatalmas zuhanáshoz vezetett. A határidős kötések tömegével likvidálódtak, és egyetlen nap leforgása alatt...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!